Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekes családok, mennyi...

Gyerekes családok, mennyi megy el ételre nálatok?

Figyelt kérdés

Csomó ismerősöm azt mondja max 2 gyerekes tehát nem nagy családok, hogy 300 ezret is elköltenek akár. Nem hiszik el, hogy mi nem költünk ennyit. Egyik ismerősöm 2 gyerekes ráadásul azt mondta múltkor 500 ezret költenek havonta, ezt már el se akarom hinni.

Én kb hónap elején vásárolok 60 ezerért, majd 2 hét múlva még 50e körül. Rossmanban költök havi 20e körül még illatszerekre, mikor mi kell, nyilván nem egyszerre fogy el mindent. Kutya kajája még olyan 15 ezer havonta. Szóval így megy el nagyon max 150e. Nem eszünk szerintem annyira rosszakat, reggelire zabkása vagy tápiókapuding, szendvics vagy hétvégén tojás vagy valami meleg. Ebédre is főzünk majd minden nap, húst keveset eszünk, pár kg fogy el egy hónapban (kb. 4 kg hús fogyhat el havonta plusz néha hal), mindig van itthon gyümölcs, zöldség, gomba, tojás. Tejtermék, túró, sajt sok fogy, felvágott is. Bulgur, rizs sokat van. Sütni nem tudok, palacsinta szokott max lenni desszert sima vagy amerikai, heti 1* kb. Nasi általában tejes desszertek, joghurt, Dörmi, ropi van mindenkinek. Csoki, kávé, chips, energiaital, ilyesmiket nem veszünk. Néha gyümölcsleveket igen, havi pár liter,meg teázni szoktunk.

El se tudom képzelni 500 ezerért mit lehet enni egy hónapban vagy mennyit.

2023. nov. 4. 17:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerek (4 és 8), kifejezetten vékony alkatúak, lányom egyenesen sovány, mégis elfogy pl: egy egész grillcsirke egy ebédre úgy, hogy nekem alig marad.

Zöldség, gyümölcs, sajtok, felvágottak - sose tudunk annyit venni, hogy ránk romoljon.

Heti bevásárlás nem áll meg 50 alatt, és ez csak kaja.

Semmi csipsz, energiaital vagy alkohol. Egyedüli szenvedélyünk a kávé.

Ehhez jön az intézményi étkezés. Havi ~37.

Sokszor rendelünk is ezen felül. Belefér. Remélem sose kell a kaján spórolnunk. Pont elég volt gyerekként.

2023. nov. 4. 18:12
 12/85 A kérdező kommentje:
Állami horgászengedély 10 ezer évente. Napijegyet ha vesz kb 4000 ft/nap. 1 napijeggyel 2 pontyot hozhat el, vagy pár kg egyéb halat el lehet hozni. De nem a kaja miatt jár horgászni amúgy.
2023. nov. 4. 18:15
 13/85 A kérdező kommentje:

Spórolni én se szoktam, hála égnek, mert nem kell, de ha akarnék se tudnék nagyon többet költeni szerintem, igaz közülünk a 4 éves gyerek eszik a legtöbbet kb :D én próbálok keveset enni mert a levegőtől is hízok, a férjem meg megint nem nagy étvágyú, pedig 190 cm 88 kg, nem vékony így sem. Ő főleg leveseket eszik állandóan, húsleves, krémlevesek, borsóleves, gombaleves, stb, neki fontosabb a leves mint a második féle

Ja a gyereknek 12000 ft oviban a kaja havonta, láttam volt aki írta, jogos, az is étkezésre megy, azt nem számoltam hozzá :)

2023. nov. 4. 18:23
 14/85 A kérdező kommentje:
A kutyának meg középkategóriás tápot veszünk, Happy Dog bárányos, 16000 egy 15 kg-os zsák, nem fogy el egy egész egy hónapban, kicsi mindig marad belőle. Korábban neki is drágább tápot vettünk, annak 25.000 volt zsákja, de nem voltunk vele annyira megelégedve attól függetlenül, addig kísérletezgettünk amíg nem találtunk olyat ami jó, pont egy valamivel olcsóbb lett a jobb. Maradékot nem adunk neki soha, nem való kutyának,ezért is igyekszik kis adagokat főzni, mert utálok kaját kidobni :(
2023. nov. 4. 18:29
 15/85 anonim ***** válasza:
57%

Én se értem, amikor ilyeneket olvasok.

2 felnőtt+2, 5 éves gyerek, havi 110-130 között megy el, és tök normális kajákat eszünk, gyümölcs-zöldség van mindennap, mert igyekszem egészségesen főzni.

2023. nov. 4. 18:33
 16/85 anonim ***** válasza:
38%
Nekem is fura, 120 ezernél több nem megy el szerintem, esetleg néha kicsit több, pedig kifejezetten egészségesen főzök nagyon régóta, mert fogyózok, +20 ezer forint az iskolai ebédbefizetés. 2 felnőtt+1 versenysportoló 12 éves gyerek. Olyan heti 30 ezret szoktam fizetni, Penny vagy Lidl
2023. nov. 4. 18:44
 17/85 anonim ***** válasza:
24%

Mi kuponozunk

Heti 2x megyünk vásárolni kupontól függ az összeg de átlagba 50-80 ezer ft között vásárlunk értékbe

Fizetni viszont alig a kuponok miatt általába 2000Ft alatt szoktunk.

Tehát bőven 10 ezer ft alatt,ezzel mi így iszonyat sok pénzt megspórolunk

2023. nov. 4. 18:57
 18/85 anonim ***** válasza:
91%

17!

Ez külföldön nagy divat. De magyarba?!

2023. nov. 4. 19:00
 19/85 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam figyelni, de heti 1x minimum megyünk lidl/aldiba, az 30-50 ezer/alkalom, azon kívül piacra zöldségekért, gyümölcsért pékáruért, az is heti 20 ezer kb. Így a 4 héttel számolva 250-300 ezer ft biztos elmegy kajára. De ebben van növényi tej, magvak, tehát "luxus" cikkek is. Amit mi nem veszünk soha: édességek, rágcsák, üdítők, ásványvíz, alkohol, és készételek. Nem mindig eszünk húst se, de ha olyan van, simán rendelünk ételt is valahonnan, bár ez ritkább. Szerintem a 300 nagyobb gyerekekkel egyáltalán nem túlzás, ha nincs lehetőség valahonnan olcsóbban alapanyagokhoz jutni.

2 felnőtt, 2 gyerek (egyik még csak anyatejes) van nálunk.

2023. nov. 4. 19:23
 20/85 anonim ***** válasza:
86%

Hárman vagyunk, két felnőtt és egy 17 éves fiú 'gyerek'. Azért az idézőjel, mert ő már nyilván felnőtt adagokat eszik, sőt, mivel sportol, néha többet is.

Nincs speciális diéta a családban, tehát ez nem dobja meg a költségeket.

Heti szinten kb. 40 ezer forint a nagybevásárlásból a kaja, akkor kb havi 160 ezer. Kihasználjuk a klubkártyás/mobil applikációs kedvezményeket is, lehet velük spórolni.

Itthon dolgozom, így minden nap főzök, rendelni csak ritkán szoktunk. Gyakran eszünk húst (én meglennék nélküle, de a férjem és a gyerekem nem), halat. Zöldség-gyümölcs minden nap kerül az asztalra. Chips és hasonlók nincsenek itthon, olajos magvak igen (dió, mogyoró, mandula - ezeket ismerőstől veszem). Sütni szoktam, hetente kb 1 alkalommal.

Amiben szerencsések vagyunk: férjem édesanyja nagy pecás, tőle gyakran kapunk halat és a faluban, ahol él, egy ismerőssel minden évben töltetünk kolbászt, szalámit - amit meg is füstöl nekünk a háznál, így ez is van minden évben. A húst mi vesszük hozzá, de olcsóbban jön ki így, mintha a boltban/hentesnél venném. Anyósnál a kamrában kiválóan lehet tárolni, onnan hordjuk.

2023. nov. 4. 19:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!