Mennyi egy reális gyerektartás? Ki mennyit gyerektartást kap az exétől?
Figyelt kérdés
Ami szerintetek egy gyerek havi költségeit fedezi? természetesen az anya is hozzájárul a kiadásokhoz. Nem extra kiadásokra gondolok. alsós gyerekről van szól.2022. okt. 25. 09:13
11/33 anonim válasza:
Az enyém is 30 ezret fizet hivatalosan, de rengetegszer extrán a zsebébe nyúl. Még nem számoltam ki, de szerintem a nem mindennapos kiadások nagyrészét ő állja. Sajnos olyanokat is, amiket szerintem nem kéne, pl. ha elnyikkantja magát a gyerek, hogy tetszik neki egy cipő, akkor azt automatikusan meg is kapja. Mondjuk a legújabb ájfonoknál már ő is nemet mond, de például múltkor a gyerek eltörte a szemüvegét pénteken az iskolában, mivel apás hétvége volt, ezért én legközelebb hétfő délután találkoztam vele, akkor szólt a gyerek, hogy menni kell elhozni az új szemüveget, amit addigra az exférjem már teljesen kifizetett. És nyilván beszéltünk közben telefonon, csak ezt valahogy elfelejtették megemlíteni.
12/33 A kérdező kommentje:
11: ez így teljesen korrekt. nálunk nem vesz pluszban, vagy fizet ki. Sem egy cipő, vagy pulcsi, vagy kabát...
2022. okt. 25. 11:39
13/33 anonim válasza:
Nálunk már váltottban vannak a gyerekek egy ideje, de amikor még nálam voltak többet, addig a volt férjem 60 ezret fizetett gyerekenként. Most, hogy ugyanannyit vannak nála is, mint nálam, senki nem fizet senkinek semmit.
14/33 A kérdező kommentje:
Nálunk váltott nem lesz, de ha lenne is nekem kellene fizetnem mindent, max az étkezését oldaná meg, de ruha, plusz egyéb használati dolgokat nekem kellene megvenni, iskolai étkezés, edzés díja stb.
2022. okt. 25. 13:22
15/33 anonim válasza:
10.800- át ítélték meg, sosem fizette.
Annyi a reális, qmennyi a jövedelmének kb 20-25%-a
16/33 A kérdező kommentje:
15: Kb. 800e ft-ot keres kint. Nem százezreket kérek, de amennyit most fizet az vicc.
Bíróságon ha kérem, bele kell írnom az összeget, amit szeretnék vagy nem kell?
2022. okt. 25. 13:44
17/33 anonim válasza:
A kinti jövedelem nem számít. Külföldön a kiadás is több. A magyarországi azonos munkakör átlag jövedelme a mervado. Irhatsz összeget, de indokolni kell, miért kell annyi.
18/33 A kérdező kommentje:
Napi szinten hazajár, nem kint él
2022. okt. 25. 13:52
19/33 A kérdező kommentje:
az elmúlt félév minden téren való drágulása szerintem elfogadható indok.
Van olyan, aki a megállapodásba beleírta az infláció követést, és úgy emelik a tartásdíjat.
2022. okt. 25. 13:53
20/33 A kérdező kommentje:
keresetigazolást miért nem kér be a bíróság?
miért átlagjövedelmeet néz, ha jóval átlag felett keres?
2022. okt. 25. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!