Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennek vannak részükre rossz...

Ennek vannak részükre rossz következményei?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy van egy 10 éves fiam, aki a régebbi kapcsolatomból született. A volt párom, aki a fiam apja sajnos súlyosan alkohol függő lett,és elég agresszíven viselkedett így el váltak útjaink, de nem voltunk házasok. Én bíróságra vittem az ügyet, mert azzal fenyegetett, hogy el veszi a fiamat. Nos ezt végig jártuk, én vagyok a gyámja tartásdíjat fizet minden hónapban. Viszont az a baj, hogy a fiam nem szereti és nem akar vele abszolút találkozni. Ennek már vagy 3-4 éve. Az igazság az,hogy ezt abszolút nem bánom, elég veszélyes életet él. Kocsmába jár,(a gyereket is magával vitte, mikor ott volt rendszeresen, és mikor kiderült a gyerekre fogta) egyszer csak nem akart menni a fiam, és nagyon össze veszett az apjaval telefonon. Olyat mondott neki, hogy bárcsak ne lenne az ő fia és, hogy kár volt meg születnie. Ekkor a fiam azt mondta,hogy soha többé nem akarja látni, és hogy örökre be fejezte vele. Maximálisan mellette vagyok, a mostani párommal nagyon jó a viszonya , az apjának szólítja,.már pici kora óta vele él. (Az le maradt, hogy a fiam 4 hos volt amikor szét mentünk a biológiai apjával és ezután jött a mostani párom 9 éve.) A kérdés az, hogy emiatt nekünk lehet e valami problémánk, mert nem jár a gyerek a bírósági döntések alapján?
aug. 13. 07:36
 1/4 anonim ***** válasza:
79%

Semmi.

Ha feljelentést tesz az apa a láthatás akadályozása miatt, már megkérdezik a gyereket és vizsgálják az apa körülményeit is.

De az ilyen örül neki, ha nem megy a gyerek, több pénz marad piára, ha nem kell hétvégn a gyereket etetni, nem perel.

aug. 13. 07:43
 2/4 anonim ***** válasza:
16%

Megkérdezném, hogy esetleg akarja e a nevére venni a párod, mert akkor búcsút inthetnétek neki. Mivel alkoholista, különösebben küzdenetek se kéne vele, csak jól tálalni az egészet.

Mert ha jól értem, 9 éve érdemben más neveli, csak néha kell tennie egy túrát egy agresszív alkeszhez.

aug. 13. 07:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Apuka keresi a gyereket, vinné magaval, csak a gyerek nem megy? Ha igen, akkor be kell adni a bíróságra egy kapcsolattartas megváltozása kérelmet és hivatalosan kérni, hogy szüntessék meg a lathatast.

2

Nincs olyan, hogy "nevére venni". A gyereknek van egy apja. A kérdező párja házastársi örökbefogadással örökbe fogadhatná, de ehhez mondjuk alap, hogy házasok és az is, hogy a verszerinti apa ezt engedje. Onnantól viszont nem lenne tartasdij sem, ellenben ha a kérdező és a mostani párja szakítana, annak a pasinak kellene a taratsdijat fizetnie,

aug. 13. 08:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Egy darabig "kereste" , és mondta hogy fáj neki ez, hogy nem láthatja, de aztán véletlenül össze futottunk bele az utcán és úgy nézett rá mint a véres rongyra, bár a fiam is rá. A párom szeretné a nevére venni, de a drága nem fog le mondani, azt mondta. A volt anyósommal, néha szoktam beszélni és szerinte én vagyok a hibás, mert én mindent meg adok a fiamnak. De nyilván ki állok magamért, mert tudom,hogy ez nem azért van.
aug. 13. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!