Otthonlévő anyaként hetente 3-szor 2-3 óra szabadidő soknak számít?
Sokat van a családdal, ez tök jó, én csak azt írtam, hogy ez is kell, es egyaltalan nincs mindenkinek lehetősége. De megjegyezném, hogy te ilyen mennyiségű segítség mellett is már bebiszitterhez szoktatod... Nyilván ugy eszik ahogy neked/nektek jó, én csak azt irtam, hogy a sok szabadidőhöz szükseges, hogy más etesse. Nálunk egy-két alkalom itatócumi pl. cumizavart okozott, alig tudtunk visszaállni rendes szoptatásra. Más meg nem tud fejni, vagy bármi. És akkor maris ugrott az egesz.
Ami meg a kötődést illeti, mindenkinek a sajatja a normalis. Nekem ilyen kicsi korában nem ment volna szívesen ennyi távol lét, ekkor még nem hianyzott. Később igen, mikor totyogó lett, ki volt váltva pár étkezes, stb., akkor már en is jöttem-mentem ennyit.
"hogy még alváskor sem hagyom magára, "
Arra aztán tényleg szüksége van. Nem is arra, hogy az ébrenléti idejében legyél vele. ;)
Nem is értem, hogy miért nem alvásidőben énidőzöl ahelyett hogy mellette fekszel.
31-es, azzal a kommentemmel inkább a 28. "kedves" válaszra reflektáltam.
A választott bébiszitterhez azért szoktatjuk fokozatosan, hogy később könnyen vele tudjon lenni, ha éppen a férjemmel elmennénk este színházba, vacsorázni. Imádom anyukámat, tudom, hogy ő is vállalná az estéket, de sosem volt egy éjjeli bagoly. 7-kor ő már ágyban van, nyáron ez esteleg 9-ig tolódik, de alapvetően korán fekszik. Nem akarnám, hogy miattunk virrasszon. Ezért majd lesz olyan, hogy mi altatjuk el a picit, utána pedig elmegyünk és a bébiszitter fog rá vigyázni este. Nem most, hanem majd 6-8 hónap múlva. Addig pedig ismerkednek egymással, szépen, fokozatosan.
32. válaszoló, te ezt direkt csinálod amúgy? :)
Tökéletesen jól elvan az apukájával is, nem tudom, ez számodra miért felfoghatatlan dolog. Ketten vállaltuk, ketten is törődünk vele, szeretjük, gondozzuk. 168 órából nem vagyok vele kb. 6-8 órát egy héten, ez aztán biztos hatalmas károkat fog nála később okozni, sőt, még csak kötődni sem fog hozzám, biztos pár hónap múlva meg sem fog ismerni.
"Nem is értem, hogy miért nem alvásidőben énidőzöl "
Mert mondjuk a tornám fix időpontban van, nem pedig éppen akkor, mikor alszik a lányom?:D
Vagy, mint írtam, néha ilyenkor házon kívül vagyok, hagyjak itthon egyedül egy alvó kisbabát? :)
Nem tudom, szerintem ez nagyobb probléma lenne, mint az, hogy néha lefejt anyatejet is szokott kapni... De kinek mi fér bele, ugye.
Hiába ír neked bérki bármit. Oké szipiszupiul csinálod, sőt, én felvennék még vagy 45 szittert, takartót kertészt, férjednek szeretőt hogy 24 órában tudj magaddal foglalkozni. Az a legjobb és leghasznosabb foglalkozás hogy ééédes előkéket rendelsz neki a hozzátápláláshoz, és tespedsz mellette az ágyban mikor alszik(kérdezném mikor takarítasz vagy főzöl?) Gondolom arra is van csicskád amit a férjed fizet.
És igen a pici arra fog emlékezni hogy de jóó anyukám mellettem aludt mikor én aludtam, nem is arra hogy a mama, apa a bébiszitter játszik velem mikor anyuci épp lepasszol mert minden fontosabb mint én.
Azt mondom, korai volt még neked ez a szerencsétlen gyerek.
Aki szerint sok, az irigy!
Aki meg azt mondja, hogy ott az alvás idő, az gondolom nem vezet háztartást. Én alvásidőben főzök, mosogatok, takarítok, vasalok nem feltett lábbal ülök a kanapén.
Előttem már írta valaki 168 órából 10 óra szabadidő nem sok.
Egy 4-5 hónapos, jó esetben még 100%-os anyatejes babanál szerintem "sok". 10 óra a gyereknek több mint egy teljes nap. Főleg ha ilyen jó gyerek, ennyit alszik.
Amit kérdező ir, az ilyen 1-1,5 eves kortol tök oke. A leíras alapjan szerintem túl korai ez mennyiségű "énidő" igeny (testkezeles, fodrasz, körmös, baratnőzés, borozgatas - pár hónapos gyerek mellett). Mi lesz itt kesőbb? Mondjuk mar megy az edzes a bébisziterre.
Nyugodtan lehet igy csinalni, de szerintem nem általános egyáltalán.
Az megvan, hogy ez a 10 óra nem egyben történik? 😄
Ráadásul, azt sem gondolom ördögtől valónak, ha egy baba esetleg az apukájával is tölt időt rendesen, nem pedig csak az anya csinál mindent körülötte, mert “jaj apa ezt nem tudja, hozzá nem ragaszkodik a baba”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!