Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó az ha egy nő 3 évig...

Miért jó az ha egy nő 3 évig otthon marad a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Teljesen kiesik a munka világából és még a gyereknek se tesz vele jót.
dec. 30. 20:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/117 anonim ***** válasza:
80%

Ausztriában élünk és én három évet tervezek itthon lenni. Már nem dolgozom és több pénzt kapok az államtól, mint amikor dolgoztam. Szülés után pedig még olyan 300 euróval fogok többet kapni, szóval hülye lennék visszamenni.

Ez az anyagi része. Unokatesóm is terhes, de ők Svájcban élnek. Kb. egy időben fogunk szülni. Ő még mindig gürcöl a melón és csak három hónapot lehet otthon a pucivel.

Valószínűleg akkor sem lesz mellette, amikor megteszi az első lépéseket, amikor kimondja az első szavakat.

Én sokat tervezek foglalkozni a gyerekemmel, szerintem csak jobb lesz neki. Három évesen meg majd elkezdi a bölcsit.

Én senkivel sem cserélnék, de az sem zavar, ha valaki a szülészetről egyből melóba megy. Ezt mindenki döntse el maga.

dec. 31. 03:14
 22/117 anonim ***** válasza:
22%
Török ferfi meg nem engedi hogy a felesége dolgozzon...most akkor itt se dolgozzon házasság után egy nő se?
dec. 31. 07:19
 23/117 anonim ***** válasza:
53%
Nem mérhető a kötődés, szóval erre nem lesz tudományos válasz soha, hiszen soktényezős a dolog. Pl sokkal jobb egy gyereknek a harmadik év bölcsiben, mint egy olyan anya mellett aki elhanyagolja érzelmileg, tabletet ad a kezébe egész napra, nem járnak sehova, nem foglalkozik vele, mert már beleunt az otthonlétbe, dolgozni akar. Akkor nyilván adja be inkább bölcsibe, de akkor lássa be, hogy nem arról van szó hogy ott alapvetően jobb a gyerekeknek, és hogy a gyerek miatt történik, hanem mondja azt hogy igen, beleuntam, nem vagyok képes foglalkozni a gyerekemmel úgy, ahogy kéne, megőrülök itthon, dolgozni akarok, jobb lesz neki a bölcsiben, mint velem.
dec. 31. 09:28
 24/117 anonim ***** válasza:
52%

Nekem a fiam 2,5 éves, áprilisban lesz 3, itthon vagyok vele, és maradok is szeptemberig amíg nem megy oviba.

Lányommal anno ugyanígy volt, otthon voltam amíg nem ment oviba.

Januárban volt 3 éves, és csak szeptemberbe ment oviba.

Magasról szarok arra mit gondolnak mások, hogy itthon vagyok.

dec. 31. 10:03
 25/117 anonim ***** válasza:
84%

Én tökre szívesen otthon maradtam volna 3 évig gyerekezni. Sajnos nem volt rá lehetőségem.

36F

dec. 31. 12:25
 26/117 anonim ***** válasza:
33%
27, miért nem volt? A törvény lehetőséget ad rá.
dec. 31. 12:30
 27/117 anonim ***** válasza:
100%
Pénz miatt sajnos.
dec. 31. 12:35
 28/117 anonim ***** válasza:
37%
Én nem vagyok annak a híve, hogy bármilyen formán is jó az, ha pár nap beszokás után a gyerek oviérettnek van nyilvánítva és kész úgy, hogy előtte 3-3,5 évig csak anyukával volt otthon. Szerintem ez brutális ilyen formán. Ugyanakkor én éreztem már 2,5 évesen is a gyerekemen, hogy igényli a gyerek társaságot, nem vagyok elég. Vele akkor volt ovi felkészítő játszócsoport heti kétszer tök ingyen itt helyben, ami csak egy 2 órás program volt, de nagyon jó átmenetet képzett a bő fél év alatt az itthonlét és az ovi között, segítette a leválást. Most a kicsinél ez nincs, mert nem kaptak rá támogatást és őszintén nem tudom, hogy azzal teszek-e jót, ha fél napokra bölcsibe íratom legalább és szokja, hogy nem mindig velem van, vagy azzal, ha össze vagyunk nőve 3 évig. Ugyanúgy nem vagyok a híve annak sem, hogy 1,5 éves korától a bölcsi nevelje a gyereket, ahogy annak sem, hogy egyik napról a másikra várjuk el egy három évestől, hogy boldogan töltsön az oviban 8-9-10 órát, amikor tök nem ehhez van szokva. Szóval szerintem nagyon nehéz kérdés ez.
dec. 31. 13:21
 29/117 anonim ***** válasza:
67%

Enyém jár bölcsibe és imádja,fejlesztést is intéznek neki helyben. Minden téren jobban járt ezzel mintha otthon maradt volna. Persze ez gyerek függő Enyém jól érzi magát más gyerek azóta is bőg a csoportjában. Én sem dilizek be otthon, a munka az én időm, igaz csak 4 órázom az elején ,most fogok 6 órázni mert már belerázódott a bölcsibe és talán ovira 8 órázni.

Sajna kell a pénz ,de egyáltalán nem.bánom.hogy nem.csak gügyögésből álla nap.

dec. 31. 14:13
 30/117 anonim ***** válasza:
29%

Arrol mi nem tehetunk, hogy te csak gügyögsz otthon a gyerekkel... ez esetben lehet tenyleg jobb a bölcsi.

Nalunk eleve nagy a csalad, sok a (kis)gyerek, sok a program, nagyszülők a szomszedban. Oké, ez lehet nem túl hétköznapi helyzet, de kikerem magamnak hogy itthon tartom "gügyögni" a gyereket.

Aki kirakja az övet 2 évesen, ám tegye.

Szerintem semmirol nem marad le, ha 3 évesen kezdi az intezményesedést. Sőt.

Munka szempontjabol plusz-minusz egy évről beszélunk. Ha a penz nem jatszik, ez minimalis különbség.

dec. 31. 14:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!