Elbukott, rossz szülők vagyunk?
Egy 2 és egy 3,5 éves gyerek... elegem van már belőlük, elszakadt a cérna teljesen.
A szép szó, türelem semmit se használ. Minden nap üvöltözésbe torkol részünkről, büntetésbe rakjuk őket, de már azt is letojják... már fizikai erőszakhoz kell folyamodnom, hogy ne legyen dac olyanokért, hogy menni kell aludni, hogy nem rohangálunk, hogy fel kell kellni, hogy meg kell enni az ételt, hogy kezet kell mosni, hogy levegőt kell venni...
És ez nem egy korszak gyakorlatilag évek óta készítenek ki bennünket, pedig úgy álltunk hozzá, hogy türelmesek leszünk.. nem sikerült.
Tudom, hogy gyerekek, de direkt arra játszanak, hogy kikészítsenek, letojnak, visszadumálnak, felénk csapnak.. pedig ki van nyalva a seggük (a szabályok persze be vannak tartatva).
Ma reggel a nagyobb különösen kikészített. Visszarohant az ágyba, nem lehetett kikönyörögni, aztán nem volt hajlandó öltözni, wc-re menni, cipőt húzni semmit... minden reggel ez a cirkusz, de most többször kapott az arcába hideg vizet, mert már semmi nem használt csak hogy megfogom és erővel intézem, amit muszáj.. egyébként nem az ovodával van baja.. csak a hiszti és ellenkezés megy.
Ez a tipik példája annak, amikor olyan vállal gyereket, akinek nem kellene. 1 is sok, ti meg vállaltatok kettőt.
Igen, nem a gyerek tehet róla. Ő csak a te/ti érzelmeiteket tükrözi. Azt a viselkedést csinálja, amit lát.
Rajtuk vezeted le a feszültségedet.
ha találnál valami stressz levezetést magadnak, hidd el, ők is kezelhetőbbek lennének.
Ma reggel ovi? Őszi szünet van...
Uncsi troll poszt.
Amúgy ilyenkor az a megoldás, hogy szülni kell egy harmadikat. Legalábbis az agysebészek így szokták.
én alapvetően türelmes vagyok, de az az elmélet, hogy tartsuk a gyeplőt, legyünk következetesek stb
Most latom van egy hasonlo kerdes, oda is bezzeg anyàk irnak főleg..
Lehet mindegy gyerek más,, a mienk jó köcsög jelenleg..
Amúgy dackorszak persze, de ez nem egy hónapja tart..
Folyamatosan az ellenkezés megy. Nyilvan mi is elöször szép szóval, türelemmel, jutalmazással próbalkozunk..elöször, másodjara.. ötödjére... de aztán nem marad más.. rájuk nem hagyhatjuk
Vmit nem jól csináltok. A gyerek direkt nem viselkedik így (legalábbis ebben a korban). Persze, bőven benne vannak a dackorszakban, valószínűleg ez is rásegít, de szerintem azért itt más is probléma. Nekem 5 és 3 évesek, iszonyat nehéz velük. A nagy ráadásul SNI-s. De azért ilyen nálunk sincs. A gyerek úgy viselkedik, ahogy látja a szüleitől, környezetétől. Mivel nem látok bele az életetekbe, így nem tudom, mi lehet a gond pontosan, ítélkezni sem szeretnék. A következetesség baromi nehéz dolog, sokan könnyen dobálóznak evvel. Ez meg amúgy egy ördögi körforgás. Te feszült vagy miattuk, ők is azok. Vhogy neked is kellene egy kis lazítás, kikapcsolódás, mert így csak kivetíted az érzelmeidet feléjük és ők ezt veszik át.
1-es: igen, őszi szünet van, de vhol van ügyeket, nem minden szülő tudja megoldani az elhelyezést.
Mi a jo szo arra amikor szepen otodjere kered h ne rosszalkodjon es a kepedbe rohog? nem köcsög, csag köcsög módon viselkedik..
Egyebkent szeretet kapnak, az osszes figyelmunket..nyilvan nem esik jol, ha ez a hála...
Ez a poszt meg nyilván egy kifakadás a ma reggelre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!