Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy anyuka a szabadidőt...

Ha egy anyuka a szabadidőt segítséggel oldja meg, miért elítélendő?

Figyelt kérdés

10 hónapos a kislányunk, nagyon szeretjük, viszont néha jó kicsit szusszanni, kikerülni az "anya üzemmódból".

Nem akartunk a férjemmel váltott műszakot, hogy ha ő megy valahová, én vagyok a babával és fordítva, mert így kettesben kb. sosem tudtunk volna lenni...

Nem éreztem gondnak, szégyennek, hogy lett egy bébiszitterünk.

Engem az a pár óra babázás nélkül teljesen feltölt, újult erővel térek vissza hozzá. Semmi hátrányát nem érezzük a mindennapjainkban.

Viszont itt néha olyanokat olvasok, hogy a szemem kiesik a helyéről pár válasznál...

Miért ennyire vörös posztó egyesek szemében az, ha valaki nem egyedül van a babával, a vele járó teendőkkel?

Ahogy láttam, mindegy, hogy ez akár nagyszülői segítség, vagy rokoni, vagy pedig bébiszitter. Ha van valaki, aki segít, akkor jó anya már biztos nem lehetsz.

2023. szept. 21. 12:57
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
0%
Hagyjuk már, ennyi erővel ha egy extrém példával élek, lehet véleményem egy-egy bankrablásról, de bármit mondok nem lesz releváns, mert nem én pakolom ki a bankot.. te is csepegtetsz részigazságokat, de ennél összetettebb a helyzet akár van gyerekünk, akár nincsen. Hol írtam olyat én ha bármelyik válaszomat visszaolvasod, hogy az édesanya ne pihenjen? A kérdezővel is teljesen abszolút egyetértek, hogy kell néha-néha pár óra pihenés. Azért hoztam szóba, hogy van aki a bébiszitterrel nevelteti a gyereket, mert már előttem elkezdték isteníteni ezt a módszert, aztán leírtam, hogy ezt ha lehetséges jobb lenne biológiai rokonnal, ezt is kiforgatták, meg leírtam, hogy van aki konkrétan a bébiszitterre bízza a hét majdnem minden napján a gyereket, arra meg jött, hogy mi közöm hozzá? Nekem ugyan semmi, de ha a gyerek már úgy kb 8-12 éves lesz kérdezzék meg mit gondol róla, a válasz lehet meglepő lesz. :) Azokat én is elítélem akik azt írják, hogy "Én gyerek mellett kapáltam" "Nekem bezzeg nem volt szülés utáni depresszióm" stb-stb. Ezek is nagyon demagóg dumák, viszont az is beteges, hogy az itteni anyukák tanácsokat kérnek szinte sokszor hogyan szabaduljanak meg több napra a gyereküöktől. Kell egy tisztes középút és nem sérül sem a gyermek lelke, sem a szülő lelke. Abban viszont teljesen igazad van, hogy egy sérült gyermek teljesen más, na ilyen ritka 100-ból az 1 esetekben indokolt a sok, több ember általi felügyelet, de az is csak akkor ha már pl középsúlyos értelmi fogyatékos. Akár hiszik az emberek, akár nem lelki "fogyatékosságot" okozhatnak az ember életében külsős tényezők, és ennek egyik része lehet az például, hogy keveset foglalkoztak a szülők a gyerekükkel kicsi korában.
2023. szept. 21. 15:20
 22/37 anonim ***** válasza:
87%

Akiknek van gyereke, nem véletlenül mondják, hogy gyermektelenül nem tudsz releváns véleményt alkotni a témáról.

Mert pontosan látjuk, hogy mi is gyermekvállalás előtt mennyire de mennyire vakon voltunk a szülőséggel kapcsolatban.

Teljesen el voltunk tévedve, ahogy most te is.

2023. szept. 21. 15:24
 23/37 anonim ***** válasza:
7%
Attól mert csak azt szeretném közölni, hogy nem kell kötelezően a gyerek, illetve nem kell szinte "utálni" és azt isteníteni itt aki minél többször lepasszolja a gyereket, hanem ha lehet többször minőségi időt tölteni vele, minimálisabb idegen emberre rábízott órákkal, nem csak azt nézni, hányszor akarunk színházba menni egy héten, nem vagyok "vak". Igen, ez jellemző ha valaki leírja az igazságot köntörfalazás nélkül, azt amit sokan gondolnak, akkor egy olyan "közösségben" ahol sokszor a gyerek a saját lelki problémáiknak a kivetülése, egyfajta ellenségkép, akkor persze, hogy szétszednek és az én anyámat nagyjából, hogy merem én azt mondani ,hogy a gyerekkel többet kell foglalkozni mert érző emberi lény? Van akinek persze a gyk-n is igaza van ebben a témában, de sokan csak panaszkodni járnak, hogy "jaj mennyire nincsen idejük." Holott ezt simán be lehet, és be kell osztani normálisan. És igen, gyermektelenül mondtam olyan érveket amik jogosak, nem agresszív vagy bántja más lelkivilágát. Ha lenne gyermekem, jönne más kifogás amiért nem relevánsak az érvek, csak mert nem azt írom le amit elégedetten olvasni akarnak.
2023. szept. 21. 15:37
 24/37 anonim ***** válasza:
85%

#23 Azért elég nagy arcról árulkodik az is, hogy a saját _véleményedet_ már nem először emlegeted úgy, mint "az igazság". Nem, ez nem az igazság, ez a te saját laikus véleményed, amit teljesen hozzánemértőként alkotsz egy olyan témáról, amiben semmi tapasztalatod nincs.

Ideje lenne leszállnod a magas lóról és visszább venni az arcodból. Nem a véleményed (vélemény! - nem igazság) miatt vagy támadva, hanem az arroganciád miatt.

(Nekem sincs gyerekem, mielőtt ezzel akarnál visszatámadni.)

2023. szept. 21. 15:52
 25/37 anonim ***** válasza:
97%

#21 Te is írod, hogy nem bírnád, ha 0-24-ben a gyerekkel kellene lenned vagy csak heti pár óra szabadidőd lenne.

Az igazság az, hogy ezt az emberek többsége nem bírja ép elmével. Vagy van segítsége vagy “beleőrül”. Nem látványosan, de sok anyuka depressziós lesz, meg képtelen lesz megoldani olyan hétköznapi problémákat, amik előtte mentek.

Viszont nem lehet ezt itthon kimondani, mert rögtön jön a kérdés, hogy akkor minek szültél?

De az igazság az, hogy az elvárások lehetetlenek. A mi szüleink sem voltak tökéletesek, nem is lehet senki az, nem is kéne, hogy elvárás legyen.

És régen sem egy szem ember vigyázott a babákra, együtt lakott 3-4 generáció, jöttek az unokatesók, másodunokatesók segíteni, beszálltak a nagyobb testvérek. Nagypapámékhoz pl. odaköltözött egy szegényebb rokon, hogy segítse őket a gyereknevelésben. És őket még nem kapták fel minden nyikkanásra, hanem hagyták őket sírni.

2023. szept. 21. 15:55
 26/37 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon sokan vannak akik semmilyen segítséget nem vesznek igénybe és 5 gyerekük van.

Vannak, akiknek 1 gyerekük van és sok segítséget kapnak.

És vannak akiknek mindegy hány gyerekük van, lepasszolják tényleg és a maradék időben sem törődnek velük.

De ez pont olyan, hogy nincs egyetemes igazság.

Az én gyerekem nagyon nehéz baba volt és totyogónak is pfffff...

Ma annyira felhúzta magát, hogy hányásig ordított. 4x vagy 5x hányt.

Soha nem hagytam sírni, most kicsit sok volt már a 1,5 év, mondom sírjál majd megnyugszol. Hát nem nyugodott meg..

Másfél éves, de be kell adnom bölcsibe, hogy levegőhöz jussak.

4 órában fogok csak dolgozni, de uzsonnáig marad.

Én sokkal jobb anyuka leszek, ha nem 0-24-ben kell egy többemberes kisgyerekről gondoskodnom.

Ez ugyanaz, mintha bébiszitter foglalkozna a gyerekkel.

Sokféle emberi sors van, sokféle gyerek és sokféle empertípus.

Ki jobban, ki nehezebben viseli a nehézségeket. Kinek több, kinek kevesebb segítség jut.

Nincs általános igazság.

2023. szept. 21. 16:00
 27/37 anonim ***** válasza:
39%
#16:00 Végre egy ember akinek átjött amit írtam, és nem próbálta meg kiforgatni, illetve személyeskedni. illetve a 15:55-ös utolsó bekezdésében is benne van nagyjából amit én akartam közölni. A többire no comment, nem ismétlem magam.
2023. szept. 21. 16:10
 28/37 anonim ***** válasza:
24%
Én nem ítélkezem de a véleményem megvan. Minden nap órákra lepasszolni a gyereket, hogy kiszakadjunk a szülő szerepből azt azért erősnek tartom, ott tényleg nem értem, hogy akkor mi vitte rá a gyerekvállalásra. De ami elfogadhatatlan számomra az az amikor valaki bedugja a bölcsibe a gyereket úgy, hogy otthon van, vagy benn rohasztja délután 4ig az oviban, holott ebéd után mehetne érte. És jönnek a hülyébbnél hülyébb kifogások, hogy a kistesó akkor pont alszik, meg hogy a gyereknek ÍGY JÓ. Azért megkérdezném azt a gyereket délután fél 4kor hogy mennyire jó érzés hogy anyád minél kevesebbet akar maga mellett tudni miközben otthon elbabázik a tesóddal.
2023. szept. 21. 17:43
 29/37 anonim ***** válasza:
86%

#28 Amit te mondasz az kb. így hangzik: Minek megy egyetemre, aki nem kitűnőre hajt. Miért ne menne? Nem biztos, hogy mindenki fel akarja adni az összes létező szabadidejét, a párkapcsolatát, a baráti kapcsolatait azért, hogy egyetemre járjon. Sőt, általában az emberek többségének egy pontig segít, ha miután hazament nem csak tanul, hanem ki is tud kapcsolódni.

Anyaként is sokan vannak, akiknek kell az, hogy beszéljenek a barátaikkal, netezzenek, megnézzenek egy filmet vagy elmenjenek golfozni.

Ezen kívül én pl. nem is gondolom, hogy szerencsés a szociális készségek fejlődése szempontjából, ha egy gyerek csak az anyjával van. Szerintem kell, hogy legyen más emberekkel is, mert akkor csökken a szenzorosság és az asperger valószínűsége (mármint a babának nem lesz jobb a genetikája, de “spontán fejlesztve lesz”, szóval kevesebb lesz a diagnózis). Szerintem amúgy valószínűleg többet lesz fejlesztve is, mert mindenki jobban bírja, hogy 200x válaszol a miért kérdésre, ha csak két órát kell csinálni naponta).

Pl. Az arc mimika felismerése és a hangképzés ilyenkor alakul. Azt is pedzegették, elősegíti a diszlexia kialakulását, ha egy ember fogja a babát, mert általában nem tartod elég “sokféleképp” (pl. mindig a mutató ujjad fogja erősebben nyomni, míg lehet a bébiszitternek a középső ujja nyomja erősebben, ugyanúgy a jobb kezed a domináns stb.).

2023. szept. 21. 18:02
 30/37 anonim ***** válasza:
84%
26os, kivizsgáltatni kéne a gyereket nem lepasszolni
2023. szept. 21. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!