Miért jó az ha egy nő 3 évig otthon marad a gyerekkel?
#11 Én egyetemen tanítok, kutatok. Programozok is :)
Nagy vonalakban követtem a kutatócsoportom munkáit, sokat irodalmaztam (publikaciokat olvastam). 3 év utan mentem vissza. Kb. mintha el sem jöttem volna. Az a 3 év nem jelentett gondot.
Tudod mi jelent gondot? Hogy 4-re menni kell oviba a gyerekert. A kiserletek miatt regebben sokat túlóráztam (lecsúsztattam altalaban, hol 12 oraztam, hol csak törzsidőben voltam bent). Na ez már nem megy, es ez rossz. Mindent agyon kell szervezni. Hogy a betegségekről ne is beszéljunk... rengeteget vagyunk itthon az ovis betegségek miatt.
Ugyhogy az a 3 ev a legkevesebb, hidd el!
Ilyen az, amikor valaki a nyugatot csak a tévéből ismeri. :)
Nem, nem mennek vissza. Az USA-ban a stay at home mom-ol aránya 28 %. Ők azok akik nemhogy 3 év előtt, hanem egyáltalán nem mennek vissza dolgozni, amíg a gyerekek fel nem nőnek.
Magyarországon na vajon mekkora ez az arány? 1 % alatti. Ennyi erről.
"A fejlettebb nyugati világban több millió gyerek nőtt fel úgy hogy nem három évesen kezdte a bölcsit. Mégis előttünk vannak minden szempontból."
Még mindig nem érveltél semmi mellett.
Emiatt vannak előrébb?
Vagy ennek ellenére?
És olyan nincs, hogy minden szempontból.
Most azt gondolod, azért nem vagy képes érvelni, mert anyád otthon maradt veled?
Valakinek jó, valakinek nem!
Szerintem a legtöbb anyuka élvezi azt a rövid időszakot, amíg otthon lehet a gyerekével. Soha többé nem tud vele ennyi időt tölteni, mint ezekben az években.
Anyagilag sem érvágás, legalábbis az első 2 év. A harmadik évben pedig úgyis visszamegy dolgozni, aki nem teheti meg, hogy otthon maradjon.
A gyereknek nem tesz vele jót?
Dehogynem! A gyerek nevelésének elsődleges színtere a csalàd! A gyereket a legjobban a családja szereti. A gyerek pedig a családját szereti a legjobban és otthon érzi magát a legnagyobb biztonságban.
3 éves kor előtt a gyerek elsődleges játszótársa a felnőtt! A bölcsiben egymás mellett játszanak a gyerekek, de nem egymással! Akkor miért jó nekik ott lenni? Normális esetben otthon is játszanak, mesélnek, énekelnek a gyereknek. Megtanítják enni, kezetmosni, szobatisztaságra, stb. Azaz, aki nem jár bölcsibe, semmivel nem lesz gyengébb képességű kiscsoportos óvodás, mint aki bölcsibe járt.
3 gyerekemből 1 se járt bölcsödébe, a 4. nemrég született, hát ő sem fog…
Egyelőre baromira örülök, hogy nem kell idióta emberek között lenni, aztán ha el kell menni dolgozni, lehetőleg olyan helyre, ahol minél kevesebb a szociális interakció, mert az kikészít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!