Mennyi a reális gyerektartás ebben az esetben?
Anya mindennel együtt 185 700 forintot keres.
Apa 420 000 forintot.
Egy gyerek van.
Én nő vagyok, van is egy gyerkőcöm. Bàr együtt vagyok az apjával, de sose lehet tudni mit hoz a jövő.
Én ugy gondolom, hogy 1 gyereknél 50ezer Ft a max amit gyerektartásként fizessen bármelyik szülő. Ugyanis, egy gyerek szügségleteit havi 100ezer Ft (vagy esetleg kicsivel kevesebb is) teljesen fedezi.
Hiába keres az egyik fél sokkal jobban mint a másik, válás után az már nem dolga hogy a volt társat is eltartsa.
Nagyobb kiadások, fogszabályozás ilyesmi persze ezen felül felesben fizetve lenne a fer.
Én egy igazságos 100ast adnék, ha tudom hogy a gyerekre költi és nem más hülyeségre.
Akkor lennék nyugodt ha tudnám hogy a gyermekem létbiztonságban van.
100 ezer forintból nincs meg egy gyerek ruházkodása, gyógyszere. Nem jön ki belőle az, amennyi vizet használ, nem jön ki belőle a kaja, az innivaló. 100 000 forintból nem lehet gyereket nevelni.
Az apuka fizetésének a 15-20%-a simán jár gyerektartás gyanánt. 65-80 ezer forint.
Hát az én gyerekemnek kb 100ezer ftból meg van mindene.
Ha nem elég 100ezer, akkor akinek 2-3 gyereke van az 300ezernél többet költ a gyerekeire?
Persze hogyne csak nem kishazánkban.
A másik meg hogyha a szülő nem keres "csak" 200ezret, akkor a fizetése 20%a 40 ezer.
Mindegy ez örök vita lesz szerintem, és én magam ellen beszélek, mert a nő vagyok az anya.
4-es: Egy nagy túrót jár a 15-20 %-a! Régen nincs már százalékos meghatározás!
Havi 100 000 forintból igenis tisztességesen lehet egy gyereket nevelni! Jelentős összegű gyógyszerköltség csak akkor van, ha a gyerek tartósan beteg. Egyébként csak hablaty. 50 ezer Ft gyerektartás elég simán, ha emellett még a felmerülő extra kiadások felét is állja (szemüveg, telefon, stb.) akkor meg főleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!