Ha egy anyuka a szabadidőt segítséggel oldja meg, miért elítélendő?
10 hónapos a kislányunk, nagyon szeretjük, viszont néha jó kicsit szusszanni, kikerülni az "anya üzemmódból".
Nem akartunk a férjemmel váltott műszakot, hogy ha ő megy valahová, én vagyok a babával és fordítva, mert így kettesben kb. sosem tudtunk volna lenni...
Nem éreztem gondnak, szégyennek, hogy lett egy bébiszitterünk.
Engem az a pár óra babázás nélkül teljesen feltölt, újult erővel térek vissza hozzá. Semmi hátrányát nem érezzük a mindennapjainkban.
Viszont itt néha olyanokat olvasok, hogy a szemem kiesik a helyéről pár válasznál...
Miért ennyire vörös posztó egyesek szemében az, ha valaki nem egyedül van a babával, a vele járó teendőkkel?
Ahogy láttam, mindegy, hogy ez akár nagyszülői segítség, vagy rokoni, vagy pedig bébiszitter. Ha van valaki, aki segít, akkor jó anya már biztos nem lehetsz.
Nem az.
Én nem merném 10 hónaposan bébiszitterre (=idegenre) bízni. Talán ez vált ki ellenérzést másokban.
Bébiszitterre nem lehet, de a nehezen mozgó, kicsit már demens és nagyothalló nagyira igen, mert ő rokon?:)
Szerintem ez nem ilyen egyszerű, hogy aki rokon, az jó, de a bébiszitter nem, mert idegen.
Több oka lehet. Az egyik az irigység. Nyilván hitegethetjük magunkat hogy álmaink netovábbja évekig összenőni a gyerekkel és nulla percet a párunkkal kettesben lenni, de egészséges házasságban igenis van igény a nyugalomra, és nemcsak bekussolva a sötétben este a takaró alatt szárazon öt perc alatt... Az is irigységet válthat ki, hogy a bébiszitterek oradija borsos, szóval már csak azért is rühellni való valaki, mert ki bírja fizetni és nem csapja földhöz a családi kasszát pár óra.
A másik hogy sokan valami értelmetlen versenynek élik meg az anyaságot, ahol az a mérce, hogy ki mennyit tud az anyaság oltárán feláldozni. Akkor vagy igazán jó anya ha belerokkansz. Bármi ami a te vagy a párod érdekében történik az önzőség és mint olyan, egy anya számára tilos.
Ja nem én a rokonokra se bíztam volna. Félreérthetően írtam.
De engem egyáltalán nem zavar mások hogy csinálják és a bébiszittert is jó dolognak tartom. 1-es voltam.
Nem kell masokkal torodni es masoknak megfelelni.
Mindenki csinalja ugy,ahogy neki jo es kesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!