Gyerekes családok, mennyi megy el ételre nálatok?
Csomó ismerősöm azt mondja max 2 gyerekes tehát nem nagy családok, hogy 300 ezret is elköltenek akár. Nem hiszik el, hogy mi nem költünk ennyit. Egyik ismerősöm 2 gyerekes ráadásul azt mondta múltkor 500 ezret költenek havonta, ezt már el se akarom hinni.
Én kb hónap elején vásárolok 60 ezerért, majd 2 hét múlva még 50e körül. Rossmanban költök havi 20e körül még illatszerekre, mikor mi kell, nyilván nem egyszerre fogy el mindent. Kutya kajája még olyan 15 ezer havonta. Szóval így megy el nagyon max 150e. Nem eszünk szerintem annyira rosszakat, reggelire zabkása vagy tápiókapuding, szendvics vagy hétvégén tojás vagy valami meleg. Ebédre is főzünk majd minden nap, húst keveset eszünk, pár kg fogy el egy hónapban (kb. 4 kg hús fogyhat el havonta plusz néha hal), mindig van itthon gyümölcs, zöldség, gomba, tojás. Tejtermék, túró, sajt sok fogy, felvágott is. Bulgur, rizs sokat van. Sütni nem tudok, palacsinta szokott max lenni desszert sima vagy amerikai, heti 1* kb. Nasi általában tejes desszertek, joghurt, Dörmi, ropi van mindenkinek. Csoki, kávé, chips, energiaital, ilyesmiket nem veszünk. Néha gyümölcsleveket igen, havi pár liter,meg teázni szoktunk.
El se tudom képzelni 500 ezerért mit lehet enni egy hónapban vagy mennyit.
Tegnap voltam nagybevásárolni, vettem 3.5 kg húst, paradicsom, paprika, uborka, hagyma, krumpli, kaliforniai paprika, gombák, leveszöldség, 2 féle alma, körte, banán, málna, krémtúrók, túrórudi, tejszelet, 3 liter sima tej, 2 liter Alpro, 4 tálca felvágott, túrók, cottage cheese, frankfurti virsli, egy Lurpak vaj, madársaláta, kockázott bacön, borjúmájas, ivójoghurtok, sajtokat kb 50 dkg, mozzarella, 2 gyorsfagyasztot fasírt, borsó, brokkoli, karfiol, 2 féle wok zöldségkeverék, rizs, fekete zöld tea, 3 liter gyümölcslé, 2 kg zab, 2 durumtészta, 2 nagy csomagos diákcsemege, Cerbona müzliszeletek a gyereknek, Flapjack pár darab, hot dog kifli, egy kis üveges Nutella a palacsintához. Ez volt 56000 ft
Ma fizettem még a piacon 10000 ft-ot, egy méz 3500, meg most nem a szomszédtól hanem a piacon vettem tojást 2100 forintért 30 db-ot, meg egy kis zöldség még ott is, meg egy kis darab füstölt hús a bablevesbe. Tehát 66000 volt, ezzel simán elvagyunk 2 hétre saccra, volt is még nyilván itthon ez az, max a pékségbe megyek majd Szép kártyával be az elköv 2 hétben.
Nem akartam vitát ebből, ezek szerint mi eszünk keveset, ennyi, nem gondoltam.
Nem változik, nyilván nem tudom fillére pontosan meg ugyannyit se tudok mindig fizetni.
2*60000 körüli nagybevásárlás, 12000 ovis kaja befizetés, meg valamennyi szép kártyazás, kutyakaja 15000, Rossmann kb 20000.
Ennyi megy el. Persze lehet plusz mínusz 10-20 ezer, pl ha vendég jön hozzánk nyilván költünk pluszba aznap,ez se mindig van, vagy előfordul ritkán egy gyros rendelés, nem tudom fillérre megadni, de nem 300-500 ezer az biztos.
Étterembe jártok, vagy rendeltek néha?
Mert nálunk az kb. 80 ezer forint havonta. Ha ezt leveszem az összköltségből 170 ezer jön ki harmunknak. Ha az ingyen kapott kaját is beleveszem, az havi 20-30 lenne.
Amúgy látom, nem tudod pontosan, azt javaslom épp most kezdődött a hónap, írd le tételesen, mit költöttél kizárólag kajára. Nem Kutyakaja, nem tisztítoszer, csak ennivaló. Minden apróságot, kaveautomata, pékség, stb. Lehet, hogy meg fogsz lepődni, én meglepődtem évekkel ezelőtt, mikor ezt kezdtem írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!