Otthonlévő anyaként hetente 3-szor 2-3 óra szabadidő soknak számít?
Amikor otthon voltam a gyerekekkel ennyi nekem is akadt, de anélkül hogy bárki segített volna. Az alvásidő naponta legalább ennyi volt. Legalábbis az első 2 évben, utána a nagy nem aludt. Utána 2 évet kellett várni, mire egyedül lehettem a kicsivel és ismét volt "szabadidőm".
Na amióta dolgozok... csak szeretnék ennyit, de a tizede sincs meg.
Mit nem adtam volna erte ...
De egyedul nevelem, ugyhogy nekem sosem volt egy perc sem.
Igen, alvásidőben nekem is volt ennyi szabadidőm.
De a kérdezőnek azon felül van ennyi. Az luxus.
Vagy mondhatjuk és wtf-kategóriának is.
Mit kell kipihenni heti 3*3 óraban egy álomgyerek mellett (lásd a másik posztját)?
Annak akinek nehéz gyereket dob a gép: nem alszik éjszaka, hasfájós, refluxos vagy gond van a mozgásfejlődésével, fejlesztésre járnak, így kimerült mindenki... Ott jól jönne ennek a fele is.
De egy eszik-alszik 5 hónaposon mit kell kipihenni?
Hisz szerinte tök könnyű anyának lenni, nincs benne nehézség!
Aztán persze kiderül, hogy persze, mert az egyébként is álom gyerek mellől még rendszeresen le is lép.
#5 “ szerintem nagyon is sok”
“ Én dolgozok és egyetemre járok. A nem kötelező dolgokra már nincs idő.
Màr megbocsàss de te is ugy tudsz gondolom egyetemre jàrni hogy valakinek àtpasszolod addig a gyerekedet nemde? Mitől gondolod hogy ez mas?
Nekem fejben nem áll össze, hogy fér bele heti 2-3-szor ennyi szabadidő (ami nem a gyerek alvásideje). Ha muszáj lenne megoldjuk, persze... De egyébként normál esetben apuka dolgozik. Ha hazaér, akkor lépsz le heti háromszor? Vagy hétvégén? Mert szerintem nem sok, de a logisztika miatt, ha szeretnénk apukával és a gyerekekkel minőségi időt tölteni családként, vagy akár kettesben, akkor egyszerűen az én heti 2-3-szori külön programozásom nem fér bele (meg az övé sem, mert ugye neki sem árt néha egy kis pihi).
Nekem egyébként nincs erre igényem. Két gyerekem van itthon (egy 2 éves és egy 2 hónapos). Nagyon szeretem őket és piszkosul eltudok fáradni, de van segítségem takarításban is és a gyerekekkel is, amikor utol tudom érni magam az itthoni dolgokkal. Nem érzem azt, hogy belegebednék az anyaságba és nagyon szeretem, hogy amikor hazaér a férjem, nem egymásnak dobáljuk a porszívót, hanem mehetünk sétálni, játszózni, szalonnát sütni az udvarba, vagy nyáron medencézni, nem tudom. Nem énidő, de nekem kikapcs, ha én intézhetem a heti bevásárlást, plusz 1-2 hetente van igényem egy estére, amikor csak bambulok, barátnőzök, sétálok, mozizok, nem tudom mit csinálok, amit szeretnék és ennyi. Én nagyon jól érzem magam így a bőrömben, ha nem lenne segítségem, lehet máshogy lenne. Szóval összességében ha neked nem sok, akkor nem sok. Nekem az lenne, mert egyszerűen nincs szükségem ennyire, dehát nem vagyunk egyformák.
#19 "ha nem lenne segítségem, lehet máshogy lenne."
Máshogy lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!