Mennyi gyerektartás reális így 3 gyerek után?
A bíróság nem veszi figyelembe, hogy neki mit kell fizetnie.
Egy alap összeget kell hagyni megélhetésre.
Szerintem kb 90 ezer forint lenne reális.
Én 30-at kapok egy gyerek után, az alapján számoltam.
Aztán lehet lesz aki mást fog írni.
"Egy alap összeget kell hagyni megélhetésre."
Nem, nem kell. A gyermektartasdij egy különleges kötelezettség, a kötelezettek saját tartasa rovására is fizetnie kell. Magyarán nem baj, ha apuka éhen hal, vagy a híd alatt él, akkor is fizetnie kell.
4-es, neked van igazad, bocsánat rosszul emlékeztem :)
2-es voltam
Köszönöm a válaszokat. Tehát a bíró "ítéli meg" - ezek szerint ha mi nem tudunk megegyezni, további tárgyalások lesznek. Tanukat is kell vinni? Mire kell készülni? Párom szerint rengeteg a 30 ezer/ gyerek, és különben is nekem könnyű lesz, mert családi pótlékkal együtt lesz 300 ezer ftom a gyt nélkül is. És nem kell albérletet fizernem.
Mondjuk a nettó fizetés fele nagyon soknak tűnik...ha nem akar idegenekkel osztozkodni egy lakáson, akkor albérlet kifizetése után tényleg nem maradna semmije.
Én a 90/3 gyereknek örülnèk, de mindenki azt mondja körülöttem, hogy ragaszkodjak a 40-50/ gyerekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!