Gyerekes családok, mennyi megy el ételre nálatok?
Csomó ismerősöm azt mondja max 2 gyerekes tehát nem nagy családok, hogy 300 ezret is elköltenek akár. Nem hiszik el, hogy mi nem költünk ennyit. Egyik ismerősöm 2 gyerekes ráadásul azt mondta múltkor 500 ezret költenek havonta, ezt már el se akarom hinni.
Én kb hónap elején vásárolok 60 ezerért, majd 2 hét múlva még 50e körül. Rossmanban költök havi 20e körül még illatszerekre, mikor mi kell, nyilván nem egyszerre fogy el mindent. Kutya kajája még olyan 15 ezer havonta. Szóval így megy el nagyon max 150e. Nem eszünk szerintem annyira rosszakat, reggelire zabkása vagy tápiókapuding, szendvics vagy hétvégén tojás vagy valami meleg. Ebédre is főzünk majd minden nap, húst keveset eszünk, pár kg fogy el egy hónapban (kb. 4 kg hús fogyhat el havonta plusz néha hal), mindig van itthon gyümölcs, zöldség, gomba, tojás. Tejtermék, túró, sajt sok fogy, felvágott is. Bulgur, rizs sokat van. Sütni nem tudok, palacsinta szokott max lenni desszert sima vagy amerikai, heti 1* kb. Nasi általában tejes desszertek, joghurt, Dörmi, ropi van mindenkinek. Csoki, kávé, chips, energiaital, ilyesmiket nem veszünk. Néha gyümölcsleveket igen, havi pár liter,meg teázni szoktunk.
El se tudom képzelni 500 ezerért mit lehet enni egy hónapban vagy mennyit.
Ha tényleg csak ennyi, akkor ti madárétkűek vagytok.
Írtad az avokádót. Mit készítesz belőle? Mennyit használsz fel? Hány adag lesz belőle?
Vagy pl. egész csirkecombból mennyi fogy egy ebéd alkalmával, ha mindannyian esztek?
17es vagyok
Bizony ittis megvannak a kiskapuk es lehetseges. Idot kell bele fektetni
Annyi hogy itt nem tapsolnak ha leviszed az osszeget 😄 onkiszolgaloba fizetek mindig. Egyetlen egyszer fagyott le a kassza,az nagyon kinos volt az elado rogton kerdore vont hogy ez hogyan?!
68 ezer ft helyett 189 ft ot fizettem.
Annyit feleltem vegosszegi kuponokkal,tobbet is kaptam
Valsza: hmm..ami jar az jar,ugyes.
😊
De azota óvatosabb vagyok. Inkabb megallok egy magasabb osszegnel
32 es vagyok
Vegosszegi kuponokkal lehetseges
Multheten kereken 35db ot valtottam be
Azt veszel amit akarsz,hiszen vegosszegi
A-z ig kenem az osszes akciot
Mikor mi erkezik,milyen kupon
Mi lesz akcios
Van h ejszakakat toltok ezek megszerzesevel,kiszamolasaval hogyan jarnek a legjobban
Nem csak az olembe hullik
1. Ritkán, havi 1* megyünk kb vendégségbe, aznap nem főzünk. Anyósék már rég nem élnek, én szüleim meg messze laknak, max 1-2 havonta megyünk hozzájuk.
2. Nem kapunk sehonnan ingyen kaját, mikor anyósék éltek még 10 éve akkor kaptunk disznóvágós cuccokat, húst, de már rég nem. Egyedül mint fentebb írtam olívaolajat kapok ingyen.
3. Gyereknek 12.000 ft a havi kaja az oviban, azt valóban nem számoltam bele a 150-be. Férjem nem kap jelenleg SZÉP kártyát, én kapok rá havi 25 ezret. Ebből néha költök, pl múlt hónapban 8000-et fizettem a pékségben belőle.
4. Én állandó home officeban vagyok, tehát azt eszem ami itthon van, férjem reggelire szendvicset visz általában, ebédet meg szintén itthonról viszi.
Úgyhogy ja a gyereknek a 12e ovikaját lehagytam, meg azt hogy SZÉP kártyával fizetek néha, de akkor is 170e mondjuk, nem 300 meg 500
Avokádóból avokádó krémet szoktam pirítósra csinálni, 3-4 darabból, az nekem+a gyereknek 2-3 napra elég. Múltkor 220 ft volt darabja.
Csirkéből kevés fogy mondjuk, én nem eszek semmit ami valaha tollas volt, férjem megeszik 2-3 db csirkecombot+köret, gyerek 1 db + köret. Sült csirkeszárnyat ha sütök férjem megeszik 4-et, gyerek 2-t.
Rántott karajból most 5 szeletet sütöttem, gyerek evet 1-et, én 1-et, férjem 2-t, plusz ugye krumplipüré, uborka. Maradt is egy hús,másnapra férjem vitt belőle rántott húsos szendvicset.
Palacsintából 12 db szoktam sütni, az is kb 2 napra elég, 2-2-2 db eszünk meg.
Rántottát mondjuk 6-7 tojásból csinálok hármunknak. Nyilván ahhoz is plusz zöldség, sajt, kifli fogy.
Bolognai vagy fasírt 50 deka darálthúsból elég nekünk.
Padlizsánkrémet 4 padlizsánból csinálok most.
Egy nagy fazék húsleves 2-3 napig is kitart nálunk, sokszor amellé nem is kívánunk nagyon mást utána.
Virsliből (néha veszünk frankfurtit) mondjuk gyerek 2-t, mi 3-3 db eszünk meg.
A férjemnek van hogy elég vacsira 2 szelet piritós kenyér, egy kis kacsazsír rá, zöldség, tea.
Én van hogy vacsira csak egy görög joghurtot eszek.
Nem tudom mások mennyiket esznek mennyiségre.
Pl a 4 éves lányom ma ezt ette:
1. Egy müzlistál tápióka puding sima tejjel készítve, mézzel édesítve
2. Ebédre gulyásleves 1 tányér, 1 nagyobb darab rántott sajt + kukoricasaláta
3. Uzsira egy joghurtot evett, majd rögtön utána evett egy doboz (125g áfonyát)
4. Evett egy szendvicset, vajjal, borjúpárizsival, és brutál sok kígyóuborkát, az most a nagy kedvence
5. Vacsira meg evett egy fél Purpur szilvás táskát (Lidlis) meg ivott egy kis mandarinlevet
Ő szerintem gyerekek közt sokat eszik, amiket hallok ismerősöktől, hogy a gyerek semmit se eszik meg meg 2 kanál ételt eszik ahhoz képest szerintem jó evő gyerekem van, nem is válogat.
De lehet csak én hittem eddig így.
Nyilván ha ovi van csak vacsizik itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!