Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért diszkriminálják az egy...

Miért diszkriminálják az egy gyerekes családokat?

Figyelt kérdés

Csomó helyen úgy vannak családi kedvezmények meg jegyek, hogy két- vagy többgyermekes családoknak. Most is botlottam egy ilyenbe. A kettő természetesen több mint az egy, viszont a három is több mint a kettő. Miért mindenhol azt éreztetik, hogy az egy gyerekes család nem család? Szerintem ez nagyon bántó, hogy a családi kategória két gyereknél kezdődik.

Múltkor megörültem valahol, hogy 2 felnőtt + 1 gyerek szerepelt a honlapon, aztán a helyszínen közölték, hogy az elírás, valójában 1 felnőtt + 2 gyerek.

Félreértés ne essék: nem az összeg zavar, hanem az elv, hogy minden jobban számít családnak, mint az egy gyerekes. (Egyébként az egész kategóriát törölném, és simán felnőtt meg gyerek jegyet csinálnék, mert van még ezerféle felállás a családokban.)

2023. márc. 7. 20:48
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
79%

A szállodástól kérdezném, hogy miért nincsenek kedvezmények egy felnőtt+egy gyerekre? Velem alszik egy ágyban, szinte semmit sem eszik meg, és 9 éves lesz. A legtöbb gyerek ilyen a közelünkben, átmásznak este a szülők ágyába és válogatósak.

Ha elmegyünk valahova mindig úgy kell fizetnem, hogy a kétágyas szobát teljes árba, bezzeg ha lenne férjem és a gyereknek "pótágyat" kérnénk be, akkor már lenne kedvezmény rá.. Nagyon utálom a rendszert én is, azt már fel se hozom, hogy nemhogy családnak, de a gyerek még gyereknek sem számít, ha csak egyetlen szülővel utazik, ugyanazt fizetjük, mintha két felnőtt menne. NAGYON nem szeretem ezt.

2023. márc. 8. 05:57
 22/41 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező már régeben is így volt ez nem új keletű dolog .

De téged miért zavar ?

2023. márc. 8. 05:59
 23/41 A kérdező kommentje:

19: de, ha a családi fogalma kettőnél kezdődik, akkor számomra ezt üzenik, hogy az nem egyenértékű.

Bocs, de most már olyanokra nem reagálok hogy miért zavar, mert ennél világosabban nem tudom kifejteni, mint a korábbiakban.

Az meg hogy régóta így van, tökéletesen irreleváns.

2023. márc. 8. 06:13
 24/41 anonim ***** válasza:
82%
Mi meg nem akarunk gyereket a férjemmel, és úton útfélen a pofámba tolják, hogy a család gyerekkel lesz család. Hat pont leszarom, nekem a férjem a család, én meg ő neki. Ez a fogalom a te fejedben dől el, nem másokéban.
2023. márc. 8. 06:31
 25/41 anonim ***** válasza:
85%

Ennyi erővel az is kérdés, miért diszkriminaljak a gyermekteleneket? Mi van, ha meddő a pár? Vagy tudom is én valami genetikai betegség hordozói és tudatosan nem vállalnak gyereket?

Nekem szimpatikusabb lenne egy személyenkénti kedvezmény. 2 személyre x %, 3-ra több, 4re megtobb, stb

2023. márc. 8. 06:31
 26/41 A kérdező kommentje:
24-25: ezeket az érveket el tudom fogadni.
2023. márc. 8. 06:42
 27/41 anonim ***** válasza:
0%
De még mindig nem válaszoltál arra a kérdésre, hol van családi kedvezmény, amit egy gyerekkel nem vehetsz igénybe.
2023. márc. 8. 07:37
 28/41 anonim ***** válasza:
34%

@21, én vagyok a szállodás, pont erről beszélek. Miért várod el a gyerekkedvezményt? Van két ágy a szobában, használjátok. Ha csak tíz percet tölt abban a gyerek, már át kell húzni. Ugyanúgy kell neki törölköző, ugyanúgy használja a tusfürdőt, ugyanúgy kell takarítani a szobát.

Ugyanúgy eszik egy pirítóst reggelire, iszik hozzá egy teát vagy kakaót (a kakaó beszerzési ára sokkal magasabb, mint a kávéé). A szállodának legalább ugyanannyiba kerül egy gyerek elszállásolása, mint egy felnőtté. Szóval mi alapján adjon kedvezményt?

2023. márc. 8. 07:46
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Voltam egy gyerekes is 5 évig, aztán két gyerekes 6,5 évig, sehol nem tapasztaltam olyat,hogy 1 gyerekkel ne számítottunk volna családnak legyen az szálloda,múzeum,állatkert,strand stb. Igen valóban a nagycsaladosoknak, általaban mindenhol van kedvezmény, de ha belegondolunk más kifizetni 3 ember után a belépőt,mint 5-6 ember után.
2023. márc. 8. 09:33
 30/41 anonim ***** válasza:
23%

Pont ezaz, hogy én használtatnám vele, de nem használja, mert gyerek, idegen helyen fél egyedül aludni(meg úgy alapból fél). A szülök akarnak egyedül aludni, de félő síró gyereken megesik a szivuk!

És nem, nem ugyanúgy eszik mint egy felnőtt! Viccelsz?? Én 5x annyit eszem mint ő és egy férfi még nálam is többet eszik. A gyerekek fogyasztása nem azonos a felnőttekével ERRE kell a kedvezmény. Sajna kakaót sem iszik, csak vizet egyébként és néha hideg tejet.

Tudom mennyibe kerül, én nevelem, és minden nyaralásnál végignézem, ahogy kifizetem a svédasztalos fogyasztást luxushelyeken, én eszek tojást, bacont, zöldséget halat, iszok mindenfélét és bekajálunk egy óra alatt addig ő megeszik egy marék kukoricapelyhet vagy egy vajaskenyeret, és ugyanannyit fizettem neki is, egyszeruen utalom, akkora lehuzas. Ahogy nézem a gyerekeket mind ilyen! Vacsiról nem is beszélve! Az enyém üres rizst eszik és sültkrumplit. Látom, hogy másnak is kipakolják, de nem eszik meg, csak ezt a kettőt és ha épp nincs szezámmag a rántotthúson, nincs töltve semmivel, akkor esetleg abból egy nagyon kicsit!

Borzalmas pénzkidobás, és meg sem tehetem, hogy nem fizetem, mert egy felnőtt nem tud sehol hagyni egy gyereket egy órára, amíg én rendesen eszek.

Menjél le a svédasztalnál nézzed végig az étkezéseket! pontosan tudjátok, hogy töredéke egy felnőttének a fogyasztás, sőt azt is tudjátok, hogy a férfiak mennyivel többet esznek, nemhogy a gyerekeknél, a nőknél is, de így éri meg..

Használati alapon kellene fizetni a dolgokat, ha nincs bent ágy, nem kell áthúzni. (Minden mást használ amúgy, de a női samponmennyiség meg a férfi is nagyon eltér, én nőként 30x nyomok, hogy kimossam a klórosvizet, ferfiak meg meg sem mossák mondjuk).

De fogyasztás az azért aránytalan nagyon, direkt bent szoktam ulni roskadásig zabalni magam, hogy ugyerezzem nem 6 ezret dobtam ki a gyerek napi svedasztalos felpanziojaval.

2023. márc. 8. 09:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!