Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen esetben jelentenéd, ha...

Milyen esetben jelentenéd, ha tudnád, hogy gyermeked egyik osztálytársát bántalmazzák otthon?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel a gyereket otthon tartják, míg a nyoma elmúlik, így iskola nem tud róla, de ti láttatok róla fotót, vagy éppen a szemetek előtt történt. Egy atyai pofont is jelentenétek vagy csak ha több napos nyoma van, esetleg akkor sem avatkoznátok bele, ha vér folyt? És hol jeleznétek? Iskolában? Gyermekvédelemnél? Rendőrségen?

Ha nem jelzed, de később tragédia történik, felelősnek éreznéd magad, vagy úgy gondolnád, hogy semmi esetre sem a te dolgod egy másik család magánügye?

Befolyásolja a véleményeteket a gyerek viselkedése? Előbb jelentenétek, ha egy amúgy csendes, jó gyerekről van szó? Vagy máshogy fogalmazva egy magatartás zavaros gyerek esetében belefér a testi fenyítés, így szemet hunynál felette?

Tudom sok kérdés, de kíváncsi vagyok az általános véleményekre, hogy szerintetek egy kvázi idegen felnőttnek milyen felelőssége, feladata van ilyen helyzetben.

ma 12:51
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Ilyen esetben
ma 12:56
 2/9 anonim ***** válasza:
68%

Én tudok olyat, hogy nyoma marad(bàr nem tartják miatta otthon), de a szülő mentségére szóljon, hogy a gyereknek nincs esélye máshol. Mindenki addig verné, amíg lehet, mert hosszútávon nem lehet elviselni, sok intézmény van mögöttük és segítő szervezet is kirakta volna az óráról, ha anyuka belement volna. A hosszú alatt érthetsz pár órát gyógyszermentesen. Gyógyszerrel az éppen csak tolerálható szintet üti meg a gyermek, aki amúgy értelmes, de le merném fogadni, hogy pszichopata. Lop, csal, hazudik, provokál és nincs szégyenérzete és folyton lebukik, béna is benne, de nem tanul.

Esélye nem lenne nevelőszülőknél(már ki is nőtte), otthonban meg szexuálisan is bánthatnák, az meg nagyon nem kéne neki. Integrálva tanul, nem javul és a társadalom a szélsőséges dolgai miatt szívesebben látná társadalmon kívül. Mivel értelmes és végleg esélye sem lenne ha egymiben tanulna, az az érdeke, hogy rendes suliba járjon. Ezért az anyja mindent megtesz, és szerintem erőn felül teljesít és visel el, a gyerek ha nem is fejlődik és tanul a fenyítésből, de az anyja legalább megőrzi az ép eszét.. sosem szólnék

ma 12:59
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Hát nézd..gyakorlati értelemben nem kötelességed jelezni, de erkölcsileg igenis az, szerintem. És itt mindegy, hogy nyugodt, csendes, vagy magatartászavaros gyerekről van szó. Nyilván pont azért viselkedik problémásan, mert a szülei bántalmazzák! Nekem nem hagyná a lelkiismeretem, hogy szemet hunyjak efelett. Igen, egy "atyai pofon" (egyaltalan ez mi? Értelmezni sem tudom. Minket SOSE ütöttek meg gyerekkorunkban, semmiért, szóval semmiben nem különbözik az "atyai pofon" attól, mintha szijjal vernek a gyerek hatat, mert az erőszak semmilyen körülmények között nem válik a gyerek hasznara) miatt is szolnek, főleg, ha előtte láttam kek-zoldre verve a gyereket, akár kepen. És nem sz@rakodnek az iskolával, én a gyermekvédelemhez mennék rögtön.
ma 13:06
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Atyai pofont nem jelentenék, mert annál sokkal rosszabb lesz a gyereknek is, ha bekerül valamilyen intézménybe, rendszerbe.

Ha összeverik, akkor családsegítőnél érdeklődnék, hogy mit lehet tenni, hol kell jelezni.

ma 13:15
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

Hú de sok kérdést tettél fel.

"Egy atyai pofont is jelentenétek vagy csak ha több napos nyoma van, esetleg akkor sem avatkoznátok bele, ha vér folyt?"

Atyai pofont nem. A keményebb veréseket igen, ha hiteles bizonyítékom van róla. Egyszeri alkalmat nem jelentenék, de ha rendszeresen előfordul, akkor igen.

"És hol jeleznétek? Iskolában? Gyermekvédelemnél? Rendőrségen?"

Gyermekvédelemnél.

"Befolyásolja a véleményeteket a gyerek viselkedése?"

Nem befolyásolná. Viszont adott esetben ezt is elmondanám tájékoztatásul a gyermekvédelemnek, hogy ennyivel többet tudjanak a körülményekről.

ma 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:
56%

Akkor jelenteném,ha a bántalmazás túl menne egy határon. Amikor már nem arról lenne szó, hogy a gyerek bizonyos tette miatt megérdemelten kap ki, hanem a szülő öncélúan,a bántalmazás öröméért bántja a gyereket,nyilvánvaló ok nélkül.

Mert nem mindegy, hogy tesz a gyerek valami olyat,amit máshogy a szülő nem képes szankcionálni, pl lekurvázza a szülőt, megüti a szülőt, felesel, szemtelenkedik, lop, hazudik, csal, stb stb..

VAGY

a szülő egy pszichopata állat, és egyetlen öröme a gyereke halálra bántalmazása naponta.

Egyáltalán nem mindegy.

ma 14:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Anyám óvónő volt. Sosem jelentett 1 szülőt sem. Pedig pontosan tudott mindenről.
ma 14:12
 8/9 anonim ***** válasza:
6# azért ott sincs rendben valami, ahol a gyerek lekrvazza a szülőt, de ilyen esetben is a szülő cseszett el nagyon valamit...7es, anyádnak meg csak gratulálni tudok. Ja, nem!
ma 14:16
 9/9 anonim ***** válasza:

8!

7es vagyok. Nyugi,csak az óvodában volt mintaóvónő...Minket ütött-vágott otthon, fizikailag és lelkileg is bántalmazott minket.

Már most haldoklik rákban. Nemrég mondta a húgom csak úgy random, hogy "Tönkretette az életünket."

De a temetésén biztos lesznek ezren,mert ilyen meg olyan jó óvónő volt.

No komment.

Szóval tőle segítséget a gyerek nem várhatott az óvodában. De a szülőkkel nagyon tudta,hogy kell beszélni. Elit óvoda volt, csak orvosok, ügyvédek, maffiózók stb járatták oda a gyerekeiket.

Szegény sorsú gyerek nemigen fordult meg arrafelé....

ma 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!