Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy anyuka a szabadidőt...

Ha egy anyuka a szabadidőt segítséggel oldja meg, miért elítélendő?

Figyelt kérdés

10 hónapos a kislányunk, nagyon szeretjük, viszont néha jó kicsit szusszanni, kikerülni az "anya üzemmódból".

Nem akartunk a férjemmel váltott műszakot, hogy ha ő megy valahová, én vagyok a babával és fordítva, mert így kettesben kb. sosem tudtunk volna lenni...

Nem éreztem gondnak, szégyennek, hogy lett egy bébiszitterünk.

Engem az a pár óra babázás nélkül teljesen feltölt, újult erővel térek vissza hozzá. Semmi hátrányát nem érezzük a mindennapjainkban.

Viszont itt néha olyanokat olvasok, hogy a szemem kiesik a helyéről pár válasznál...

Miért ennyire vörös posztó egyesek szemében az, ha valaki nem egyedül van a babával, a vele járó teendőkkel?

Ahogy láttam, mindegy, hogy ez akár nagyszülői segítség, vagy rokoni, vagy pedig bébiszitter. Ha van valaki, aki segít, akkor jó anya már biztos nem lehetsz.

2023. szept. 21. 12:57
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
80%
Tízes, bocs, de mégis milyen alapon húzol határokat, hogy heti két óra belefér, de három már nem? Ha valakinek minden nap igénye van pár órára annak már a kvaannyát, minek a gyerek? Ha dolgozol, akkor viszont belefér? Hadd döntse már el a házaspár, hogy nekik mire van igényük...
2023. szept. 21. 13:31
 12/37 anonim ***** válasza:
78%
#11 Én is csak néztem, hogy ki ő, hogy ezt így megszabja? :D A saját életére vonatkozóan esetleg. De másoknak ne mondja már meg, hogy hányszor mehetnek moziba gyerek nélkül, különben minek kellett nekik gyerek. :D
2023. szept. 21. 13:39
 13/37 anonim ***** válasza:
86%

Én nem láttam még itt olyat, hogy valaki elítéli, ha anyuka segítséget vesz igénybe alkalmanként.

Azt szokták leszólni inkább, aki folyton másra akarja bízni a gyereket, nem heti pl. 2 alkalommal, hanem naponta. Mondjuk ezt én se értem, ha két fél dolgozik, a gyerekhez meg heti 4-szor bébiszitter jár, mikor van együtt a család?

2023. szept. 21. 13:42
 14/37 anonim ***** válasza:
25%
#11, #12 Lehet megbotránkozni, meg lepontozni, de attól ez még igazság marad, ha valaki gyermeket vállal tudatosan az valószínűleg azért van mert szeretne gondoskodni egy új életről, és szeretné nyomon követni azt, hogy felnő, és írtam is nem azzal van a probléma ha hetente 1x elmennek szórakozni, hanem ha a bébiszitter neveli konkrétan, mert a fél hetét a gyerek egy idegen "felfogadott" emberrel tölti a szülei helyett, ez egyáltalán nem normális ha már valaki arra adta a fejét, hogy szülő lesz, mert a gyerek ha nagyon átvitt értelemben is, de gyakoraltilag anya, apa nélkül nő fel azért mert ők továbbra is mindennap mennek mozizni, meg golfozni mint "azelőtt", szerintem el kell fogadni, hogy egy új élet van ,kevesebb pihenéssel, főleg amíg a gyermek pici! Ha meg ez így nektek nem jó, akkor oké, nézzétek végig ahogy felnő a gyereketek egy idegen emberrel! Aztán ne legyen meglepődás ha a gyerek 10-12 év múlva már alkoholizál, cigarettázik, és "mélydepressziós" gondolatokat oszt meg instagrammon. És mielőtt azt hinnétek, hogy ez baromság, nem, regisztrálni kell egy ilyen kamaszok által közkedvelt oldalra és megnézni, hogy minden 3. poszt a 10-13 évesektől is energiaitallal vagy rosszabb esetben töményitallal van. És nem véletlen. Én pl nem tudnék úgy élni, hogy kevesebbet szórakozok hetente az eddig megszokottnál, ezt aláírom, ezért nincs is gyerekem!
2023. szept. 21. 13:51
 15/37 anonim ***** válasza:
82%
Na, megérkeztek a "nem is ítélik el..." kezdetű kommentek, amik utána vaskos ítélkezéssel folytatódnak. Ne fájjon senkinek, hogy valaki nagyszülővek vagy bébiszitterrel nyer magának gyerekmentes időt. Egyik kollégámnak kettő, másiknak öt bébiszittere van váltásban. Nem kell izgulni, különb családi életük és összehasonlíthatatlanul nagyobb előnnyel fognak indulni az életben ezekben a minekkellettnekik gyerekek, mint a nagypofával irigykedő és ítélkező suttyók gyerekei.
2023. szept. 21. 13:55
 16/37 anonim ***** válasza:
77%
Itt mindenki idióta én azt vettem észre. Aki normális választ ír azok általában le vannnak pontozva, aki teljes torzulásban van azokat imádják. Teljesen mindegy ki vigyáz a gyerekre amíg te biztonságban érzed és ki tudsz kapcsolni. Ez nem elítélendő lenne hanem követendő példa. Amúgy mindig mondják hogy a felmenőink is felnevelték a gyerekeiket, de azt nem teszik hozzá hogy 6-8 hét után mehettek vissza dolgozni, vagy pl anyám teljesen bekattant a gyerekneveléstől még úgy is hogy minden hétvégén le voltunk passzolva a mamámékhoz, és minden nyáriszünetben is...
2023. szept. 21. 14:01
 17/37 anonim ***** válasza:
56%
#13:55: Tehát ha valakinek van ideje a gyerekével minimális, vagy segítség nélkül foglalkozni az egy "irigykedő és ítélkező suttyó" ok. Szerinted a kollégád jól teszi, hogy öt bébiszittere van váltásban? Teljesen támadás nélkül őszintén kérdezem. És ha szerinted jól teszi, mi az oka amiért pozitív dolog egy kisgyerek életében, ha öt idegen ember foglalkozik vele a saját otthonában nap mint nap? Meg azt sem értem, miért indul előnnyel az élet útjain az olyan gyermek akivel a biológiai szülei helyett idegen nők/férfiak foglalkoztak, azzal szemben hátrányba kerülve akikkel a szülők illetve a nagyszülők foglalkoztak kizárólag, mivel a válaszodból ez jön le. Kérlek személyeskedés és támadás nélkül válaszolj.
2023. szept. 21. 14:07
 18/37 anonim ***** válasza:
81%
14# De ha nincs gyereked milyen alapon szövegelsz a nagy igazságról?:D fingod nincs róla. Mintha megmagyaráznám az orvosnak hogy végezze a munkáját,mert szerintem úgy a jó,holott full laikus vagyok benne.
2023. szept. 21. 14:33
 19/37 anonim ***** válasza:
6%
14:33 Aha, értem megint, tehát ha nincsen gyermekem nem formálhatok véleményt egyes társadalmi, szerintem problémákról, hanem fogjam be a pofámat, azért mert egy-két frusztrált anyuka egy kanál vízben fog megfolytani. Gondolom, akkor az sem elég hiteles, hogy én is ismerek ilyen családot közelről ahol volt vagy 3 bébiszitter a srác 9 éves koráig, heti 4-5-ször, úgy, hogy az anyuka-apuka konkrétan le se szarta de azért minden hónapban vették neki az "ájfónt", a srác most 13 éves és a szülők nem értik mi a fr@ncért viselkedészavaros, és miért csinál olyan dolgokat amivel felbosszant direkt másokat és figyelmet kap. Igaz, biztosan valóban fingom nincs róla, és valószínűleg nagyon jót tesz a gyereknek, hogy idegenek formálják a világképét... Itt egyesek tényleg nagyon nagy torzulásban vannak ,de nem olyan értelemben ahogyan azt ők gondolják. Itt a legtöbb szülő úgy ír a rovatban sokszor, mint aki legszívesebben hónapokra lepasszolná a gyerekeket, ezeknek az embereknek ki tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy "már pedig szülő leszel!!" ? Csak azt kéne megérteni ezeknek a személyeknek is, hogy van különbség minőségi, de rövidebb énidő között, és van különbség a teljes lesz#rom mentalitást mutatok a gyerek felé jelenség között. Ameddig itt mindenki véresszájú, és kiforgatják azon emberek szavait akik szerint nem helyes, hogy fél hetet máshol tölt a gyerek, addig nem lesz változás.
2023. szept. 21. 14:43
 20/37 anonim ***** válasza:
84%
18# vagyok. 19-es, azért mert ebbe nem látsz bele, szimplán ennyi a probléma. Lehet véleményed,de az nem releváns. Persze attól leírhatod,de nekem pl semmitmondó. Nekem is volt gyerek előtt,majd jött és akkor láttam milyen is ez. Én sem osztok tanácsot hármas ikres anyukáknak pl.,vagy akinek extrém kis korkülönbség van,vagy sérült gyerek vagy bármi,hogy mennyi énidő kellene,mennyi a normális. Nem látok bele,mindenkinek más az igénye, más a türelme, más a tűrése. Nekem is más. Akinek meg végképp nincs nem fogja tudni megítélni,hogy Piroskának 4 gyerekkel mennyi szabadidő kellene,hogy mentálisan is egészséges maradjon. Hol látod te ezt az ország másik végéből?A kérdező pedig pár órát írt,nem pedig mással nevelteti. Az meg hogy bébiszitter,az sem kizárt nem élnek a nagyszülők vagy más az oka.
2023. szept. 21. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!