Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi egy reális gyerektartás...

Mennyi egy reális gyerektartás? Ki mennyit gyerektartást kap az exétől?

Figyelt kérdés
Ami szerintetek egy gyerek havi költségeit fedezi? természetesen az anya is hozzájárul a kiadásokhoz. Nem extra kiadásokra gondolok. alsós gyerekről van szól.
2022. okt. 25. 09:13
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
84%
Hú, nem tudom mennyi a reális. Az én exférjem havi 30.000 Ft-ot fizet, viszont se az iskolakezdéshez, se a gyerek szemüvegének a költségéhez nem járult hozzá, pedig az előző szemüvegét az ő kutyája rágta szét... 5 éve állapították meg ezt az összeget, én szívesen emeltetnék, de ő erre abszolút nem vevő, szóval ez a kérdés engem is érdekelne.
2022. okt. 25. 09:27
 2/33 A kérdező kommentje:

Bírósági lépésen gondolkodom, mert nem lehet beszélni vele. A boltban az árak is iszonyatosan felmentek. Semmi pluszhoz nem járul hozzá, mint ahogy az 1es is írja.

Egyébként külföldön dolgozik, tehát nem keres rosszul.

2022. okt. 25. 09:30
 3/33 anonim ***** válasza:
100%
A reális gyerektartás a te gyereked havi költségének a fele.
2022. okt. 25. 09:30
 4/33 A kérdező kommentje:

De mit néz a bíróság?

Mert akkor a mostani gyerektartás nem reális, a 30e ft kevés.

Egy felnőtt sem 60e ftot költ magára, a ház fenntartására havonta, ráadásul egy felnőttnek nem kell évszakonként új ruhagarnitúra, nincs edzés, szakkör, tánc, bmi...

2022. okt. 25. 09:34
 5/33 anonim ***** válasza:
77%

Ilyen kérdésekkor mindig elgondolkodok, hogy mekkora lúzer vagyok, hogy nem megyek újra a bíróságra, magasabb gyerektartást kérni. Még mindig a 12 éve megállapított 20 ezret kapom, mint mikor munkanélküli volt a férjem. 12 éve nem találkoztunk vele, így nyilván semmi plusszal nem járul hozzá a gyerekünk neveléséhez.

De végül mindig lenyugtatom magam, hogy lehet, hogy csak ennyi, de legalább nem is szól bele semmibe :D A gyerekem meg semmiben nem szenved hiányt, csak mikor végiggondolom, hogy igazából ő se gondolhatja, hogy 20 ezer elég bármire is... de mivel én nem bolygatom, így ő sem. Nektek viszont sok sikert a helyes összeg megállapításához. :)

2022. okt. 25. 09:35
 6/33 anonim ***** válasza:
87%

100e kapok 2 gyerekre

Mi ennyiben egyeztünk meg

2022. okt. 25. 09:40
 7/33 anonim ***** válasza:
33%
Gyerekenként 30 ami reális.
2022. okt. 25. 09:44
 8/33 A kérdező kommentje:
50e fttal én is kiegyeznék
2022. okt. 25. 09:52
 9/33 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a 30 nagyon kevés a mai világban, mikor én voltam gyerek ennyit állapított meg a bíróság, azota hihetetlenül drága lett már minden.
2022. okt. 25. 09:53
 10/33 anonim ***** válasza:
95%
90ezret ad a férjem két gyerek után, és negyedévente plusz 50-et
2022. okt. 25. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!