Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Otthonlévő anyaként hetente...

Otthonlévő anyaként hetente 3-szor 2-3 óra szabadidő soknak számít?

Figyelt kérdés
okt. 31. 12:22
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 A kérdező kommentje:
(tehát mikor gyerek nélkül van)
okt. 31. 12:23
 2/64 anonim ***** válasza:
83%

Nem sok. Én nagyon örülnék ennyinek.

Nekem heti 1 jut :/

Örülj neki, élvezd ki! Megérdemled!

okt. 31. 12:23
 3/64 anonim ***** válasza:
88%
Normális, ennyi mindenkinek járna.
okt. 31. 12:31
 4/64 anonim ***** válasza:
88%
Ennyire nekem is szükségem lenne. Talán még pont elég is. Soknak nem mondanám.
okt. 31. 12:31
 5/64 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem nagyon sok. Dolgoznod nem kell, így csak szabadidőd van konkrétan. Ez nagyon is plusz dolog. Én dolgozok és egyetemre járok. A nem kötelező dolgokra már nincs időm, igyis kevésnek érzem amit együtt vagyunk.
okt. 31. 12:32
 6/64 anonim ***** válasza:
94%
Te írtad ki a reggeli kérdést, ugye? Amúgy az átlaghoz képest nagyon sok manapság szerintem, de ehhez senkinek semmi köze. Mindenki úgy csinálja, ahogy tudja, és ahogy jó neki.
okt. 31. 12:34
 7/64 A kérdező kommentje:

Nem tudom, ki hogy fogja fel az anyaszerepet, de (szerintem) gyerekkel nem ugyanolyan a szabadidő, mint mikor egyedül vagy. Ha ott van a gyerek, akkor elsősorban rá figyelsz, az ő igényei a fontosak, az, hogy ő jól érezze magát. Ezzel szemben ha egyedül vagy, akkor azt csinálod, amihez neked kedved van. Vagy vannak olyan dolgok, amiket baba/gyerek mellett nem tudsz megtenni, vagy nem úgy, ahogy jó lenne. Szeretem a gyerekemet, de egy 2 órás pihentető fürdőt, egy jó könyvvel, egy finom borral nem lehet venni mellette… Ugyanígy, nem viszem el magammal masszázsra például, mert nem való oda gyerek, neki sem lenne jó és én sem tudnék pihenni.

Színházba is lehet gyerekkel menni, de nem az esti Micsoda Nő előadásra, hanem a délelőtti bábszínházra. Színház mindkettő, de mégsem ugyanaz.

Lehet gyerekkel, anyaszerepben is kikapcsolódni, csak az más, mintha egyedül, vagy más felnőttek társaságában csinálsz programot.

okt. 31. 12:41
 8/64 anonim ***** válasza:
76%
#5, nekem pl már az is felüdülés lenne, ha dolgozni járnék meg egyetemre, mert legalább nem az otthon és a játszótér között telne az életem, lenne mivel feltöltődni. Mikor dolgoztam (munkahelyen), akkor több szabadidőm volt. Otthon én a háztartással meg a gyerekkel foglalkozom, nem a saját feltöltődésemmel. Mellesleg ha néha véletlenül le tudok csípni magamnak 1-2 órát, amit azzal tölthetek, amit szeretek csinálni, és magamért teszem, akkor utána sokkal türelmesebb vagyok pl a gyermekemmel is, sokkal jobban ott tudok lenni vele fejben és lélekben.
okt. 31. 12:45
 9/64 anonim ***** válasza:
92%

#5 Tisztában vagy a szabadidő fogalmával? Merthogy az, hogy reggel kelsz amikor a gyerek kel, aztán a nap további részében vele vagy és mindent az ő igényeihez igazítasz, az nem az. Elmenni egyedül zuhanyozni szintén nem az, kivinni a szemetet se az, elugrani nélküle boltba megintcsak nem az. Sőt, kivinni a játszóra és ott futni utána, meg folyamatosan figyelni, hogy ne ölje meg magát, sem az.

A szabadidő az, amikor azt csinálod, amit TE AKARSZ. Nem azt, amit a gyerek akar, meg nem azt, amit meg KELL csinálni.

És igen, ennyi szabadidő hetente minden anyának járna, hogy ne csavarodjon be. Örülj neki, hogy neked van 🙂 Nekem is volt mindig, köszönhetően a szuper nagyszülőknek és a szuper férjemnek, aki simán "kirugdalt" itthonról, ha azt látta rajtam, hogy már sok. Már nagyobbak a gyerekek, 8 és 4 évesek, úgyhogy én is dolgozom (a nagyobbik után is visszamentem egy évre). Így sokkal nehezebb megoldani, valóban, de ettől nem gondolom, hogy azoknak az anyukáknak, akik (még) nem mentek vissza dolgozni, vagy épp nem járnak suliba/képzésre, rosszul kellene érezniük magukat.

okt. 31. 12:49
 10/64 Derjaderja ***** válasza:
75%
Szerintem abszolút normális és egészséges.
okt. 31. 13:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!