Rossz evő a kislányom, mit tegyek? Már tiszta ideg vagyok
Figyelt kérdés
2 éves lesz a kislányom, és borzasztóan válogatós, van időszak, mikor jól eszik, de most pár hete alig-alig. Most pl csak főtt rizst hajlandó enni meg Kinder tejszeletet. Amiért aggódok, hogy húst sem eszik. Próbáltam már Béres cseppet, már 2 üveggel elfogyott, de semmi változás. Még szoptatom, ami tudom, hogy hátrány ebből a szempontból. 10.5kg, 82 cm
Mivel jó súlyban van, gondolom jóllakik anyatejjel. Vagy csak szerinted eszik keveset.
júl. 20. 20:29
2/20 anonim válasza:
Nekem két éves a fiam, egy idő óta nagyon rosszul eszik
Én arra gondolok, hogy a meleg miatt, mert akkor kezdte amikor bejöttek a kánikulak.
Ma pl nem volt 40 fok, csak 28 nálunk, jóval többet evett mint a múlt héten.
júl. 20. 20:31
3/20 anonim válasza:
Hát most ez olyan, hogy ha nem akar valamit megenni, azt sehogy nem tudod sajnos beleeroltetni, 100 dobos Béres csepp sem oldja meg. :/ én "könnyen beszélek", szuper joevo fiam van, viszont látok más példát is. A mostohafiam egy 12 éves fényevő, de szinte szó szerint. Mégis nő, fejlődik testileg, mint a bolondgomba, én tényleg nem értem, mitől 😂 világéletében ilyen volt. Szerintem ha védőnő, orvos szerint minden rendben, egy kicsit próbáld meg elengedni ezt a dolgot. Tudom, hogy nehéz, de akkor is. Nem fog éhen halni! :)
júl. 20. 20:32
4/20 anonim válasza:
3,5 éves a fiam. Midnig is rossz evő volt. Mostanra kicsit válogatósabb is de régebben mindenből evett de csak 1-2 kanál. Sokszor volt, hogy csak néztem, hogy egész nap tényleg alig evett, egy kiflit meg dinnyét ilyesmi.
Ha jó a súlya, jókedvű, neki elég akkor engedd el ezt a stresszt, magad miatt. Nekem ez segített. Rendszerint nem is adok neki tízórait, uzsonnát, így főétkezéseknél éhesebb.
júl. 20. 20:40
5/20 anonim válasza:
Teljesen felesleges már szoptatni.
Addig ne csodálkozz hogy nem eszik rendesen
6/20 anonim válasza:
Kislányom (4,5éves) már nagyon régóta nem eszik húst vagyis itthon nem eszik 😒 de az oviban rokonoknál strandon ott ha nem is sokat de pár falatot evett 🤣 nekem is nagyon válogatós de már bele torodtem 15-16kg szépen fejlődik.
7/20 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös, még ha igazad is van, akkor is rosszul esik. Éppen probálkozom azzal is, H leszoktassam, de egyelőre kudarcot vallottam. Ha tudsz, segíts, hogyan tudnám leszoktatni. Fiamat könnyebb volt, pedig őt is bő 2 évig szoptattam
júl. 20. 20:47
8/20 anonim válasza:
Kislányom (októberben lesz 2 éves) az utóbbi 3 hétben nagyon keveset eszik. Eddig semmi baj nem volt vele mindent evett húst, leveseket, zödségeket, kásákat. 15kg. Most csak ubit, tyúklevest, joghurtot és túró rudit eszik. Nekem nagyon szokatlan volt az első héten, de a melegre fogtam meg ,hogy nincs itthon a bátyja, együtt jobban ettek.
júl. 20. 21:06
9/20 anonim válasza:
Megint egy anya, akinek csak az felel meg, ha a gyereke folyamatosan eszik és hízik, állandóan tömni akarná - aztán meg csodálkozik, ha iskolás korban már elhízott a gyerek, egyre több baj van a súlyával.
júl. 20. 21:08
10/20 anonim válasza:
9# jajj de bunkó vagy, ki kéne tiltani az ilyeneket, mint te, erről az oldalról. 🤦 A kérdező nem hizlalni akarja a gyereket, mint egy libat, hanem aggódik érte, ami teljesen normális!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!