Az óvónők, hogy viselkednek/viszonyulnak a nagyon sokáig sírós gyerekekhez?
Szerintem óvónő válogatja. ÉN kisfiam hol sír reggelente, hol nem. Amikor az anyáskodóbb óvó néni van, akkor ő rögtön kijön a sírásra, és elkezdi mondani, hogy képzeld, ma festeni fogunk, siess gyorsan stb. A múlkor ez olyan jól bejött a fiamnak, hogy még nem volt rajta abenti gatya, és már indult volna a terembe egy szál alsónadrágba. :-) Igyekszik elterelni a figyelmét, ha nem akkor ő egy kicsit babusgatja is.
A másik óvó nénink karakán, ő próbálja "nem észrevenni" a sírást és úgy kezelni őt , mintha nem is sírna. Gyere, állj be te is a reggeli tornába. Ablakból néztem, hogy még potyogott a könnye, de már tornázott. Ő nem ajnározza, de nem is "sértegeti", egyszerűen figyelmen kívül hagyja a hisztit.
Nálunk az első óvó néni viselkedése vált be, ő lett a gyerek kedvence.
Napközbeni sírást gondolom hasonlóan kezelik, hál' Isten napközben csak ritkán sírja el magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!