Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elbukott, rossz szülők vagyunk?

Elbukott, rossz szülők vagyunk?

Figyelt kérdés

Egy 2 és egy 3,5 éves gyerek... elegem van már belőlük, elszakadt a cérna teljesen.

A szép szó, türelem semmit se használ. Minden nap üvöltözésbe torkol részünkről, büntetésbe rakjuk őket, de már azt is letojják... már fizikai erőszakhoz kell folyamodnom, hogy ne legyen dac olyanokért, hogy menni kell aludni, hogy nem rohangálunk, hogy fel kell kellni, hogy meg kell enni az ételt, hogy kezet kell mosni, hogy levegőt kell venni...

És ez nem egy korszak gyakorlatilag évek óta készítenek ki bennünket, pedig úgy álltunk hozzá, hogy türelmesek leszünk.. nem sikerült.

Tudom, hogy gyerekek, de direkt arra játszanak, hogy kikészítsenek, letojnak, visszadumálnak, felénk csapnak.. pedig ki van nyalva a seggük (a szabályok persze be vannak tartatva).

Ma reggel a nagyobb különösen kikészített. Visszarohant az ágyba, nem lehetett kikönyörögni, aztán nem volt hajlandó öltözni, wc-re menni, cipőt húzni semmit... minden reggel ez a cirkusz, de most többször kapott az arcába hideg vizet, mert már semmi nem használt csak hogy megfogom és erővel intézem, amit muszáj.. egyébként nem az ovodával van baja.. csak a hiszti és ellenkezés megy.

okt. 29. 07:31
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 A kérdező kommentje:

Én szerintem reagáltam mindenre.

Nézzük, két dolog van:

1, Hogyan tereld a gyereket, ha ellenkezik

2, hogy ne veszítsd el a fejed közben

Ez utóbbi idegrednszer kérdése, de sok minden közrejátszik, minden stressz összeadódik, felgyülemlik. Sokszor szóltam én is a feleségemre, hogy ne boruljon ki ilyen könnyen, legyen türelmesebb.. ne álljon bele minden vitába, inkább kerülje el a vitához vezethető helyzetet.. de aztán vannak napok és utóbbi időben több, amikor engem is gyorsan kihoznak a sodromból.. és én nem fogok neki fél órán át könyörögni, hogy jöjjön ki az ágyból és öltözzünk.5-10 percig esetleg, de utána kiemelem, amit ő persze üvöltéssel nyugtáz.. extrém esetben odaviszem a csaphoz, és megmosom az arcát ébresztés meg antihiszti gyanánt..brutális erőszak..de már vagy rég elcsesztük, de szép szó biztosan nem használ..

még mese nézés is be lett vetve mint ébresztő jutalom..más lehet azt mondaná el vannak kényeztetve, meg megint más hogy nálunk vasszigor van.

okt. 29. 13:08
 32/67 anonim ***** válasza:
23%

"Azért csak írd le. Hátha más is okul a nagy bölcsességből"

Vizsgáljuk csak meg akkor a kommentedet.

Eleve felszólítómód. Kevés dolgot rühellek annyira, mint amikor valaki felszólít, nem képes kérni és felülről beszél. Ugyanolyan büdöset szarsz te is, mint én, vagy más.

"Nagy bölcsesség". Érvénytelítesz, nem is hiszed, hogy valódi segítség lett volna. Előre vetítesz valamit, ami meg sem történt. Nem tudhatod, mit írtam volna.

A másokba vetett bizamad teljes hiányát mutattad meg ezzel a válasszal. Milyen így élni?

És a végén csak azt tudom megint írni, hogy mivel nincs önismereted, nem rendelkezel önreflexióval, nem is fogod érteni ezt, amit itt leírtam.

okt. 29. 13:12
 33/67 A kérdező kommentje:
Volt olyan nemrég, hogy elvittem boltba, ahol olyan hisztis levágott, hogy ott kellett hagynom a bevásárlókocsit és hazarángatnom. Pedig mielőtt bementünk szépen megbeszéltük, hogy hogy viselkedik, megígérte és elvileg értelmes gyerek, mindent megért.. kivéve azt az egyet, hogy az értelmetlen hisztivel semmit nem ér el azon kivül, hogy mi szülők kiborulunk.
okt. 29. 13:17
 34/67 anonim ***** válasza:

"pedig ki van nyalva a seggük"

Hát, ne legyen...

Amúgy a nevelés leginkább példamutatás. Ti hogy beszéltek egymással a férjeddel? Milyen meséket olvastok a gyerekeknek? Vagy csak be vannak téve valamelyik agyrohasztó youtube videó elé? Következetesség van? Pl. minden evés előtt van kézmosás? Minden játék után van elpakolás? Mert ha ezek nincsenek betartva, akkor persze, hogy ellenáll, hisz pár napja nem kellett elpakolni/kezet mosni, stb.

Szerintem nem az a baj, hogy nem tudsz mindig báránylelkű lenni és a türelem szobra. Mindenki kiakad időnként. A gond az, hogy nincsenek következetesen betartva a szabályok. Napirend sem árt. Oké, nem kell percre pontosan beosztani az idejüket, de legyenek fix dolgok.

okt. 29. 13:30
 35/67 anonim ***** válasza:
58%

Alap kérdésre reagálva: ezért ne vállalj kis korkülönbséggel gyereket!

Most már mindegy...

okt. 29. 13:30
 36/67 anonim ***** válasza:
#30,32 hű,a mindenit! A 32-es gyógyszereket már végig se olvastam! Ez aztán a tökéletes példája a passzív agresszív stílusnak! Ez aztán S tökéletes példája,hogy a tudás meg az ész nem ugyanaz! Le a kalappal,tényleg. Kevés ilyen égő emberbe botlok,meg ezen az oldalon is. Szerencsere. 🤣
okt. 29. 13:36
 37/67 anonim ***** válasza:
A nagy bölcsességet pedig tényleg komolyan gondoltam. Az már S te bajod,hogy mást látsz bele,ugyebár. Hiszen te is erről beszéltél. 🤭🤭🤭
okt. 29. 13:37
 38/67 A kérdező kommentje:

Van napirend és a viták jelentős része abból van, hogy próbáljuk betartatni.

Van ilyen ultra kemény szabály, hogy a már elvileg szobatiszta gyerek lefekvés előtt meg ébredés után üljön rá a wc-re...folyamatos a hiszti emiatt,, és totál érthetetlen, hogy mia baja azon kivül, hogy nincs kedve.

kézmosás persze hogy van, minden étkezés előtt, de többnyire azért is könyörögni kell.

A seggkinyalást főleg úgy értem, hogy sok figyelmet kapnak, el vannak eresztve játékokkal stb.

Mese az a bing meg bogyó babóca, tv-ben is meg olvasva is hasonló stílus.

Se egymással se velük nem beszélünk csúnyán, a hátuk mögött az más :P, de ez is csak ventilláció, ez van. Amúgy nem az anyuka vagyok, ha eddig nem derült ki.

okt. 29. 13:39
 39/67 anonim ***** válasza:
Figyi,ezeken vagy hasonlokon minden szülő átmegy. Nincs az a nevelés,ami garantálja,hogy taknya nyalás egybefolyos hisztit nem fog sosem levágni a gyerek a bolt közepén. Szerintem keress egy gyerek pszichológust (és ne lepodj meg,ha főleg veletek fog dolgozni!) illetve és vagy egy nevelési tanácsadót. A lehető legrosszabb helyen kérdezel most,ezt őszintén mondom.
okt. 29. 13:40
 40/67 A kérdező kommentje:
(akik itt egymással vitatkoznak, légyszives folytassátok magánban)
okt. 29. 13:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!