Több gyerekes családok miért nem tudnak viselkedni?
Voltam tegnap egy étteremben egy ismerősömmel.
Alig hogy leültünk, rendeltünk, láttam hogy érkezik egy több gyerekes család nagyszülőkkel. Már fogtam a fejem, na mondom itt vége a dalnak.
Hát így is volt....a szülők fennhangon társalognak szinte kiabálnak, a gyerek vonyít, a másik elkezd futkározni, hangosan tárgyalják hogy ki mit kér. Aztán megérkeztek az ételek, ott is végig a magyarázás, de full úgy csináltak mintha otthon lettek volna, nem is zavartatták magukat.
Zengett az étterem, a többi ember kis túlzással a saját hangját nem hallotta. Természetesen amilyen gyorsan lehetett léptünk le.
Viszont fel nem tudom fogni hogy az ilyen emberek hol szocializálódtak?
Ezt sok helyen tapasztaltam már hogy ha megjelenik egy több gyerekes család olyan hangulat kerekedik mintha az ember egy gyerekmegőrzőben lenne.
Miért kötelessége a többi embernek más gyereke vergődését hallgatni?
Nem tudom, én azért vesztem össze tesómmal (neki nincs gyereke), mert megmondtam neki, én nem ülök be kajálni sehova egy kisgyerekkel és egy csecsemővel, de nem értette, hogy miért :D Ez így nekem se lenne kikapcsolódás, itt a jó idő, piknikezni kell menni a családoknak, meg a kertben sütögetni.
Persze aki nincs zavarban, üljön be egy étterembe. Én nem szeretem, ha mások nyugalmát zavarom a gyerekekkel, mert hát a gyerekek ilyenek, hangosak. Nem szeretném azzal tölteni az időm, ki néz rám ferde szemmel.
Többgyerekes... Több gyerek a 2 is. Azért egy négyfős család még nem horda, lehet csendben étkezni. Nekünk sikerült.
A példádban is vélhetően több volt a felnőtt, mint a gyerek (szülők plusz nagyszülők az min. 4), tehát a felnőttek nem tudtak viselkedni, nem a gyerekek.
Itt nem a nagy család a probléma hanem a nevelés hiánya!
Nem kell általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!