Miért vagyunk ennyire diszkriminálva fiúk?
Sziasztok!
3 lány osztálytársammal jóba vagyok a többivel nem, beképzeltek, hülyék stb. Ezt nem csak én mondom ,hanem a normális lányok róluk.
-Ma elmaradt 2 óránk is, 6-dik lett volna a tesink ha tesin bent maradtunk volna akkor 2 órára értem volna haza így már délben itthon voltam. A Tesitanár (aki egyben osztályfőnökön is)a lányokat hazaengedte, a fiúkat nem. Én megkérdeztem tőle hazamehetünk mi fiúk NEM, de a lányokat haza engedte.
A másik a lányok pár kivétellel nem tesiznek még se buknak meg. Én meg 3-mas vagyok belőle. Majd csináltatok egész éves felmentést.
Nem teljesen értettem a mondataid, de nagyjából rájöttem mi a helyzet.
Nekem a franciatanárom ilyen, vagyunk 16-an, 14 lány, 2 fiú. A csajok közül van aki 2,3-ra négyest kapott most félévre 'ösztönző' jelleggel. (Nem azért mondom, jóba is vagyok vele, de pont leszarja a tárgyat csak arra megy hogy ne bukjon belőle...)
Mi viszont igyekszünk olyan 4,0 fölé lőni a jegyünket, és utána házijainkra egyeseket ír, mert nem hibátlanok, hogy lehúzza az osztályzatunkat. (3,6 alatt hármast ad.)
Vannak akik ilyen kettyósak, én igazából leszarom:D De a rajz is hasonló... A padtársam kitűnő lenne, ha rajzból nem állna hármasra. (És amúgy magatartás karókat ír be órai munka címen, hogy a jegyét rontsa le.)
És akkor ez egy viszonylag jó suli...:D
Jaj ne legyetek már ennyire ... legalább ez a kis örömünk had legyen meg nekünk lányoknak, hogy a tesi óráról ahol amúgy se csinálunk semmit elengednek...
Távol áll tőlem a feminizmus és nem is kezdem részletezni, mert az nagyon messzire vezetne de maradjunk annyiban a nők még mindig kevesebb fizetést kapnak, nem olyan elfogadottak vezető pozicióban és a politikában is kevesen képviseltetik magukat, a fejletlen országokban pedig a nő tárgy.
Ki is van diszkriminálva? Nem mehetél el tesiről fiú vagy túl élsz két kör futást, más kérdés ha talán a lányok megcsinálnák amit a fiúk (pl: ez a profán példa a tesi óra) akkor talán nem lennének olyan lenézett helyzetben egyes helyeken ma is...
18/L
#1 Ugyan miért? Ha döntsön már magáról. A fiúknak mivel kéne jobban a mozgás mint a lányoknak?
#3 Talán azért mert több férfi van a világon mint nő. Nem kapnak kevesebb fizetést, és sokan (nemtől függetlenül) nem képesek vezető pozíciót betölteni. Lehet, hogy a papírjuk megvan hozzá, de nem elég határozottak, nincs tekintélyük alkalmazottaik szemében és nem tudnak irányítani. De itt egy ellenpélda is: Az iskolákban a tanárok túlnyomó része nő.
Tényleg nem nagy tragédia, egyszerűen ilyen tanárt kaptatok. Az ország másik felében meg lehet, hogy pont a lányokat tartották bent tesizni.
"Távol áll tőlem a feminizmus és nem is kezdem részletezni, mert az nagyon messzire vezetne de maradjunk annyiban a nők még mindig kevesebb fizetést kapnak, nem olyan elfogadottak vezető pozicióban és a politikában is kevesen képviseltetik magukat, a fejletlen országokban pedig a nő tárgy. "
Hát, ha ez nem feminista gondolkodás, akkor nem tudom, mi az. :) Ne féljünk már a feminizmus szótól, ez nem valami radikális férfigyűlölő eszme, csak egyenlőséget akar. Egyébként, főleg a fiatalabb generációkban, egyre több férfi és nő vallja magát feministának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!