Rossz Apgar értékkel született babák anyukái, lett később következménye, hogy így született babátok?
Én nem vagyok eü-s de úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy az ismerősöd babájának azért lett 2 évesen problémája, mert rossz apgar-értékkel született. Sajnos az ellenkezője is megtörtént már: jó apgar-értékek és később probléma. :-(
Szerintem amig nincs gond a kislányoddal, addig ne foglalkozz az apgar-értékeivel. Sajnos én is ugyanilyen "aggodalmaskodó" vagyok, mint Te (bocsi!), de még egyszer mondom: amig nincs gond, addig inkább örülj, hogy ilyen ügyes a kiscsajszi. :-)
az hogy 2 évesen nem beszél, nem gáz, főleg fiúnál, és az hogy dührohamai vannak, szibtén nem, azt úgy hívják dackorszak, és pont ilyen körül kezd jelentkezni. az hogy hirtelen a semmiből lábujjhegyezik, sztem az is amiatt van, mert sokszor piszkálták miatta, mikor szórakozásból csinálta,é utána juszt is csinálta....
a leírtak alapján semmi gond nincs a kiicsiddel, már az látszana, ha vmi lenne. ha viszont aggódsz, akkor vidd el a korai fejlesztőbe, és ott felmérik az állapotát.
amúgy normális apgarral is lehet mindenféle gebasz-
az én kislányom pl. éretlenül született, hiába 40 hétre, csak 2650 gr volt, és utána inkubátorban is volt 1 hétig, majd kiderült, oxigénhiánnyal született, jártunk dévényre, meg koraiba, már szerencsére minden ok, de az idegrendszere az elején nagyon érzékeny volt, és a mai napig nagyon érzékeny kislány, habár ügyes, okos (koránál okosabb), szép...és az ő apgarja 9/10 volt.
Köszönöm a válaszokat!Az én kislányom is volt inkubátorba születés után 1hétig,és támogatni kellett a légzését közvetlen születés után,de egy percesen már stabilizálódott.
Járt hozzánk Dévényis 3hónapig,bár ő azt mondta ha nem tudja az előzményeket nem mondja meg hogy gond lenne,mert semmi rend ellenes nem volt a mozgásában a lányomnak.Igazából csak megelőzésként én akartam,hogy jöjjön megnyugtatott,ártani meg nem árt.Szerintem is lenne jele ha valami gond lenne,de szerencsére mint írtam egy ügyes,értelmes gyerekről beszélünk.
Amiket csinál az mind mind megfelel a korának én úgy tudom.
Az én fiam is rossz apgar értékkel született. Elakadt a szülőcsatornában, vákum.. Eddig minden rendben vele, remélem így is marad. Bár az orvosom szerint nála nem volt oxigénhiány, csak "fenyegető". Szegény elég lilás volt, mikor megszületett. A doki szerint a jó apgar értékkel született babáknál is lehetnek problémák, mert méhen belül is kerülhet átmeneti oxigénhiányos állapotba.
Általában a mozgásfeljődésben jeletkezik a probléma. De az oxigénhiányra vezetnek vissza sokmindent. Vagyis szerintem csak erre fogják. Pl. dislexia, tanulási nehézségek, magatartászavar, hiperaktivitás. Viszont szerintem a hiperaktivitás már nagyon korán látszana.
Szóval szerintem ha eddig nem volt gond, akkor ezután sem lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!