Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz evő a kislányom, mit...

Rossz evő a kislányom, mit tegyek? Már tiszta ideg vagyok

Figyelt kérdés

2 éves lesz a kislányom, és borzasztóan válogatós, van időszak, mikor jól eszik, de most pár hete alig-alig. Most pl csak főtt rizst hajlandó enni meg Kinder tejszeletet. Amiért aggódok, hogy húst sem eszik. Próbáltam már Béres cseppet, már 2 üveggel elfogyott, de semmi változás. Még szoptatom, ami tudom, hogy hátrány ebből a szempontból. 10.5kg, 82 cm

Amúgy védőnő meg doki szerint normális a súlya

júl. 20. 20:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Kedves 9es, nem, nem tömni akarom hanem szeretném, hogy változatosan egyén, hogy ne legyen hiánybetegsége pl... De te az a vérbeli rosszindulatú vagy, remélem az életben nem találkozunk
júl. 20. 21:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
4 éves múlt a kisfiam, mindig is rossz evő volt. Egyáltalán nem is kóstol, mindenre rámondja, hogy ez nem kell neki. Régen mindenki azt mondta, hogy a tejital miatt nem eszik, mert jóllakik vele... Persze, reggel 2 dl tajitallal jól lakik, és azért nem eszik egész nap... Elhagytuk a tejitalt, természetesen semmi nem változott. Van kb 5 fajta főtt kaja, amit megeszik, azon kívül kb semmi és ezekből sem eszik mennyiséget. Túl vágyunk már mindenféle vitaminon, étvágyjavítón. Én már elengedtem a dolgot, de néha még mindig a hajamat tépném, hogy miért nem tud megenni semmit, vagy legalább kóstolna. Az orvos, védőnő szerint normális.
júl. 20. 21:37
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

Nem kell ezen stresszelni.

Ha az orvos szerint rendben van, akkor engedd el.

Én is rettenetesen rossz evő gyerek voltam, minden gond nélkül felnőttem.

júl. 20. 23:08
 14/20 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem se szukseges a szoptatas. Elveszed es kesz nincs tovabb. Ezen felul minden nasit es hulyeseget. Ha szomjas csak vizet semmi cukros vackot. Ha reggeli ebed vacsora van akkor nem szabad megkerdezni mit szeretne enni hanem az van amit kap. Hidd el 1-2 nap es enni fog.
júl. 20. 23:55
 15/20 anonim ***** válasza:
82%

A fiam 87,5 centi, ő is 10,5 kiló. Nem tudok mit csinálni, nem eszik. Sosem volt jó evő. Válogatós, kevés ételt eszik meg. Majd kinövi.

Tesóm lánya volt ilyen, de ő még Válogatósabb volt. 3 éves korára kinőtte. 18 éves, kolbászt eszik hurķával. :D

júl. 21. 06:04
 16/20 anonim ***** válasza:
86%

Kisfiam igaz csak 1 éves de nekem sem eszik sokat. Ellenben mindent megkóstol. Már sokat sírtam miatta mert mindenki mondta, hogy jaj már ennyi étkezést ki kellene váltani (kivéve a gyerekdoki meg a védőnő szerintük rendben van).

Nekem azt tanácsolták, hogy amíg nem fogy, addig nincsen baj. Add neki azt, amit eszik, nyilván édességeket óvatosan azért. Nem lesz ez mindig így. Oviban meg bölcsiben majd megeszi, amit eléraknak. Mindig kínáld meg mással is, de ha csak rizst eszik adj neki azt. Próbálj meg valami vitamint is adni neki, hogy ne legyen hiánybetegsége. De ne görcsölj rá.

Vannak gyerekek, akik jól esznek és megesznek mindent.

És vannak azok akik fényen élnek :D nekünk az utóbbi jutott. Majd lesz ez így sem. Egyen aztán kész. Legyen megkínálva mással de ha rástresszelsz ő is mmegérzi.

Szoptatást meg elhagyod, ha készen állsz rá te is meg a pici is. Ott azt hallottam, hogy érdemes először a nappalit elhagyni szépen fokozatosan. Nem kell sietni, ez nem egy verseny.

júl. 21. 08:26
 17/20 anonim ***** válasza:
28%

Ekkora gyereknek miért kell egyáltalán tejszeletet (ami csak édesség) adni?

Érdekes módon a rosszul evö gyerekek nagy része nem eszik "semmit", csak ilyen csupa cukor szemetet.

Amelyik gyereknek nem adnak ilyet - nem megtiltják, nem is szoktatják rá - , azzal ilyen gond nincs.

júl. 21. 09:30
 18/20 A kérdező kommentje:

17-es...

A tejszeletből is csak egy felet eszik meg, de egyébként semmi édességet nem eszik! Ne mond már nekem, hogy te soha nem adsz a gyerekeknek édeset! Ha rendesen eszik, akkor képzeld alma, barack, répát rágcsál, nem tömöm tejszelettel! Minta szülő lehetsz, irigyellek(vagy inkább mégse, bocs!)

júl. 21. 11:28
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen azoknak, akik válaszoltak, és nem hurrogtak le egyből, hogy cicizik, meg urambocsá' megevett 3 falat tejszeletet... Nem rágcsál egész nap édességet, de sokszor úgy vagyok vele, hogy legalább egy pár falat tejszeletet egyen, az még mindig a kisebbik rossz..

Csak vizet iszik, nem is fogadja el a rostosat, sem teát, tejet csak néha ...

júl. 21. 11:33
 20/20 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos a csladba is van ilyen.. a gyerek nem evett majd adtak neki a csokit. Ma mar meg se kostolja a levest mert tudja hogy a szulok toljak ele a milkat. Azt mondjak fenyevo ahogy Te csak azt felejtik el hogy csokit kap. Nem kell neki 3 falat se. Ha ehes egyen etelt ne nasit
júl. 21. 15:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!