Szülők kamaszkorban levő gyerekeiteknek adnátok pszihológia könyveket? Csak azért hogy jobban megértsék, hogyan kellene viselkedniük, és hogyan álljanak hozzá a tanuláshoz
Nekem sajnos nem adtak, csak a saját káromon kereszült tanultam meg, hogy szükség van rá.
Sőt illemkönyv is szükséges, meg egy pozitív hozzáállásos is.
Ez a kitűnű tanuló stb a gyerek abból nem lesz semmi, sose a legjobb tanulókból lesznek a legsikeresebbek, az élethez több rafkó kell.
Kb ennyi idösen allandoan Freud Pszichianaliziset olvastam a könyvtarban, ami a ki nem kölcsönözhetö könyvek közt volt. Egyszer hallottam, h kivetelt tett es vkinek megengedte az öreg könyvtarosunk, h egy ki nem kölcsönözhetö könyvet hazavihessen, igy en is megkisereltem. Elallt a szava es kedves szavakkal, de azonnal eltiltott ettöl a könyvtöl, javasolva, h majd közepiskolas koromtol..!
Ez jutott eszembe a kerdesedröl... Azota is erdekel a pszichologia, bar 40-en tul meg mindig csak hobbi szinten... Igy ha javasolhatom: ezzel a cellal ne! Sztem akit erdekel, a mai vilagban plane hozzajut ilyen informaciokhoz is (de az en gyerekkoromban is azert valamennyire...), akit meg nem erdekel, annak hiaba... :( Megha el is olvassa, az informacio nem jut el hozza.
Bar meg nem kamaszok a gyerekeim, en az eröszakmentes kommunikacio temakört javaslom, ami egy pszich. kifejezes, erröl a modszerröl szolo könyvek segithetnek, hogyan erdemes kommunikalni. Gyerek-"nevelesi" könyvek közül sztem a legjobb a P.E.T., ami ezzel összhangban is van. "Ha igy csinalsz, ez lesz a következmenye, ha ugy, az" - kb. igy felhivni a figyelmet, meghagyva neki a döntes jogat. Sok kamasz-szülö azt irja, a legnehezebb, ha latja, hibat követ el es ez milyen nehezsegekhez vezet, a legnehezebb meghagyni neki, hogy megtapasztalja, amit csak igy tanulhat meg... a tetlenseg, h nem segithet, mert nem segithetsz annak, aki nem akar segitseget. A kamasz szülöjenek nagy feladat megtapasztalni a sajat korlatait. Es nagyon fontos kamaszkorban is a megfelelö modon a szeretetünk kimutatasa, es hogy tudja, h mindig szamithat a szülöre, akarhogy is dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!