Gyerekes családok, mennyi megy el ételre nálatok?
Csomó ismerősöm azt mondja max 2 gyerekes tehát nem nagy családok, hogy 300 ezret is elköltenek akár. Nem hiszik el, hogy mi nem költünk ennyit. Egyik ismerősöm 2 gyerekes ráadásul azt mondta múltkor 500 ezret költenek havonta, ezt már el se akarom hinni.
Én kb hónap elején vásárolok 60 ezerért, majd 2 hét múlva még 50e körül. Rossmanban költök havi 20e körül még illatszerekre, mikor mi kell, nyilván nem egyszerre fogy el mindent. Kutya kajája még olyan 15 ezer havonta. Szóval így megy el nagyon max 150e. Nem eszünk szerintem annyira rosszakat, reggelire zabkása vagy tápiókapuding, szendvics vagy hétvégén tojás vagy valami meleg. Ebédre is főzünk majd minden nap, húst keveset eszünk, pár kg fogy el egy hónapban (kb. 4 kg hús fogyhat el havonta plusz néha hal), mindig van itthon gyümölcs, zöldség, gomba, tojás. Tejtermék, túró, sajt sok fogy, felvágott is. Bulgur, rizs sokat van. Sütni nem tudok, palacsinta szokott max lenni desszert sima vagy amerikai, heti 1* kb. Nasi általában tejes desszertek, joghurt, Dörmi, ropi van mindenkinek. Csoki, kávé, chips, energiaital, ilyesmiket nem veszünk. Néha gyümölcsleveket igen, havi pár liter,meg teázni szoktunk.
El se tudom képzelni 500 ezerért mit lehet enni egy hónapban vagy mennyit.
Két felnőtt 1 öt éves gyerek, változó, olyan havi 200-280 között szoktam költeni.
Imádjuk a zöldségeket, minden kisétkezéshez van paradicsom, paprika, uborka, ezeket piacról vesszük, őstermelőtől
Ugyan ez van a húsokkal, felvágottakkal, tojással is, szintén piacról, termelőtől
Heti kétszer legalább van hal (lazac, pisztráng, márna stb)
Én sokat sütök, más nasi nem igazán szokott lenni, kivéve magvak(pisztácia, kesu, dió, makadámdió)mindig van itthon
#1 Tojást én is a szomszédtól veszem, igaz drágán adja, 100 ft/db, de ez igazi házi tojás udvaron kapirgáló tyúkoktól, meg sem közelítik a boltban kaphatóak, havi 40-50 db-ot szoktunk tőle venni.
Halakat a férjem fogja, ponty, busa, kárász, keszeg, folyóvizen, nem tavi etetett halak.
Piacon csak akácmézet szoktam venni.
És a halért mennyit fizettek? Mert azt sem lehet ám csak úgy elhozni, ki kell fizetni.
Én nem szoktam összeszámolni mennyit költünk, de szerintem legalább havi 400 nekünk is megvan. A gyerekeim nagyon soványak, igyekszem olyat főzni, amit szeretnek, ők pedig csak húsevők. Húst, hússal ennének, krumplit nem szeretik, mindig mondom nekik, hogy 5 kg húst is megfőzhetnék egy alkalommal, ha csak azzal akarnak jóllakni. Gyümölcsöt is szoktam minden nap venni.
2 gyerek van. 2 és 4 évesek.
Úgy 150. Naggggyon max200 megy el boltra. De ebben a wcpapírtól a mosószerig minden benne van.
Anyáéknál otthon lakik még a 3 tesóm (13 és 20 éves fiúk, 15éves lány).így ötükre kajára az 500 nem elég. A 3 fiú (nevelőapám és 2 öcsém) 1 nap alatt megesznek annyit fejenként, mint én 1 hét alatt kb.
Anya emellett minden másnap sütit süt, ez is baromi sokat elvisz.
1 gyerek, 2 felnőtt.
Glutén, tej, szójamentes étrend.
Múlthónapban 260 ezer ment el rá...pedig heti egyszer mamám küld ebéd/vacsorát, és a férjem hó elején a Szép kártyáról ebédel.
2 gyerekünk van, egy 3 éves lány és egy 11 éves fiú. Nem szoktam nézni, számolni, hogy mennyi megy el, de szerintem 300.000 minimum, de inkább több.
Egy kiskamasz, sportoló fiú nem annyit eszik, mint egy 2-3-4 éves gyerek, ráadásul itthon ebédel, nem a suliban, szóval rá simán felnőtt adaggal és költséggel kell számolni. Az is igaz, hogy mivel nem okoz gondot, így simán megveszem a drágább ételeket is (nem csak azt), ha azt kívánjuk meg. A férjem sem kis étvágyú, szóval simán el lehet ennyit költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!