Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekes családok, mennyi...

Gyerekes családok, mennyi megy el ételre nálatok?

Figyelt kérdés

Csomó ismerősöm azt mondja max 2 gyerekes tehát nem nagy családok, hogy 300 ezret is elköltenek akár. Nem hiszik el, hogy mi nem költünk ennyit. Egyik ismerősöm 2 gyerekes ráadásul azt mondta múltkor 500 ezret költenek havonta, ezt már el se akarom hinni.

Én kb hónap elején vásárolok 60 ezerért, majd 2 hét múlva még 50e körül. Rossmanban költök havi 20e körül még illatszerekre, mikor mi kell, nyilván nem egyszerre fogy el mindent. Kutya kajája még olyan 15 ezer havonta. Szóval így megy el nagyon max 150e. Nem eszünk szerintem annyira rosszakat, reggelire zabkása vagy tápiókapuding, szendvics vagy hétvégén tojás vagy valami meleg. Ebédre is főzünk majd minden nap, húst keveset eszünk, pár kg fogy el egy hónapban (kb. 4 kg hús fogyhat el havonta plusz néha hal), mindig van itthon gyümölcs, zöldség, gomba, tojás. Tejtermék, túró, sajt sok fogy, felvágott is. Bulgur, rizs sokat van. Sütni nem tudok, palacsinta szokott max lenni desszert sima vagy amerikai, heti 1* kb. Nasi általában tejes desszertek, joghurt, Dörmi, ropi van mindenkinek. Csoki, kávé, chips, energiaital, ilyesmiket nem veszünk. Néha gyümölcsleveket igen, havi pár liter,meg teázni szoktunk.

El se tudom képzelni 500 ezerért mit lehet enni egy hónapban vagy mennyit.

2023. nov. 4. 17:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
20%
Húsra maradjunk annyiban alapból nincs szükség, mi nem is élünk vele, rohad a tetem a beleidben. Ez van. Tisztában vagyok vele hogy Magyaroszágon nem fog mindenki quinoa salátát meg poke bowlt ebédelni. Lényes a mértékletesség! Épp ezért, egyen mindenből keveset. Semmi szüksége 4 szelet kenyérre/étkezés senkinek!!!
2023. nov. 5. 10:43
 62/85 anonim ***** válasza:
29%

"Semmi szüksége 4 szelet kenyérre/étkezés senkinek!!!"

A kenyér a köret 🤦

Amiről pont azt írtam, hogy keveset, sőt. 200 g grillcsirke párolt zöldséggel egészségesebb, mint 50 g vastagon panírozott sertés egy nagy tál krumplival és kenyérrel.

Mégis melyik a drágább? Az előbbi.

2023. nov. 5. 10:49
 63/85 anonim ***** válasza:
72%
Rohadtul nem az volt a kérdés, hogy milyen az egészséges étkezés.
2023. nov. 5. 10:51
 64/85 anonim ***** válasza:
29%

63, nem, hanem elmentünk arra, hogy biztos az költ sokat, aki zabál, holott bizony úgy lehet igazán sokat elkölteni, ha tudatosan a bevitt táplálék minőségére figyelsz.

Pl: én azt hoztam otthonról, hogy egy szelet kenyérre egy szelet felvagott mehet és inkább a kenyérrel lakjak jól, ne a sonkával. Miért? Mert a kenyér olcsóbb volt (és ma is), mint a feltét.

Na de ez se kcal, se az egészség szempontjából nem szerencsés.

Éppen ezért én azt adom tovább, hogy a kenyér legyen a legkevesebb és minden más több. Ami bizony két-háromszor annyi.

2023. nov. 5. 11:01
 65/85 anonim ***** válasza:
47%

Nem, nem így volt. Épp azt írtuk 4-5en is szerintem, hogy aki egészségesebben, tudatosabban étkezik az kevesebbet költ. Ahogy a kérdezőn is látszik. Őt támadta itt le 1-2 ember, hogy biztos nem fizikai munkát végeznek. Holott az hogy fizikai munkát végez valaki nem jár kötelező zabálással. Ázsiában mennyit dolgoznak napi 14-16 órát fizikai munkán, egy tál rizzsel.

Pont a kérdező ezt írta, hogy nem esznek nagy mennyiségeket semmiből, amiért itt jött a sok okoskodás, hogy a gyerekem többet eszik mint a férjed. Hát szomorú hogy a magyarok még mindig itt tartanak, hogy nem tudnak mértékletesen enni. Írtam, 2 élsportoló gyerekem van, mi a férjemmel vegetárianusok vagyunk, mégsem költök el 300-400-500 ezret kajára. Sokszor a legegészségesebb alapanyagok a legolcsóbbak, csak tudni kell készíteni ételeket, nem rendelni meg kenyeret tömni magunkba. (A kérdező sehol sem említett töménytelen kenyérevést sem)

2023. nov. 5. 11:16
 66/85 anonim ***** válasza:
68%

"elmentünk arra, hogy biztos az költ sokat, aki zabál"

Nem. Arra mondtuk, hogy zabál, akinek 3 csirkecomb körettel és savanyúsággal nem elég ebédre.

És legyünk őszinték, tényleg sok az elhízott.

2023. nov. 5. 11:17
 67/85 A kérdező kommentje:
#64 A zabálás szót én ott hoztam fel, mikor írtam hogy a férjem 2 szelet rántott húst vagy 3 csirkecombot eszik meg krumplival, savanyúsággal egy ebédre, és többen azt írták nekem, hogy a gyerekük többet eszik vagy hogy a férje valakinek 4-5X ennyit eszik. Azért ennek az ötszörösét megenni tényleg nem tűnik normálisnak. Bocsi ha valakinek ez sértő.
2023. nov. 5. 11:25
 68/85 anonim ***** válasza:
14%

"Ahogy a kérdezőn is látszik"

A kérdező túlsúlyos. Maga írta.

2023. nov. 5. 11:27
 69/85 A kérdező kommentje:
Igen, hármunk közül én vagyok az, franc se tudja miért, sosem tudok lefogyni. Épp holnap kezdek egy fizetett életmódot étrend+mozgás, ha ez se akkor semmi ..Lehet pajzsmirigyet kellene nézetnem.
2023. nov. 5. 11:28
 70/85 anonim ***** válasza:
24%
A kérdezőn az látszik, hogy normálisan esznek viszonylag, nem olcsó virslit fehér kenyérrel meg krumplis tésztát, és nem költ el több száz ezreket. Ez látszik rajta. Bizonyítja amit mondok, hogy normálisan étkezni nem kerül félmillióba. Érted esetleg?
2023. nov. 5. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!