Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért diszkriminálják az egy...

Miért diszkriminálják az egy gyerekes családokat?

Figyelt kérdés

Csomó helyen úgy vannak családi kedvezmények meg jegyek, hogy két- vagy többgyermekes családoknak. Most is botlottam egy ilyenbe. A kettő természetesen több mint az egy, viszont a három is több mint a kettő. Miért mindenhol azt éreztetik, hogy az egy gyerekes család nem család? Szerintem ez nagyon bántó, hogy a családi kategória két gyereknél kezdődik.

Múltkor megörültem valahol, hogy 2 felnőtt + 1 gyerek szerepelt a honlapon, aztán a helyszínen közölték, hogy az elírás, valójában 1 felnőtt + 2 gyerek.

Félreértés ne essék: nem az összeg zavar, hanem az elv, hogy minden jobban számít családnak, mint az egy gyerekes. (Egyébként az egész kategóriát törölném, és simán felnőtt meg gyerek jegyet csinálnék, mert van még ezerféle felállás a családokban.)

2023. márc. 7. 20:48
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
32%

"Kérdésre a válasz, igen, kéne mindenkinek valami kis kedvezmény"

Van. Úgy hívják, gyerekjegy.

2023. márc. 10. 20:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!