Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elbukott, rossz szülők vagyunk?

Elbukott, rossz szülők vagyunk?

Figyelt kérdés

Egy 2 és egy 3,5 éves gyerek... elegem van már belőlük, elszakadt a cérna teljesen.

A szép szó, türelem semmit se használ. Minden nap üvöltözésbe torkol részünkről, büntetésbe rakjuk őket, de már azt is letojják... már fizikai erőszakhoz kell folyamodnom, hogy ne legyen dac olyanokért, hogy menni kell aludni, hogy nem rohangálunk, hogy fel kell kellni, hogy meg kell enni az ételt, hogy kezet kell mosni, hogy levegőt kell venni...

És ez nem egy korszak gyakorlatilag évek óta készítenek ki bennünket, pedig úgy álltunk hozzá, hogy türelmesek leszünk.. nem sikerült.

Tudom, hogy gyerekek, de direkt arra játszanak, hogy kikészítsenek, letojnak, visszadumálnak, felénk csapnak.. pedig ki van nyalva a seggük (a szabályok persze be vannak tartatva).

Ma reggel a nagyobb különösen kikészített. Visszarohant az ágyba, nem lehetett kikönyörögni, aztán nem volt hajlandó öltözni, wc-re menni, cipőt húzni semmit... minden reggel ez a cirkusz, de most többször kapott az arcába hideg vizet, mert már semmi nem használt csak hogy megfogom és erővel intézem, amit muszáj.. egyébként nem az ovodával van baja.. csak a hiszti és ellenkezés megy.

okt. 29. 07:31
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
38%
Amúgy megkerdezhetnéd tőle,hogy mit akart mondani,a "nagy bölcsesség" (nem én írtam ezt a kommentet,de gyanítom,hogy ha én írom se válaszol,csak a kérdezőnek ) Nem vagy rá kíváncsi,kérdező?
okt. 29. 13:44
 42/67 A kérdező kommentje:

39, nagyjából ilyen válaszokra számítottam, elvétve egy kis együttérzéssel. Nyílván nekem is rossz ha kiabálnom kell, meg ráncigálni a gyereket. Ugyanakkor tudja fene, hogy mi okoz meg mi nem sérülést a gyerek lelkében..

A logika nem működik, az se cél, hogy minden szabad akaratot letörjünk, de rájuk se hagyhatjuk.

Ez a poszt alkalmas arra, hogy átgondoljak ezt azt

okt. 29. 13:46
 43/67 A kérdező kommentje:
41, ugyan már. aki akar valami mondani leírhatja, szabad világ. de ne offoljatok légyszíves
okt. 29. 13:49
 44/67 anonim ***** válasza:
100%

33, hogy kapj egy építő tanácsot.

Egy 3,5 évessel édeskevés beszélgetni a bolt előtt. Sokkal hatásosabb, ha 1, bevonod a vasárlásba, listát írtok, feladatot adsz neki. Tolja a kocsit, segítsen megkeresni ezt meg azt... Már is kevesebb ideje van hisztizni. 2, megbeszélitek, hogy választhat egy valamit, ő viheti a pénztárhoz, ő adhatja oda a pénztárosnak...stb.

Ez a szemléletmód váltás segíthet a hisztik elkerülésében, megfelelő kezelésében.

okt. 29. 13:50
 45/67 anonim ***** válasza:
39%

Hiszti kezelés (tapasztalatból mondom, hogy ez sok gyereknél beválik): Nem lekiabálod a fejét-nem szépen kéred, hanem kezd el megdicsérni. "De ügyesen tudsz hisztizni! Tudsz hangosabban is? Mutasd már meg! Erősebben is tudsz toporzékolni?" elkezded utánozni... "Így kell? Ügyes vagyok? Tanítsd már meg nekem is" stb.. - a legtöbb gyerek ezzel a helyzettel nem tud mit kezdeni... leáll mert furcsa neki ez a reakció.. és igazából már nem is lesz annyira "érdekes" a hisztizés ha már a felnőtt is azt akarja ;) Természetesen nem az első ilyen alkalom után fog teljesen leállni, de ha minden hisztijére így reagálsz, a gyerekek nagy %-a leszokik teljesen róla.

Bölcsiben dolgoztam a fiam születése előtt. Nem egy gyereket sikerült így leszoktatni a hisztiről. Kedvesen... játékosan... mosolyogva.. :)

okt. 29. 13:54
 46/67 anonim ***** válasza:
52%

nyilvan nem esik jol, ha ez a hála...

Azért van baj, ahol hálát vársz egy kétévestől :(

okt. 29. 13:59
 47/67 A kérdező kommentje:

44-45, jókat írsz és nem kifogásokat keresek, amikor azt írom, hogy hasonló vagy ugyanilyen taktikákat mi is bevetünk. Kértük, hogy tanítson meg hisztizni pl.. nem használt igazán.

A boltot általában pont úgy intézzük, általában rendben is van, ott összevesztek a bevásárlókocsin, egyedül voltam kettő gyerekre, a józan érvek kudarcot vallottak..menekülőre fogtam, mielőtt nagyobb cirkusz lett volna, utána visszamentem a kosárért :). Persze azért voltam bátor elvinni őket, mert előtte megígérték, hogy viselkednek majd.

okt. 29. 14:02
 48/67 anonim ***** válasza:
32%

Minden rosszindulat nélkül írom.

Nem a gyerekkel van a baj, hanem veletek.

A gyerek a szülő tükre elsősorban..szóval ha a gyerek rossz neveletlen, ott minden esetben a rossz szülői minta, rossz nevelése űt vissza, ha tetszik ha nem.

Egy 2 és egy 3.5 éves kisgyerek nem tud direkt rossz lenni, helyette van dackorszakos, rossz kötődés mintájú, rosszul nevelt kisgyerek van, és van a neurodivergens gyerek, ami jóval később bukik ki, ha az a baj.

Ha tetszik ha nem, veletek van probléma, még hozzá jó nagy.

Nem kellene mindenkinek gyereket vállalni, főleg ilyen kis korkülönbséggel.

Nektek rohadt nagy szükségetek lenne a családsegítőre aki elmagyarázza hogy kellene gyereket nevelni, pszichológusra, önismereti utazásra..

okt. 29. 14:20
 49/67 A kérdező kommentje:

jó, nem vagyunk jó szülők.. bizonyos szempontból biztos, pont nem az volt a célom, hogy védekezzek.

De azért azzal vitáznék, hogy a gyerek minden viselkedése a rossz mintára/nevelésre vezethető vissza. A dackorszak létező dolog, de az is biztos, hogy gyerekenként máskép csapódik le és a szülő se mindig tudja, hogy hol van a tűréshatára, amíg nem mindennap táncolnak rajta.

Egyedül az olyan kommenteket kikérem magamnak, akik látatlanba kérdőjelezik meg azt, hogy kellett-e volna nekünk gyereket vállalni. Lehet hogy jobb lett volna ha van segítségünk (rokonság ország másik felében), de ezt leszámítva szerintem normális családi hátterünk van, a gyerekekért is megteszünk mindent, ami erőnkből telik. Az eszközök, amik szakirodalomban elérhetőek, jelenleg nem elegek arra, hogy normális mederben maradjon a gyereknevelés sajnos, és ahogy olvasom nagyon nem vagyunk egyedül-persze ettől még nem lesz jobb, de próbálunk majd néhány dolgon változtatni, aztán meglátjuk.

okt. 29. 15:01
 50/67 anonim ***** válasza:
49%

Tudod, ha csak a felszínt is kapirgálnád a gyermek pszichológiát, vagy a viselkedés mintákról többet tudnál, a rossz kötődésről akkor kapásból nem írtál volna akkora marhaságot egy 2 és egy 3.5 éves kisgyerekről, hogy direkt rossz..

Azt is megsúgom egy gyerek akkor is csintalan, "rosszalkodik" ha nem kap elég figyelmet.

Nincs a kezetekben semmi normális nevelési eszköz. A kiabálást verést a gyerek nagyon hamar megszokja, ha nem kap mást.

Nem anyagilag kell mindent megteremteni, mindent megadni, hanem foglalkozni mínőségi időt a gyerekkel tölteni.

"És ez nem egy korszak gyakorlatilag évek óta készítenek ki bennünket"

Valóban...1.5 éves volt a nagy mikor Beköszöntött a második szeparációs szorongás ideje, a dackorszak kezdete mikor még sok 1.5 éves beszélni sem beszél, ott van még a testvér féltékenység is, na pont a legrosszabb időszakban érkezett a tesó.. De valóban, biztosan egy 1.5 éves gyerek direkt mód ki akarja készíteni a szüleit..évek óta.. a tesó meg csatlakozik.

Ugye te sem gondolod ezt komolyan?

Tehát még egyszer , tetszik vagy sem teljesen inkompetensek vagytok a gyerek neveléshez.

okt. 29. 16:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!