Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Otthonlévő anyaként hetente...

Otthonlévő anyaként hetente 3-szor 2-3 óra szabadidő soknak számít?

Figyelt kérdés
okt. 31. 12:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
56%

“ 10 óra a gyereknek több mint egy teljes nap.”

Azèrt ez egy vicc, hogy így szàndekosan egyben leírd hàtha nagyobbat üt:)

10 óra mièrt lenne egyben, de fordítsd vissza ez napi 1-1,5 óra. Hol luxus ez egy anyànak? Nem csoda ha bele fàsulnak

nov. 1. 09:41
 42/64 anonim ***** válasza:
33%

Te is torzitasz. Nem napi 1-1,5 óra, hanem egyben 3 orak, ergo pl. nyilvan mas etet szoptatas helyett. Ez nem baj, de megemlítendő. Es nyilvan van ennyi ideje egy anyanak, 10 ora, amikor a gyerek alszik, vagy apa hazajon es atveszi, vagy este teszem azt 8-tol 11-ig akar. De kerdező ezen felül borozgat, baratnőzik rendszeresen egy par honapos gyerek mellett. Szerintem ez az igény nem általanos az anyák köreben az első pár hónapban! Az első pár hónaprol beszelunk. Mint írtam, egy kisebb totyogó már nagyon más. Es amugy az anyukák is. Nekem is sok segitsegwm volt, de igenyem csak olyan egy éves kora körül lett ilyen mennyisegű gyereknélkülisegre. En tök jol tudtam baratnőkkel beszelni seta közben, de ilyen picikent még kavezni is tudtam vele, esténkent meg lazan neztem sorozatot amikor aludt. Nyilvan nem ugyanaz, mintha ott se lenne a gyerek. De egyreszt szoptattam,masreszt tok jo volt így.

Később, amikor mar nem szoptattam csak reggel-este, na az más volt, akkor mar volt mamázás-papázás. Es baratnőzes. Borozas csak mikor abbahagytam a szoptatast.

nov. 1. 10:26
 43/64 A kérdező kommentje:

Nem tudom, itt sokan tényleg nem értik, vagy nem akarják érteni, amit leírok?

Igen, van időm, amikor alszik napközben. De azok a 45-50 percek arra elegendők, hogy szusszanjak kicsit, tegyek-vegyek itthon. Az nem szabadidő, ugyanúgy a picivel vagyok, nem tudok azidő alatt elmenni sehová.

Az esti alvás után pedig a férjemmel vagyok. Mert kell kettesben is az idő, valamint este 10-kor hova menjek pl. fodrászhoz?

A szoptatást meg nem tudom, miért kell ennyire isteníteni, hogy úristen hetente 2 alkalommal cumisüvegből kapja az anyatejet, hallatlan!! Nem befolyásol ez semmit, elárulom.

nov. 1. 10:39
 44/64 Derjaderja ***** válasza:
64%

42. Mért biztos? Az én lányom 5 hónaposan már kb 3 óránként evett. A fiam az tény, hogy 3 évesen is éhen hal két étkezés között, de nem minden gyerek ilyen.

És az sem baj, ha néha az apja eteti, bármi baj lehet a családban, amikor erre szükség lehet. Nálunk eléggé rám hárult a csecsemőgondozás mindkét gyerekkel, de ebben a korban azért már kibírtak egy közti étkezést lefejt tejjel.

nov. 1. 10:41
 45/64 Derjaderja ***** válasza:
70%
43. Szerintem ne erőltetni ezt a vitát. Nagyon jó hogy sportolni jársz. 10 év múlva Te leszel egészségesebb. Nekem sajnos nem volt ilyen lehetőségem, látszik is.
nov. 1. 10:42
 46/64 A kérdező kommentje:

Én itt nem tudok jót mondani, úgy látszik. 😂

Baj, ha a gyerekkel vagyok, amíg alszik. Aztán az is, ha nem vagyok vele. Ha épp azt írtam volna, hogy más hozzá sem érhet, az apja sem lehet vele egyedül, akkor meg az lenne a probléma…

nov. 1. 10:47
 47/64 anonim ***** válasza:
43%

Mar hogy ne ertenem, hogy mi a különbseg akozott hogy vigyaz ra más, vagy csak alszik. Nekem is vannak gyerekeim. De az első par hónap nekem a babázásról szólt, es ismerettsegi körömben sem igazan ismerek senkit, aki 3-5 honapos gyerek mellett borozgazott volna es testkezelesre jart volna.

Miert tetted egyaltalan fel a kérdest? Akkor szoktak ilyet kerdezni, ha önigazolast keresnek. Vagy megszólják erte, vagy maga is érzi hogy itt valami nem stimmel. Esetleg dicsekedni akar. Amugy minek a kérdés?

40, 42

nov. 1. 10:47
 48/64 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, ne erőlködj, mindig le fognak szólni az ősanyák. Ami amúgy azért csodaszép, mert a 98%-uk hátra se nézne, úgy rohanna programozni a gyereke nélkül, ha tehetné...de nem teheti, mert apuka csak aludni jár haza, és/vagy annyira életképtelen, hogy egy melegszendvicset nem tud magának megcsinálni, nemhogy a saját gyerekét ellátni. Nagyszülő meg nincs, vagy messze van, vagy leszarja az unokát. Úgyhogy inkább előadják itt a szent véranyát, aki másfél percre sem AKARJA (értsd: tudja) másra hagyni még az 5 éves gyerekét sem. Ettől érzik magukat különbnek, holott csak b.ssza a csőrüket, hogy más megteheti.

Neked meg pacsi, teljesen jól csinálod/csináljátok.

nov. 1. 10:50
 49/64 anonim ***** válasza:
45%

Ez hülyeseg. Nalunk mindket oldali nagyszülők segitenek, amit igenybe is veszek rendszeresen. Na de nem par honapos baba mellett! Egyaltalan nem erzem magam ősanyanak, hamar visszamentem dolgozni is. Kerdezőnél az összkép meredek kicsit - edzes, borozgatas, vagy hogy sorozatnezes idejére is mas vigyaz a par honapos gyerekre (apuka mas, ha egy hazban/lakasban vannak). Nálam a gyerek kora a fura.

nov. 1. 11:02
 50/64 A kérdező kommentje:
Mert nincs képernyőidő a gyerek mellett.
nov. 1. 11:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!