Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy próbáljam megértetni vele?

Hogy próbáljam megértetni vele?

Figyelt kérdés

Kislányom 3éves.Értelmes,okos de most tombol a dackorszak.Oviban minden rendben van.

Ma nagyon kiakadtam rá.Borzasztó ritkán emelem fel a hangom,kezet pedig sose emelnék rá!Napok óta az a mánia,hogy az ágyon ugrál vagy a kanapén.Próbálom magyarázni,hogy nem szabad.Természetesen egyik fülén be a másikon ki.ma akkorát ugrott,hogy az volt a szerencse,hogy mellette voltam mert elég csúnyán esett volna ha nem kapom el. megijedt ahogy én is.nem kiabáltam,de mikor 3percel utánna folytatta és egyre merészebben akkor már odamentem elkaptam a hónalatt és kicsit vehemensen lefektettem magam elé az ágyra és hangosabban magyaráztam.Szégyenlem magam mert ilyet én még nem csináltam és félek,hogy ezzel bajt okoztam nála 😔 Tudom,hogy ez a dackorszak ilyen már egy ideje benne vagyunk de így még nem vesztettem el az önuralmamat mint ma.

ma 09:49
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem nem konkrétan az ágyon ugrálással van bajom hanem azzal ahogy teszi
ma 09:50
 2/11 anonim ***** válasza:
38%

Nekem 3 lesz a fiam, és a napokban kezdte ugyanezt.

Kétszer raszoltam, nem használt, harmadszorra rávertem a popsijara.

Azóta nem ugrál.

ma 10:22
 3/11 anonim ***** válasza:
24%

Azért ez az egyszeri alkalom az nem feltétlen okoz bajt. Előfordul.

Amit tanácsolok,hogy ha mondod neki és nem hagyja abba akkor menj oda és vedd le, majd mond meg neki hogy a nem, az nem! Ha hisztizik, akkor hagyd hogy lenyugodjon és utána magyarázd el neki röviden.

Én egy ideig pár dologgal így csináltam. Majd láttam egy jó kis videót erről hogy úgy tudod ezt megértetni vele, ha bele is avatkozol. Most már mindennel így csinálom ha azt mondom neki hogy nem. Nekem is kell fejlödnöm, de ha azt akarom hogy hiteles legyek, akkor ez muszáj. Plusz logikus egyébként.

Ha 5x kell levenned az ágyról akkor 5x veszed le, és 5x mondod el.

(Nálunk ennyi alkalomig nem kellett elmenni)

Én az ágyon egyáltalán nem hagyom ugrálni, pont amiatt amit írtál. Baromi nagyot lehet esni. A matracot leszoktuk tenni, akkor lehet neki rajta ugrálni, meg a kiságyában, máshol nem.

Ne szomorkodj, mégegyszer jobban csinálod, nem okozták törést ebben szinte biztos vagyok. Esetleg kérj tőle bocsánatot. Én ezt is szoktam. Elmondom neki röviden, tömören hogy maga az amit csinált nem szabad, de én is rosszul reagáltam.

Sok sikert

ma 10:22
 4/11 anonim ***** válasza:
A dackorszakban két opció van, vagy nem veszel róla tudomást, mert azért is ellenkezik és csinálja, vagy határozottabb leszel, jutalmazol-bübtetsz következetesen. Ebben a szituban, ha büntetni akarsz (szerintem itt hibázol), határozottabbnak kellene lenned. Szabályokat kellene felállítanod, 1x szólsz csináljon mást vagy büntetés. Megfogod, leveszed az ágyról beállítod a sarokba, ha elmegy visszaviszed. El kell neki magyaráni ilyenkor, miért kapja a büntetést.
ma 10:23
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Én meg azt nem értem, hogy felnőtt embereknek miért van lelkiismertfurdalása, ha a szép szóra nem hallgat a gyereke, és erőteljesebben kell rászólni. Pláne akkor, ha a testi épsége is veszélyben van. Rászóltál szépen, többször, meg se hatotta; ez lett a következménye.

Kifordult önmagából ez a világ, hogy már a szülők is a 'küszöb alatt becsúszva', összetett kezekkel rimánkodva akarnak könyörögni a 3 évesnek, aki tojik a fejükre és röhög rajtuk; 'nehogy megsértsük a kis lelki világát, mert lelki sérülést okozunk' címen...

ma 10:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha valami olyat csinál, ami fizikailag veszélyes, akkor azt igenis meg kell akadályozni. Felelős szülő ezt teszi. Fel nem foghatom, hogy most akkor minek kell lelki drámát csinálni ebből. Ha nem szabsz hatarokat, az sokkal nagyobb baj, mint ha erőreljesebben jelzed egy-egy alkalommal, hogy most átlépte a határt.
ma 10:55
 7/11 anonim ***** válasza:
5# egyetértek..sokkal komolyabb testi sérülést lehet szerezni, akkor ha fejre esik. Én ezek után még is büntetném. Nagyon gyorsan a fejedre fog nőni kérdező, ha nem leszel határozottabb. Szülőként te felelsz a gyerek éppségéért, nem a puszipajtársodnak kell lennie a gyereknek. Szeretni kell őket persze, ez nem kérdés, de a nevelés is a te feladatod.
ma 10:57
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Hiába pontoztok le, ha a gyerek nem hallgat a szép szóra, nem fogok könyörögni neki

Nem hiányzik egy kórházi látogatás, mert szétverni a fejét csak azért mert tutyimutyiztam vele...

ma 11:20
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
A kék-zöldre verős valaszokat mindig felpontozzák, szóval én is ezt mondom. Csak óvatosan, meg ne lássa az orvos. 😬
ma 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:
47%

#9 normális vagy?

Ki beszél itt kel meg zöld foltokrol?

Az, hogy havonta egyszer önmagara veszélyes dolgokat csinál, és raverek egyet a fenekére nem egyenlő azzal, hogy kékre meg zöldre verem a gyereket

Meg sem érzi azt a fenék csapást, ugyanis a pelenka felfogja(igen, meg pekenkaja van)

Ne nagyon keverd a szezont a fazonnal

ma 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!