Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aggódtok, hogy megviseli a...

Aggódtok, hogy megviseli a gyereket a sulikezdés?

Figyelt kérdés
Én nagyon. Leginkább a lelki részétől. Van egy lányom (csak jövőre, 7 évesen megy suliba), de már nagyon nagylányosan néz ki...most nagyon rászálltak a fiúk pedig még csak ovis, nem tudom, iskolában akkor mi lesz, ha mar most ez van. Ami a tanulást, koncentrálast illeti, el nem tudom képzelni, hogy meg fog ülni egy helyben, délutan meg leckét írni. Nagyon féltem lelkileg és fizikailag is :(
2022. júl. 15. 22:39
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%

Nem

De én az ovin sem aggódtam.

Nem igazán agyalom rúl🤨

Majd adott helyzetben próbálom megoldani a problémàkat, amikor aktuális.. előre nem mozizok..

2022. júl. 15. 22:44
 2/22 anonim ***** válasza:
95%

Tanító vagyok. Szerintem a pedagógus személye gyakorlatilag fontosabb, mint az iskola. Mégis általánosságban szerintem elmondható, hogy az elsősöket nagy figyelemmel fogadják mindenhol.

Nálunk is nagyon sok olyan dolog van, ami kimondottan az elsősök miatt van. Sokkal több segítséget kapnak, játékos az óra, kevesebb órájuk is van mint a nagyobbaknak, eleinte vihetnek plüsst,sok iskolában van délután csendespihenő.

Szerintem itt neked nehezebb lesz. Már ezen aggódni nem hiszem, hogy normális. Neked kell lenni, aki a nyugalmat árasztod és az érdeklődést az iskola felé. Mesélni kell róla majd egy csomót. Ja és ami a gyerekednek a legfontosabb lesz: a tanítóval egy csapatot kell alkotni.

Mit értesz az alatt hogy a lányod nagylányos és a fiúk rá vannak szállva?

2022. júl. 15. 22:49
 3/22 A kérdező kommentje:

Az utóbbi pár hónapban kezdődött. Nem tudom, hogy fejlődik ilyen gyorsan, de nagyon fejlettnek néz ki, 2.osnak szokták nézni. Magas, karcsú, nagyon hosszú hajú. A fiúk elkezdték "ostromolni", ami cuki is lehetne, de sajnos van, hogy tapogatják akarata ellenére. Volt mostanában pár komolyabb beszélgetésünk itthon meg az ovónőkkel is. Szerintem ebből fakad az aggodalmam elsősorban.

Mondtam neki, hogy jövőre suliba megy...nagyon szomorú, hogy ott kell hagynia az ovit, már most zokogna, ha nem váltanék témát. Pedig semmi rosszat nem mondtam az iskoláról, sőt a rokon gyerekeken láthatja, hogy nem olyan vészes iskolasnak lenni.

2022. júl. 15. 22:59
 4/22 anonim ***** válasza:
92%
Neked kell felkészítened, segíteni neki, ha ilyen komoly a helyzet, menjetek el pszichológushoz aki elsősorban neked segít hogy hogyan segíthetnéd a lányodnak ezt a váltást könnyebben megélni, plusz ha ilyen súlyos a helyzet a fiúkkal simán elvinném önvédelmi oktatásra, ahol egy komoly oktatóval beszélnék valami gyerekbarátabb módszerekről, mert nyílván nem kell lecsapni a fiúkat, de igenis tudjon kiállni magáért a lányod. Sok gyerek nem ismeri fel a bántalmazást, vagy idegen nekik a szitu, lefagynak, hagyják magukat, mert nem tudják mit csináljanak, erre hasznos lehet egy ilyen felvilágosítás jellegű óra.
2022. júl. 15. 23:43
 5/22 anonim ***** válasza:
86%
Egy óvodás fiú még nem tapogat egy lányt szexuálisan. Egyszerűen nincs abban a fejlődési szakaszban. És még ha másodikosnak néz is ki, az még nem fejlett nagylány. Csak barátkoznak vele. Hogy meg fog-e ülni, az majd egy év múlva kiderül, addig fejlődik mentálisan. Ha nem úgy néz ki, akkor írasd Waldorfba, ott ezt megteheti. Ne beszélj még az iskoláról, ha nem örül neki.
2022. júl. 15. 23:47
 6/22 anonim ***** válasza:
90%
1 év sok idő, rengeteget érik fejben is. Előre ne aggódj. A fiam is jövőre megy, 7 évesen suliba. Ha most menne, aggodnek, de már az elmúlt fél évben is sokat fejlődött, tud hosszabban figyelni ha érdekli stb. Ez moat 1 évvel előtte nyáron felesleges aggódás, unatkozol csak
2022. júl. 15. 23:51
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Aggódok, hogy hogy viseli majd, de nem azért, amiért te. 7. éve járunk fejlesztésről fejlesztésre, 7 év 1 naposan kezdi az iskolát, de még nem érett rá. Figyelemzavaros, teljesen szétszórt, teljesen elvarázsolt. Egyébként ő a másik véglet kinézetre: alacsony, nagyon vékony, nagyon szép de senki nem nézné idősebbnek. Simán bliccelhetnénk vele a buszon, ha nem lenne túl őszinte.
2022. júl. 16. 05:33
 8/22 anonim ***** válasza:
80%

Lányom is sírt 6 évesen suli említésre is lelkileg meg akkor nem éret meg pedig a bátyai már sulisok voltak akkor , viszont 7 éves korára már várta sulit és az óvodát tartotta unalmasnak.

Nyugi sokat fog változni 1 év alatt.

2022. júl. 16. 06:24
 9/22 anonim ***** válasza:

Szia

Most szeptemberben kezdi a lányom a sulit szintén 7 évesen (augusztusban tölti)

Nyilván kicsit aggódom h hogy fogja bírni, tetszik e neki, na meg h hogy tudjuk kivitelezni a du leckeírást stb.

Nagyon kellett ez az egy év + ovi!

Nem bántuk meg h kérvényezt7k. Rengeteget komolyodott ez idő alatt. Mostanra érzem h iskolaérett lett.

Ez a tapogatás számomra nagyon furcsa.

Attól h a te lányod már "nagylányos" még körülötte a fiúk ovisok.

Fel sem tűnik nekik hogy a lányod már csajosodik!

Úgy gondolom ha ott van egy két ilyen "tapogatós" fiú, az nem csak a te lányodra reagál így

2022. júl. 16. 09:44
 10/22 anonim ***** válasza:

A tapogatás lett jelezve? Ott azokkal a kisfiúkkal (vagy eggyel, és a másik/többi ellesi tőle) lehet probléma. Ki tudja, mit láttak, tapasztaltak otthon, ahonnan ez jött.

Szerintem ha nem tettétek, jelezni kell, és ha az óvonők nem veszik komolyan, továbbmennék. Arra a családra/családokra ráférne egy családlátogatás. A fiúkra is gyerekpszichológus, aki játékosan kiszedné belőlük, mi áll emögött a tapogatósdi mögött.

2022. júl. 16. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!