Miért diszkriminálják az egy gyerekes családokat?
Csomó helyen úgy vannak családi kedvezmények meg jegyek, hogy két- vagy többgyermekes családoknak. Most is botlottam egy ilyenbe. A kettő természetesen több mint az egy, viszont a három is több mint a kettő. Miért mindenhol azt éreztetik, hogy az egy gyerekes család nem család? Szerintem ez nagyon bántó, hogy a családi kategória két gyereknél kezdődik.
Múltkor megörültem valahol, hogy 2 felnőtt + 1 gyerek szerepelt a honlapon, aztán a helyszínen közölték, hogy az elírás, valójában 1 felnőtt + 2 gyerek.
Félreértés ne essék: nem az összeg zavar, hanem az elv, hogy minden jobban számít családnak, mint az egy gyerekes. (Egyébként az egész kategóriát törölném, és simán felnőtt meg gyerek jegyet csinálnék, mert van még ezerféle felállás a családokban.)
Egy sör nem sör, két sör fél sör, négy sör egy sör, de egy sör nem sör.
Szerintem nagyjából ez a sörös mondóka mentén gondolkodik a kormány és ennek folytán kb minden szolgáltató a gyerekekről.
Én is idegeskednék,ha a MÁK kártya felmutatásával nem mennénk be mindenhova ingyen,vagy nagy kedvezménnyel.
Nem véletlenül van egy gyerekünk..
Szívesen elmesélném bármelyik törvényhozónak,hogy mi is hármat akartunk,de sajnos az első beteg lett. És így maradt is egyedül.
Millió oka lehet annak,ha valaki csak 1 gyereket vállal. Azt csak a szülők tudják..
Mondjuk mert három gyerek háromszoros költség ugyanannyi jövedelemből? Nekem négy van, tudom, mennyi melóval és pénzzel kerültek többe, mintha csak egy lenne. K...va sok meló volt felnevelni őket, mire a legkisebb is kirepült, 28 év telt el és tök jól esett sokszor, hogy a kedvezményeken keresztül némi aprópénzzel elismeri a "társadalom", hogy majd beledöglünk a munkába...
Így is a legdrágább dolgokban (ruha, cipő) nincs többszörözési kedvezmény a több gyerekre.
4-es
A társadalom kényszerített, hogy vállaljatok 4 gyereket?
Tudtommal a gyerekvállalás még mindig két felnőtt ember döntése. Sejthettétek, hogy mennyi meló/pénz 4 gyereket felnevelni.
Hatos, én nem hiszem, hogy azért van a kedvezmény, mert a “családok elvárják”.
Négyes, nem értetted meg, amit írtam. Nem az összegről írtam, az elvről, hogy minden, ami “családi”, az két gyerektől kezdődik. És sajnos, az ötösnek is van igazsága, nekem egy kétgyerekes ismerősöm jött mindig azzal, hogy én az egy gyerekkel mennyi dolgot nem tudok/értek, bezzeg neki milyen nehéz a kettővel. De hát ő vállalta…! De ez egy másik téma. Viszont innen tudok átkötni a harmashoz: mi is többet szerettünk volna, de! Ha nem szerettünk volna többet, akkor is az egy gyerekes is család.
Tehát még egyszer: nem vonom kétségbe, hogy több gyerek több pénzbe kerül, csak ennyi erővel húzhatnák a határt kettő vagy három gyereknél. Számomra ez azt üzeni, hogy minket nem tartanak családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!