Gyerekes családok, mennyi megy el ételre nálatok?
Csomó ismerősöm azt mondja max 2 gyerekes tehát nem nagy családok, hogy 300 ezret is elköltenek akár. Nem hiszik el, hogy mi nem költünk ennyit. Egyik ismerősöm 2 gyerekes ráadásul azt mondta múltkor 500 ezret költenek havonta, ezt már el se akarom hinni.
Én kb hónap elején vásárolok 60 ezerért, majd 2 hét múlva még 50e körül. Rossmanban költök havi 20e körül még illatszerekre, mikor mi kell, nyilván nem egyszerre fogy el mindent. Kutya kajája még olyan 15 ezer havonta. Szóval így megy el nagyon max 150e. Nem eszünk szerintem annyira rosszakat, reggelire zabkása vagy tápiókapuding, szendvics vagy hétvégén tojás vagy valami meleg. Ebédre is főzünk majd minden nap, húst keveset eszünk, pár kg fogy el egy hónapban (kb. 4 kg hús fogyhat el havonta plusz néha hal), mindig van itthon gyümölcs, zöldség, gomba, tojás. Tejtermék, túró, sajt sok fogy, felvágott is. Bulgur, rizs sokat van. Sütni nem tudok, palacsinta szokott max lenni desszert sima vagy amerikai, heti 1* kb. Nasi általában tejes desszertek, joghurt, Dörmi, ropi van mindenkinek. Csoki, kávé, chips, energiaital, ilyesmiket nem veszünk. Néha gyümölcsleveket igen, havi pár liter,meg teázni szoktunk.
El se tudom képzelni 500 ezerért mit lehet enni egy hónapban vagy mennyit.
Azt írod a férjed nem duplájat hanem 4-5* eszi mint az enyém.
Akkor az 15 db csirkecomb, egy lábas krumplipüré meg 4 szelet kenyér kb.
Azért az nekem nem tűnik normális étkezésnek ne haragudj.
Én sem értem, 3 db csirkecomb egy adag krumplipürével, savanyúsággal, egy szelet kenyérrel szerintem sem kevés, étteremben se adnak egy adagra 15 csirkecombot.
"Aki elkölt 4-500 ezreket kajára nem sajnáljátok?"
Nálunk olyan 3-400, de nem. Egy percig sem. Így se kajálásból áll csak az életünk, jut minden másra.
De nem, nem fogom sajnálni az ételt soha. Én 50 kg, férjem 80, 8 évesem 21, 5 évesem 17 kg. Aligha zabálással jutottunk el idáig, mégis eszünk rendesen. A fent említett nennyiségeken én is csak nevetek. Pl: reggelire csak a gyerekek megettek most 2 csomagnyi sonkát (kimérős volt, de mennyiségre annyi), kb. 200 g sajtot, egy csomó zóldséget.
55, ha végigolvasod elég ellentmondásos dolgokat írt a kérdező. Van, amikor azt írja, hogy 3 csirkecombot eszik meg a férje, van amikor meg azt, hogy 4 csirkeszárnyat, vagy egy levest esznek hárman, három napig. Nyilván nem a 3 csirkecomb sokszorosát eszik mások.
Egyébként szerintem kamu az egész, főleg az része, hogy az ismerősei ennyit sem esznek, mint ők, de havi 300-500 ezret költenek kajára.
"Dietetikával foglalkozok. "
Mondjuk akkor pont tudhatnád, hogy nem az az egészséges, ha jó sok krumplipürével tölti meg az ember a hasát és csak mutatóban eszik hozzá húst, hanem a fordítottja. Ha a köret az valóban csak "side dish", mellék és a magyar feltét, az a fő (main). Több fehérje, kevés üres ch.
És ez így bizony mindenképpen drágább lesz, mint a lisztezett főzelék, ungyanakkor kevesebb kalória 1 avokádót konkrétan natúran 1 szelet kenyérrel megenni, mint kikeverni valamivel, hogy mennyiségre több legyen és 10 szeletre elosztani
Hát a 300-500at olyanok mondták, akiről nem tudom mit esznek. A 300-at a körmösöm mondta pár hete, az 500-at a férjem kollegája. Meg itt gyakorin is olvastam már hasonlókat. Ezekbe nem látok bele mennyiket esznek.
Ebben hol az ellentmondás, hogy leírtam miből mennyit eszik? Az én férjem szereti a bbq csirkeszárnyat, szoktam sütni. Én undorok a tollasoktól ránézésre is, kb hányingerrel sütöm meg, ha rajtam múlna nem is lenne itthon csak sertéshús. Régen az én férjem is többet evett amúgy, sokkal, elmúlt 4-5 évben nem eszik már annyit, mióta a szülei meghaltak, le is ment 93 kg-ról olyan 85-88 közé. Akkoriban állandóan küldték a disznóvágásos meg mindenféle cuccokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!