Reális gyerektartás?

Figyelt kérdés

Érdekelne tapasztalat, hogy tényleg sokat kérek gyerektartás jogcímen?

Az apuka fizetése 690 ezer ft, + évente 1 havi bónusz+cafeteria+céges autó.

Én havi 100 ezer ft gyerektartást kérnék.

Ô ezt sokallja.

Én sem keresek rosszul, 500 ezer körül + cafeteria. Viszont én esek kb. ki minden második héten a munkából betegség miatt, emiatt a fizetésem is kevesebb, én veszem a gyógyszereket és minden mást.

Nyàron költöztünk külön, azóta karácsonyra kapott jàtékot a kicsi, illetve egy téli öltözetet vett neki (lidl overált, kb 10 ezer ft volt). Amikor heti 1-2 alkalommal vele van akkor az étkezését állja.

Nem nyerészkedni akarok rajta, de szeretném ha a fiamnak gond nélkül vehetnék meg dolgokat.

Tényleg én kérek sokat?

Köszönöm!

ma 10:58
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ez reális.
ma 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:
44%
Amíg együtt voltatok nyilván többe került neki, ahhoz képest egyáltalán nem sok. Meg egyébként se.
ma 11:27
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Majd a bíróság eldönti.
ma 11:57
 4/7 babyboom567 ***** válasza:
44%

100ezer+minden fontos költség fele!

A sógoromnak még fele ennyi bevétele sem volt,és 8 éve állapodtak meg 50ezer forint+minden fontos dolog fele(pl szemüveg,fogszabályzó,fejlesztés,torna,utolsó évben külön tanár angolból matekból. stb,mindent számlával igazolva)

Szóval ebből ne engedj,és meg is fogod kapni!

100ezer+minden fele(nyilván reális határokon belül,tehát ha pl el akarod vinni a tengerpartra a gyereket,annak ne kérd el a felét,de egy szemüvegnek, fogorvosnak,gyógyszernek,fejlesztésnek igen)

ma 12:16
 5/7 babyboom567 ***** válasza:

Jah és gondolj arra, hogy mai minimálbérből,simán megítélnek 50ezeret.

A férjem munkatársa ,most vált el,280ezer nettóból 70ezret kell fizetnie.

Szóval ha a exed ugrál, lehet még rosszabbul is jár.

ma 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Én bíróságra vinném, akkor nincs hiszti.
ma 12:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Birosagon nem fognak megitelni 100ezernel tobbet. Jelenleg jo ha 50-et megitelnek, de hallottam mar 20ezer/gyerek esetrol is, amit sajnos jovahagytak.
ma 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!