Elbukott, rossz szülők vagyunk?
Egy 2 és egy 3,5 éves gyerek... elegem van már belőlük, elszakadt a cérna teljesen.
A szép szó, türelem semmit se használ. Minden nap üvöltözésbe torkol részünkről, büntetésbe rakjuk őket, de már azt is letojják... már fizikai erőszakhoz kell folyamodnom, hogy ne legyen dac olyanokért, hogy menni kell aludni, hogy nem rohangálunk, hogy fel kell kellni, hogy meg kell enni az ételt, hogy kezet kell mosni, hogy levegőt kell venni...
És ez nem egy korszak gyakorlatilag évek óta készítenek ki bennünket, pedig úgy álltunk hozzá, hogy türelmesek leszünk.. nem sikerült.
Tudom, hogy gyerekek, de direkt arra játszanak, hogy kikészítsenek, letojnak, visszadumálnak, felénk csapnak.. pedig ki van nyalva a seggük (a szabályok persze be vannak tartatva).
Ma reggel a nagyobb különösen kikészített. Visszarohant az ágyba, nem lehetett kikönyörögni, aztán nem volt hajlandó öltözni, wc-re menni, cipőt húzni semmit... minden reggel ez a cirkusz, de most többször kapott az arcába hideg vizet, mert már semmi nem használt csak hogy megfogom és erővel intézem, amit muszáj.. egyébként nem az ovodával van baja.. csak a hiszti és ellenkezés megy.
Rettenetesen nehéz két ilyen pici gyerekkel, én nagyon átérzem, amit írsz. Iszonyú sok energia és türelem kell hozzá és ha nincs lehetőség anyaként a rendszerese töltődésre, szinte lehetetlen feladat lehozni a napokat teljes zenben.
Kérj segítséget, passzold le őket, pihenj, töltődj. Próbálj tanácsot kérni gyerekpszichológustól, vidd el őket a nevtanba, ha úgy érzed nem normális velük valami. Esetleg te is kérhetsz pszichológustól segítséget.
Tudom, hogy örökkévalóságnak tűnik, de tényleg ez is csak egy korszak. Ahogy nőnek, jobb lesz majd. Kitartás!
És szégyellje magát minden anya, aki itt fröcsög meg kárörvend. Örüljetek, hogy ti ilyen tökéletes szuper anyucik vagytok. Biztos kialusszátok minden éjjel a 8 órát és nem keltek ezerszer évek óta, biztos a ti gyereketek elsőre szót fogad, rosszabb esetben harmadszorra és nem tépik szét az idegeiteket már reggel 8-ra.
Ti biztos sosem emeltétek fel a hangotokat, mert a gyereketek csendes, nyugodt természet és nem is volt rá szükség. Megnézném, milyenek lennétek ha már temperamentumú gyereketek lenne
Igen, miutan kiirtam a kérdést, láttam h. egy sorstárs is kb ugyanilyet irt.
Én amúgy több mindent rajuk hagynék, a feleségem az aki inkabb szabály meg következetesség mindenek felett..nem tudom melyik a jobb, de hogy ne legyen ebbol konfliktus maradunk a szabalyok betartasanal.
A felesegem hajlamos hosszan konyorogni, ami aztan kiabalasba megy at..én meg inkabb megfogom és pl. levetkőztetem erővel, ha semmi szép szó nem használ.
13!
2 gyerekem van, 2 év különbséggel. Segítség nélkül. 2 és 4 évesek.
4 éve nem aludtam 3óránál többet egyszerre. Éjjek max 5órákat alszok. A kicsi többemberes születése óta. A leírtakkal is megegyeznek... Feszegetik a határaikat nem kicsit.
Én már dolgozok, ugyhogy az is iszonyú sok energiámat elviszi.
Ennek ellenére soha nem ütöttem meg őket, soha nem köcsögöztem le őket, nem ordítok velük egész nap. Nem beszélek róluk úgy, mint akik életem legnagyobb hibái lennének.
Őszi szünet van. Nyitva az ovi nálunk is. Mégis ezt a 4 napot velük töltöm, hogy együtt legyünk. Nem beteszem őket az oviba, hogy majd ott megnevelik, vagy lesz vele valani alapon.
(Betegségre meg ott a tp)
Nehéz. Kib@szott nehéz. De nem akarom, hogy olyan gyerekkoruk legyen, amire nemszívesen emlékeznek vissza (amilyen nekem volt).
Rossz helyen fakadsz ki. Itt a többség rosszindulatú,megkeseredett életforma,akik imádnak a földön fekvobe rúgni,az adott kérdésre direkt olyat írni,amitől a kérdező véleményük szerint rosszul fogja érezni magát. Ez nem csak erre a topikra érvényes. A kérdés címe tökéletes táptalajt biztosít egy kis jókedvre azoknak,akiknek amúgy máshol nem jut. Ezeket hagyd figyelmen kívül.
Amúgy meg kitartás,kérjetek segítséget,babysitter,stb formában. Én nem abban látom a hibát,hogy kiakadsz,eleged van,a legbirkaturelmubb embernek is el tud fogyni a cérna néha,hanem abban,hogy ilyen esetben egy random,és híresen nem túl jóindulatú közösségben keresel megértést,támogatást.
Van egy mondás,amit mindenkinek érdemes negdzivlelni,nekem megváltoztatta azt,hogyan állok az egész gyerekneveléshez:
A kérdés nem igazán az, hogyan neveled a gyereked,hanem az,hogy olyan felnőtt vagy e,amilyen szeretnéd,hogy a gyereked is legyen.
Ja és emg valami,minél nagyobb show-t csaptok a show-juk körül,annál inkább fogják csinálni. Nem kell hideg víz,nem kell semmi. Elég,ha mindenre elegendő időt adatok,akár kétszer annyit is,mint kellene.
Segít az is,ha minden szituációt eljatszatok babokjal,plussokkel. Megbeszéltük ez miért jó,vagy nem jó az adott helyzetben,stb.
Es segítség,szitter,megbízható,gyerekszereto. #16 voltam
Azt mindenki leirja, hogy bezzeg bezzeg..
hogy nem utott a kezere, amikor huzza a testvere hajat
hogy nem emelte fel a hangjat, amikor csak gyurmazik a kajaval, vagy h este fél 11kor is megy a röhögcsélés, hiába ülünk bent náluk meseolvasàs után..aztán persze utálnak felkelni.
Egyebként mi is emberbol vagyunk..veges idegszallal. Attol h kocsogsegnek erzem a viselkedesuket még ertem es tudom, hogy eletkori sajatossag, es szeretjuk oket.
Szeretnenk mi is ha müködne a szép szó, figyelem elterelés, jutalmazás stb... lehet hogy van olyan gyerek akinêl működik.. nálunk sajnos kb sose.
8-as kérdező: "Egyebkent szeretet kapnak, az osszes figyelmunket..nyilvan nem esik jol, ha ez a hála..."
hálát vársz a szeretetedért? hát ne csodálkozz semmin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!