Több gyerekes családok miért nem tudnak viselkedni?
Voltam tegnap egy étteremben egy ismerősömmel.
Alig hogy leültünk, rendeltünk, láttam hogy érkezik egy több gyerekes család nagyszülőkkel. Már fogtam a fejem, na mondom itt vége a dalnak.
Hát így is volt....a szülők fennhangon társalognak szinte kiabálnak, a gyerek vonyít, a másik elkezd futkározni, hangosan tárgyalják hogy ki mit kér. Aztán megérkeztek az ételek, ott is végig a magyarázás, de full úgy csináltak mintha otthon lettek volna, nem is zavartatták magukat.
Zengett az étterem, a többi ember kis túlzással a saját hangját nem hallotta. Természetesen amilyen gyorsan lehetett léptünk le.
Viszont fel nem tudom fogni hogy az ilyen emberek hol szocializálódtak?
Ezt sok helyen tapasztaltam már hogy ha megjelenik egy több gyerekes család olyan hangulat kerekedik mintha az ember egy gyerekmegőrzőben lenne.
Miért kötelessége a többi embernek más gyereke vergődését hallgatni?
Egy étteremben úgy szabad beszélni, hogy a szomszéd asztali ne hallatsszon a hang. Vagy buszon ugyanez csak üléssel.
Igenis legyen az az alap, hogy csend van, akár otthon akár közterületen. Senkinek nincs joga mást zavarni.
Amúgy sajnos az én gyerekeim kibírhatatlan étteremben, 4 meg 2 évesek de hát borzalom. Mi nem is járunk.
Hogy legyen a gyerek csendben ha a szülő is fennhangon beszél? Illik, nem illik étterme válogatja, mondjuk egy lángosos vagy Burger King-Ben sok mindent nem várhatsz.
Szerintem mindenkit időnként zavar a zaj, de mielőtt végleg zsémbes öregemberként szidalmaznátok mindenkit, aki jól érzi magát, veletek még sosem fordult elő hogy rátok szóltak mert a társaságotok túl önfeledten szórakozott? Hacsak nem veszekedés és a neveletlen gyerek céltalan visítása van, nézzétek már el és álljatok tovább legfeljebb szemforgatva.. mert most éppen mások azok akik felpörögve jól szórakoznak.
Egyetértek azzal aki írta hogy a bamba turisták inkább zavarnak.
Engem a bepiáló,hangosan viháncoló,majd természetesen összebalhézó felnőttek sokkal jobban zavarnak,főleg a pasik a jó öblös hangjukkal. De a dohányosok szipogása,krákogása is.
Szerintem ha zavarnak valakit a gyerekek,akkor ne olyan helyre menjen,ahol játszósarok meg etetőszék van. Mostmár vannak a guglin feltüntetve direkt gyerekmentes helyek…
Vagy itt a jó idő,ki lehet menni a teraszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!