Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó az ha egy nő 3 évig...

Miért jó az ha egy nő 3 évig otthon marad a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Teljesen kiesik a munka világából és még a gyereknek se tesz vele jót.
dec. 30. 20:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/117 anonim ***** válasza:
45%

"Jó, hogy nem már azt mondod, hogy azért mehetett az auti fiad normál suliba, mert nem járt bölcsibe."

De, pont azt mondom. ;)

Óriási szerepe volt benne, hogy megkaphatta a kellő fejlesztést, aminek csak a töredékében részesült volna, ha beadom.

jan. 19. 14:38
 112/117 anonim ***** válasza:
51%

Bölcsiben beszédfejlesztést kap és azóta nagyot fejlődött,mindezt ingyen. Nagyobb baj esetén amúgy is magán úton kell fejlesztésre vinni,szóval nem a bölcsitől vártam a csodát,DE ők vették észre hogy gáz van. Ergo ha n viszem bölcsibe én nem veszem észre hogy le van maradva( ahogy senki sem.vette észre) tehát nem visz.el magán fejlesztésre sem.

Utolsó örülök hogy te ilyen szerencsés voltál,de nem mindenkinek nyilvánvalóan problémás a gyereke és ilyenkor jól jön ha egy intézményi,tapasztaltabb dolgozó ezt észreveszi így léphet időben a szülő.

jan. 19. 17:55
 113/117 anonim ***** válasza:
27%

111es Érdekes, az én fiam nem járt bölcsibe, gyógypedagógusként folyamatosan fejlesztésre jártunk,mert 6 hós kora előtt tudtan,hogy valami nem oké. Tudtam hova kell vinni, itthon is fejlesztettem. Mégsem jár "normál" iskolába.

Tudod miért? Mert ez nem ettől függ, és slusszpoén,hogy egy többségi intézmény integrációjában maszkoló, traumatizálódó auti, nem lesz semmivel sem előrébb az életben, mint egy ép értelmű, aki szegregáltba járt. Sőt, sajnos a statisztikák ép azt mutatják, hogy kiugróan magas az öngyilkossági kísérletek száma azoknál az auti kamaszoknál, akik többségi integráló iskolába jártak. Úgyhogy én annyira nem veregetném a saját vállamat, hogy milyen ügyes voltam.

jan. 19. 18:30
 114/117 anonim ***** válasza:
67%
113, nem maszkol egyáltalán.
jan. 19. 22:07
 115/117 anonim ***** válasza:
18%
Hogyne, autista,aki egész nap közösségben van és nem maszkol. Meg ahogy azt Móricka elképzeli.
jan. 20. 02:26
 116/117 anonim ***** válasza:
49%

Nem képzeli.

Nem azt állítottam, hogy megszűnt autista lenni és minden gond nélkül boldogul, hanem hogy megérte nem beadni és foglalkozni vele. Pedig egyébként volt szakember, aki javasolta (és aki egyébként félrediagnosztizálta). Be is vették volna annak ellenére is, hogy otthon voltam. De nem értettem egyet a javaslattal, főleg miután beszéltem a speciális fejlesztő bölcsivel, hogy mit tudnak nyújtani. Hozzám képest semmit. Maradt hát, és ennek köszönhetően minden várakozást felülmúlt.

Ugyanis simán azt jósolta a kedves rehabos orvos, hogy ha nem adom be, csak vegetálni fog.

Szakértőin meg tévesen értelmi fogyatékosnak nézték. Ők se tévedhettek volna nagyobbat. Kitűnő normál iskolában.

jan. 20. 09:31
 117/117 anonim ***** válasza:
61%

A bölcsi alapvetően nem a fejlesztésről/nem fejlesztésről szól. Egy figyelmes anyuka, aki tényleg igyekszik minden követ megmozgatni, az meg fogja találni a megfelelő fejlesztőt akárhol, akárhogy. Meg ez nagyon változó is, hogy egyáltalán kell-e fejlesztés, és ha tényleg kell, akkor milyen.

A bölcsi az idő előtti elszakításról szól. Ami univerzális, és minden gyerekre érvényes. Hogy az előtt bízzuk másra, és adjuk közösségbe, hogy a legalapvetőbb képességei kialakultak volna (kommunikáció, időérzékelés, ürítés szabályozása). Egy teljes függőségben lévő lényt passzolunk le, aki amúgy ezer szálon kötődik az anyjához, jobban mint az a legtöbb anyuka itt gondolná (akkor is ha úgy tűnik, vagy ha tényleg unatkozik a gyerek).

Mindez amúgy kihatással lehet a fejlődésére más szempontból.

Egyáltalán nem ítélem el a bölcsibe adókat, amúgy. Ha kell, kell. Még azokat sem ítélem el, akik váltig állítják, milyen jó a bölcsi. Ez utóbbiak egyszerűen nincsenek tisztában alapvető élettani és fejlődéslélektani törvényekkel. Mondjuk ha tényleg azért adják be, mert hogy ők szeretnének végre "nyugalmat", az felvet kérdéseket, de akkor sem ismerjük a körülményeket. Mindenesetre a bölcsi a legjobb esetben is maximum nem rossz.

jan. 20. 10:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!