Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért diszkriminálják az egy...

Miért diszkriminálják az egy gyerekes családokat?

Figyelt kérdés

Csomó helyen úgy vannak családi kedvezmények meg jegyek, hogy két- vagy többgyermekes családoknak. Most is botlottam egy ilyenbe. A kettő természetesen több mint az egy, viszont a három is több mint a kettő. Miért mindenhol azt éreztetik, hogy az egy gyerekes család nem család? Szerintem ez nagyon bántó, hogy a családi kategória két gyereknél kezdődik.

Múltkor megörültem valahol, hogy 2 felnőtt + 1 gyerek szerepelt a honlapon, aztán a helyszínen közölték, hogy az elírás, valójában 1 felnőtt + 2 gyerek.

Félreértés ne essék: nem az összeg zavar, hanem az elv, hogy minden jobban számít családnak, mint az egy gyerekes. (Egyébként az egész kategóriát törölném, és simán felnőtt meg gyerek jegyet csinálnék, mert van még ezerféle felállás a családokban.)

2023. márc. 7. 20:48
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
62%
Nekem egy lányom van. És nem gondolom, hogy olyan felháborító lenne a 3 gyerekesek kedvezménye. Minden múzeum tart havi 1 családi napot, ha két felnőtt megy 1 gyerekkel az is ingyen van. Járunk egy gyerekprogramra, 3 ezer 1 fő, ha testvérek jönnek 2500/fő nem egy hatalmas kedvezmény. És én ha veszek egy sütit az egy gyerekemnek mondjuk ezresert, az a 3 gyerekesnek rögtön 3 ezer. Én nem irigylem őket, nagyon sok pénz lehet ennyi gyereket nevelni. Nem nézem a másoknak járó kedvezményt, mert engem nem érint.
2023. márc. 7. 22:09
 12/41 A kérdező kommentje:
Bocs, 11-es, de nem érted. Nem az összeg a zavaró.
2023. márc. 7. 22:13
 13/41 anonim ***** válasza:
63%
Én sem értem a gondod. Ne úgy fogd fel hogy ezzel titeket nem tartanak családnak hanem úgy hogy ezzel azokat segítik akik nehezebb helyzetben vannak.
2023. márc. 7. 22:28
 14/41 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a 11-es nagyon is érti. Sőt, ő belátja, hogy mihez van köze, meg mihez nincs.
2023. márc. 7. 22:33
 15/41 anonim ***** válasza:
86%

13 mer 1 gyerekkel nem lehet senki nehéz helyzetben? Nyilván egyet se kell vállalni de 3at se.

Mondjunk engem nem érdekel kinek mi jár...

2023. márc. 7. 22:33
 16/41 anonim ***** válasza:
27%
Nem így értettem a nehéz helyzetet. Azért lássuk be egy gyereket könnyebb eltartani mint 3mat...
2023. márc. 7. 22:36
 17/41 A kérdező kommentje:
De értsd már meg hogy nem arról van szó, hogy a harmat nem nehezebb eltartani. Hanem hogy a “családi” fogalma a kettőnél kezdődik. Nyilván a négyet a háromnál, az ötöt a négynél stb. nehezebb eltartani.
2023. márc. 7. 23:19
 18/41 anonim ***** válasza:
85%
Magas fizetésből könnyebb eltartani 3 gyereket, mint alacsony fizetésből 1-et. Mondjuk engem az ilyen belépők nem zavarnak. De szállást például sokszor nehéz találni 3 fős családként.
2023. márc. 7. 23:54
 19/41 anonim ***** válasza:
79%
Nemnértem miért kell ennyire fent akadni azon hogy bizonyos helyeken a többgyerekes családoknak a kedvezményeket családinak nevezik. Ezzel senki nem mondja hogy ti nem lennétek család. Én akkor is egy család voltam a férjemmel mikor még gyerekünk se volt, de mindegy...
2023. márc. 8. 00:02
 20/41 anonim ***** válasza:
0%
Mert egykenek lenni szar
2023. márc. 8. 01:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!