Mennyire értettek egyet ezzel a képpel? Valóban nevelés kérdése lenne, hogy viselkednek a gyerekek egymást közt?
Valahol én egyetértetek ezzel, viszont a gyerekek szörnyen gonoszak tudnak lenni egymást közt, pedig ahogy ezen az oldalon is látszik nagyon sok szuperszülő, de a valóságban is találkozni rengeteg ilyennel. Akkor hol az igazság?
Azok a gyerekek lesznek kirekesztőek, akik 01.: Ezt a mintát látják otthon. Anya és apa folyton mindenkiben a hibát keresik, még a szomszéd hajába is képesek belekötni. 02.: A szüleik elkényeztetik őket, ugyan fizikailag minden kézzel foghatót megkapnak, de szeretet, törődést nem kapnak. 03.: Teljesen el vannak hanyagolva, a szülők azt se tudják mikor hol van és egyáltalán mit csinál a gyerek. 04.: Bántalmazó szülőkkel rendelkeznek, és így szeretné kompenzálni. Végre akad valaki, akit ő tud elnyomni, bántalmazni és nem őt bántják.
Kevés a jól funkcionáló család, ahol megvan a harmónia és kiegyensúlyozottak a családtagok.
A gyerekek alapvetően tisztán, tisztának születnek. Nagyon kedvesek, elfogadóak.
Szerintem ez a tipikusan fejlődő átlag gyerekekre igaz, ők a szüleiktől és az őket körülvevő környezetből tanulnak és remekül utánoznak.
Eltérő fejlődésű gyerekből rengeteg van, na nekik bármivel lehet aktuálisan bajuk akkor is, ha sosem láttak rá példát, egyszerűen rossz napjuk van és mindenben keresik a hibát, egyszerűen túl zöld nekik a fű, túl fényes a nap, túl színes a pillangó, túl hangos a madárdal. Náluk ez nem tanult viselkedés.
Nem minden gyerek. Függ a gyerek személyiségétől is.
Ismerek egy már felnőtt testvérpárt. Az egyik nyugodt, sose bántott szánt szándékékkal senkit, jószívű ember. A másik olyan, mint a szülei. Őt nagyon tudták és tudják befolyásolni, tehát rá illik a kép.
Gondolom egyértelmű, hogy az a kedvenc gyerek, aki kimondja anyuci és apuci helyett a dolgokat.
Hű, ez mennyire illik arra a kérdésre, mikor valaki nem szokványos nevet akar adni a gyereknek.
Szoktam írni, hogy az én lányom egyedül volt Kinga bölcsitől gimi végéig. És egy ovisnak minden fura, ami egyedi. Az egy szem Kinga pont annyira, mint az egyetlen Tétény vagy Umbertó. Hogy Umbertót mégis csúfolják, tuti nem a gyerekektől, hanem a szülőktől ered..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!