Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aggódtok, hogy megviseli a...

Aggódtok, hogy megviseli a gyereket a sulikezdés?

Figyelt kérdés
Én nagyon. Leginkább a lelki részétől. Van egy lányom (csak jövőre, 7 évesen megy suliba), de már nagyon nagylányosan néz ki...most nagyon rászálltak a fiúk pedig még csak ovis, nem tudom, iskolában akkor mi lesz, ha mar most ez van. Ami a tanulást, koncentrálast illeti, el nem tudom képzelni, hogy meg fog ülni egy helyben, délutan meg leckét írni. Nagyon féltem lelkileg és fizikailag is :(
2022. júl. 15. 22:39
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
De igen, a nagyobbak ezt csinaljak. Es aljas modon,az egyik meg meg is felemlitette, hogy ne mondja el az ovonőnek. Meg szerencse, hogy nekem mindent elmond a lanyom. A tobbi lanyos anyat is megkerdeztem, veluk nem csinaljak. De nem csak a tapogatas van, egesz nap mennek utana hogy "szerelmesek belé". Es szekaljak, lökdösik, rugdossak. Még az a kisfiú is, akivel eddig minden nap együtt jatszótereztünk évek óta.
2022. júl. 16. 11:19
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
Nem "szerelmesek belé", hanem szeretik. Keresik a társaságát. Ő le tudja állítani őket, hogy ne lökdössék. Ebben a korban még nincs szexuális vágy. Túlfélted. Nem volt neked a saját életedben valami szexuális zaklatásod?
2022. júl. 16. 11:24
 13/22 A kérdező kommentje:

Én emlékszem, hogy első-másodikban már az én időmben is voltak ilyenek, de én nem igazán voltam célpont mert nem voltam sem szép, sem feltűnő. Nekem 3.-ban aztán mégis lett 3 "udvarlóm" egyszerre, és emlékszem, milyen kínos volt. És arra külön emlékszem, hogy mindig fogocskázni akartak velem és amikor elkaptak, magukhoz szorítottak. Nekem nagyon sok komplexusom volt a fiukkal kapcsolatban, lettem vagy 25 éves, mire sikerült feldolgoznom. Szóval most kicsit "újraélem" a szorongásaimat. És mivel régen sem tudtam megoldani ezeket, most milyen tanácsot fogok adni?

A másik, hogy én suli előtt már régen irtam-olvastam, mert érdekelt. A tantárgyak is érdekeltek, kíváncsian vártam az iskolát. A lányom most lesz 6 és abszolút nem érdeklik a betűk, a könyvek, konkrétan egy helyben ülni is utál.

Szóval biztos túlizgulom, de attól meg ezeket érzem.

2022. júl. 16. 11:49
 14/22 anonim ***** válasza:

És lett ez jelezve az óvonőknek, amellett, hogy más szülőket megkérdeztél?

Lehet, hogy ez egy ártatlan dolog, de lehet, hogy nagyon nincs rendben a kisfiúknál.

2022. júl. 16. 11:50
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Hallottam már olyat, hogy az ilyen tapogatós gyereknél végül kiderült, hogy egy közeli rokon fogdosta a kisgyereket és testvéreit, ez volt az ő "titkos játékuk". Aztán a gyerek elkezdte közösségben is másokon a játékot, ami szemet szúrt, és így derült ki az egész.

Ezt nem szabadna elbagatellizálni.

2022. júl. 16. 11:58
 16/22 anonim ***** válasza:

Na, hát ez az! A második bekezdésedre (13.) könnyebb a válasz: egyszerűen nem vagyunk egyformák, még a gyerekeddel sem. Ő más temperamentumú, ebből kell kihozni, amit lehet. Kihasználni az aktivitását és lassan, kíméletesen, 5 percekre fejleszteni az "ülőképességét".

A fő problémádra pedig pszichológus kell, nem a gyerekre áttolni a fel nem dolgozott traumádat, hanem egy szimpatikus szakember (nálad idősebb nő legyen) biztonságos közegében ezt átdolgozni, hogy ne kísérje végig az életedet ez a nyomasztás.

2022. júl. 16. 11:59
 17/22 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem. is a saját feldolgozatlan traumádat vetíted most a gyerekre.

Azért mert te szépnek, fejlettnek látod őt, te pedig a saját meglátásod szerint nem voltál az.

De egy 8-10 éves korosztály nem 5-7.

Kicsit jobban járd körbe ezt a dolgot, mert h CSAK A TE lányodat "zaklatják" az gyanús!

Még ha olyan kiemelkedően nagylányos, akkor is

2022. júl. 16. 12:23
 18/22 anonim ***** válasza:

15-ös hozzászólása nagyon hasznos, mindenképpen említeni kellene az ovónőnek!!

Másrészről viszont szerintem neked is kellene egy kis segítség, hasznos lenne, ha keresnél egy pszichológust.

Észrevétlenül elég sok terhet pakolsz át a gyerekedre, az aggodalmaidat is simán átveszi.

Hogy mi fog történni a suliban, azt bízd a tanítónénire, valszeg más gyereknek is gond az elején órákat koncentrálni, majd kialakul.

2022. júl. 17. 21:49
 19/22 A kérdező kommentje:

Szóltam az ovonoknek termeszetesen arról a gyerekrol aki megfelemlitette. Nagyon komolyan vették. Azota nem mondta, hogy ez tortent volna. De minden nap más sztorival jön, aminek a lényege, hogy nyomulnak rá így vagy úgy.

Ráadásul most nyár van, sokan hiányoznak, sok összevonás van a csoportokban, néha azt sem tudom, kiről beszél. Nem szokta nagyon részletesen mesélni, én meg nyilván nem faggathatom minden nap. Csak bízom benne, hogy mindig elmondja nekem, ha valami nem oké.

2022. júl. 17. 22:51
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem nyomulnak rá, barátkoznak vele! És ha te ennyire pánikolsz, akkor kiválóan rá fogod ragasztani a gyerekedre, akinek szexuális komplexusai lesznek egészséges párkapcsolat helyett! A tied se múlt el 25 éves korodra, hiába mondod, még most is tart! Vallásos, korlátozó szüleid vannak? Mikor volt az első komoly párkapcsolatod?
2022. júl. 17. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!