Ez esetben le kell mondanom a gyerektartásról?
Még terhes voltam, amikor a kisfiam apja úgy döntött,hogy nem kér ebből az egészből mégsem és tovább állt.
Most lesz egy hónapos a kisfiú.
Megszakította velem a kapcsolatot, nincsen apasági nyilatkozat sem.
El tudnám intèzni és sokan javasolták, hogy ne hagyjam ennyiben, hiszen jár a gyereknek.
Viszont azt mondta nekem, hogy semmihez nem fogja adni a beleegyezését. Úgy tudom, hogy ha meg lenne az apasági és neki gyerektartást kellene fizetnie, akkor több dologhoz is kellene majd a beleegyezése (pl ha be akarom íratni valahova).
Ő ezt a lèpèst sajnos saját személye elleni támadásnak fogná fel és ha ezt meg lèpem, biztosan próbál majd keresztbe tenni, az pedig nem lenne jó, ha tovább nehezítenè az egyébként sem könnyű helyzetem.
Jogilag egyáltalán nem tudom, hogy vannak ezek a dolgok, létezik erre bármi megoldás vagy engedjem el az egészet és maradjon minden így?
Előre is köszönöm a válaszokat!
1!
Igen ritkán kap az egyik szülő kizárólagos felügyeleti jódot, pláne mostanában, amikéi a közös szülői felügyelet az alap döntés. Így aztán bizony kell mindenhez az apuka beleegyezése.
6!
Nem, nem kell. Lehet. Nyilván nem fogja.
7!
De, hivatalosan kell. Nekem emiatt ideiglenesen, csak az iskolába íratás esetére megadták a kizárólagost anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!