Az én hibám volt, vagy a gyereké?
Felvételizni vittem, nagyon rákészültünk, busszal mentünk. A buszon maradt a kb. 20x10 centis fekete táskája, minden iratával, holmijával, nem tudott felvételizni így. Láttam, hogy levette, szóltam, hogy vegye fel, "jó" válasz érkezett, majd sietve leszálltunk, hogy legyen idő reggelizni a kedvenc helyén előtte.
Honnantól a gyerek felelőssége, hogy vigyázzon a dolgára? Őt nagyon, de magamat is okolom, mert észre kellett volna vennem. Tényleg észre kellett volna vennem? Hibás vagyok, ha elhagy valamit a jelenlétemben? Mikortól nem leszek már hibás? 18 éves korától?
Hány éves? 10-12-14? (Lehet ugye 8 osztalyosba is felvételizni).
Egyébként nyilván elvárt már egy 5 évestől is, hogy figyeljen a holmijára, de ha az anyja/apja vele van, akkor egy 16 éves se úgy fog figyelni, mintha egyedül lenne.
Úgyhogy mindenképpen a közös hibátok. Ha nyolcosztályosba felvételiző 10 éves, akkor nagyrészt a tiéd.
Ha egyedül ment volna, akkor az övé teljesen. De akkor meg az a felelősség lenne a tied, hogy elengedted, holott nem érett rá.
Azért nem izgult, mert 90 pont körül írt szinte mindig, pótfelvételi elintézve 20 perc alatt.
Pszichológushoz elmegyek, mert úgy érzem eltört bennem valami, mert csak nekem fontos, hogy neki jó legyen, ő nem tesz érte semmit. Úgy érzem nem vállal felelősséget semmiért, nem fontos neki semmi és nem tudom, hogy tanítsam meg rá, hogy kellene.
A 3-as mindent leírt.
Hagyod érvényesülni is egyébként vagy mindent beakarsz szabályozni neki, "jót akarok" mondattal?
Lehet nem így van, de én az írásodból ezt érzem.
Tök felesleges a hibást keresni, miért nem a megoldáson töritek a fejeteket? Egyébként hozzáteszem őt is be lehet ebbe vonni. Megkérdezni a véleményét, hogy érzi magát..stb.
Istenem, zoknis!!!
A lánnyal mi van akit kiközösít a gyereked a többiekkel együtt az iskolában?
Unatkozol, hogy ilyen sztorikat találsz ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!