Tesó érkezése +sulikezdes... Hogyaaaaan?!
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy szeptemberben jön a tesó. Viszont a kislányom is kezdi az iskolát.
Hogy érdemes felkeszulni, beosztani a kiadásokat. Ez most két nagyobb kiadás,kb ugyanakkorÉs az iskola első nehezebb idoszakat hogy tudom egy újszülöttel könnyebbé tenni?

És ha majd 2 sulis cucc lesz, az egyiknek költöznie kell?
Mi az, hogy ugyanakkor? Van erre valami törvény, hogy mondjuk iskolatáskát vagy babaágyat csak augusztusban lehet venni?
Mit csinálnátok, ha pont karácsonykor jönne? Az is nagyobb kiadás. Úgy terveztetek gyereket, hogy csak bizonyos hónapokban oké? Akkor csinálni is úgy kellett volna.

Én inkább a nagytesó érzelmi sérülése miatt aggódnék.
Semmiképp sem terveztem volna úgy a tesót,hogy a nagytestvér eddigi életének egyik legfontosabb eseménye idejére essen!
Ennek a pár hétnek csak róla kellett volna szólnia. Egyedül. Nagy dolog iskolába menni!

Ha szeptemberben születik a kicsi, akkor feltételezem nem július-augusztusban mindenórásan fogsz nekikezdeni vásárolgatni babacuccokat. Lehet folyamatosan is a terhesség alatt.
A nagynak is be lehet szerezni előre mindent, nem csak a nyár végi tömegben. Színes ceruza, tolltartó, iskolatáska, tornazsák, gyurma, akármi kapható egész évben.

Köszönom a válaszokat.
Igen szerettem volna ha a kislanyomrol szól a csak az a pár hét, de egy éve próbálkoztunk és nem aszerint hogy na ha most osszejonne mikorra jaa az nem jó..
Itt igazából engem az erdekel hogy a lelki részét hogy könnyítem meg a lányomnak és a sok tennivaló /venni való beosztása hogy lenne jó.
Ja és nem nem kell költöznie egyiknek sem.. 😄 Csak meg akarom tervezni hogy addigra mindkettőnek mindene megylegyen.
Megtakarítás minimális van. Illetve nagyszülők is segítenek majd.

Hát ne haragudj, de ha ennyire nincs pénz, hogy problémát jelent az iskolakezdést meg a baba születését egyszerre állni, akkor át kellett volna gondolni a gyerekvállalást, vagy atgondolni most még...
1 éve próbálkoztok és nem tudtatok havi 30 ezret félretenni, hogy mire összejön a baba, legyen pénz megvenni neki a dolgokat úgy, hogy nem kell agonizálni rajta, hogy fér bele?
Mi lesz, ha fejlesztés kell a kicsinek, ha mindkettőnek cipő kell, szemüveg vagy bármi nagyobb kiadás? Ha a párodnak holnap megszűnik a munkája vagy elcsapja egy kocsi, ehen haltok?

A kiadásokhoz nem tudok sokat hozzászólni, babacuccotok nyilván van, az iskolába táska kell meg írószer, ezeket lista alapján nyár elején meg tudod venni, a táskát meg kért a húsvéti nyúltól családi összefogásban.
A sulira meg annyit készülj, hogy legyen, aki hozza-viszi a nagyot az iskolába, ha te kiesel pár hétre. Lecke az elején nincs sok, azt frissen szült zombiaggyal is meg lehet oldani, lelkileg meg ne szorongj előre, amikor ott vagytok, megoldjátok. Ha mesél, hallgasd, ha segítséget kér, segíts neki, aztán majd lesz valahogy.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!