Rossz anya vagyok, mit csináljak?
A kisfiam 2 és fél éves, és egyszerűen rossz anyja vagyok. Alapból egy türelmetlen, hirtelen, nyughatatlan ember vagyok, amikor picike volt úgy éreztem megváltoztam, alkalmazkodtam a helyzethez, de ahogy telik az idő, nem tudom miért de egyre jobban visszajön a régi énem. Egyszerűen idegesít sokszor hogy nem hallgat rám, elveszítem a türelmem és kiabálok vele vagy simán elvonulok egy 10 percre, mert már nem bírom. Ilyenkor persze sír szegény... Nem vagyok következetes sem, valószínű ezért is nem hallgat rám, míg az apjára és a nagyszülőkre igen. Mindenkivel jól viselkedik, csak velem nem. Rosszul eszik, rosszul alszik, valószínű ezt is én szúrtam el, mert nem voltam elég következetes. Mesét is minden nap néz, pedig eredetileg nem akartam ezt rendszeresíteni, de ha már nem bírom, úgy vagyok vele jobb mintha veszekednék vele. Elbuktam szülőként, nagyon szeretem őt, de tudom hogy rossz anyja vagyok, jobban járt volna mással.
Mit csináljak? Nagyon el vagyok keseredve, szerintetek tudok ezen változtatni? Vagy van aki egyszerűen nem szülőnek való?
Hajaj. Ne aggódj, sokan átmentünk már ezen. Vigasztaljon, hogy egy gyerek mindig otthon a legrosszabb.
Nekem is volt ilyen időszakom, boltba nem mertem vele menni, mert nem bírtam vele. Szedd össze kicsit magad, mert a gyerek megérzi, ha labilis vagy. Neki rád van szüksége, mert te vagy az anyja! Te legyél a főnök, hallgass a józan eszedre és cselekedj aszerint. Ha bízol magadban, ő is megérzi, és harmóniában lesz veled. Apró összezördülések, bizonytalanságok minden nap lesznek, de belejössz, fogod tudni kezelni, és csak pár percig, majd pillanatig fog tartani. Nem az lesz az általános!
Ha rossz anya lennel nem rágnád ezen magad!
Te is látod, hol a hiba, a következetlenség. Próbálj valami napirendet, célokat és szabályokat kialakitani. Utána ezekhez tartsd magad, de arra figyelt, hogy ezek realisak legyenek, mert a világmegváltós célok nagyon nem szoktak bejönni és csak további feszültséget szülnek. Minden nap legyen idő, amikor csak az övé vagy, tehat nem csak a házimunka közben vagy jelen a vilagában, hanem 100%-ig rá figyelsz. Ezt az egészet szépen fokozatosan vezesd be. Nem lesz könnyű és egyszerű se, de megéri.
Nekem is ennyi idős a fiam
Ugyanígy érzek mint te, hogy rossz anya vagyok.
Minden reggel úgy kelek fel, hogy ma máshogy lesz, nem leszek türelmetlen stb.
Aztán kudarcot vallok.
Este pedig alvás közben nézem a fiamat és sírok felette, hogy már megint nem sikerült...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!