Miért diszkriminálják az egy gyerekes családokat?
Csomó helyen úgy vannak családi kedvezmények meg jegyek, hogy két- vagy többgyermekes családoknak. Most is botlottam egy ilyenbe. A kettő természetesen több mint az egy, viszont a három is több mint a kettő. Miért mindenhol azt éreztetik, hogy az egy gyerekes család nem család? Szerintem ez nagyon bántó, hogy a családi kategória két gyereknél kezdődik.
Múltkor megörültem valahol, hogy 2 felnőtt + 1 gyerek szerepelt a honlapon, aztán a helyszínen közölték, hogy az elírás, valójában 1 felnőtt + 2 gyerek.
Félreértés ne essék: nem az összeg zavar, hanem az elv, hogy minden jobban számít családnak, mint az egy gyerekes. (Egyébként az egész kategóriát törölném, és simán felnőtt meg gyerek jegyet csinálnék, mert van még ezerféle felállás a családokban.)
De akkor meg te vagy a hülye, miért fizetsz svédasztalos kajálást, ha nem használjátok ki. Én nem reggelizek, ezért olyan szállodát szoktam keresni, ahol az árban nincs benne a reggeli, hanem külön kell fizetni. Olyan helyre sem megyek, ahol mondjuk a wellness részleg használata benne van az árban, mert nem érdekel se a szauna, se a jakuzzi.
Te miért nem az igényeiteknek megfelelő szállásra mentek?
Amúgy igen. Nem értem miért kell elvárni... Nem kötelessége senkinek kedvezményt biztosítani. Elég lenne csak leszállni a földre és az igényeidnek megfelelni nem azon háborogni, hogy nem használod ki amit te kérsz.
Amúgy nem tudom de az én gyerek 3 éves korától másik ágyban alszik. Tehát ez sem törvényszer, hogy jahj ugyse alszik a külön ágyban... Amúgy többek között én is olyan gyerek voltam aki többet evegt mint egy felnőtt... az én gyerekem is azérg jócskán szokott enni. Nem gondolnám hogy az az átlagos hogy a gyerek alig eszik. Vagy mit vársz kérdőívben kéne felmérni hogy melyik gyerek olyan mint a tiéd és akkor azoknak kedvezményt adni?
Ellehet menni apartmanba (olcsóbb is) kajálni meg minden nap boltból/étteremből.
Jó apartmanozást, bár kicsit off téma. :D
Engem az érdekel, HA már van családi kategória, akkor miért kettőnél kezdődik? 27-es, kérlek, nézz utána, nem bonyolult találni. Mese múzeum, Lumina park, Csodák palotája stb.
És aki szerint több gyerek után többet kell fizetni, az végre próbálja már megérteni, hogy nem arról beszélek, hogy nem.
35-ös, Szerintem megadtad a kegyelemdöfést, és akkor itt el is engedem a témát. Ha még valaki erre járna, utoljára, az esélytelenek nyugalmával: nem azzal “dobálóztam”, hogy mekkora kedvezmények járnak. Ennyire nehéz az értő olvasás? Hanem hogy a “családi” fogalma a két gyereknél kezdődik. Ki beszélt a nagycsaládos kedvezményrol?
34: ennyire ne legyél frusztrált, hogy lehülyézés nélkül nem tudod megfogalmazni a véleményedet. Mások pocskondiázása nem érv, rólad viszont többet elárul, mint szeretnéd.
36 dettó: a szülés nem ellés, a véleményeddel akar egyet is lehetne érteni, de a tálalás nem mindegy - szerintem.
Köszi a normális válaszokat!
Itt a gyakorin biztos sokan megbuktak magyyar érettsegin, mert legtöbben nem értik mi a kérdés, de több helyen sem. Mondjuk meg sem lep, miért vagyunk világ átlagban elég lent...
Szerintem is furcsa ez a 3 gyerekes dolog. Mindig a több gyerekesek emlegetik h nekik milyen nehéz, stb. Igen, imádom a babákat, szívesen lenne 3 gyerekem, de nem engedhetem meg magamnak. Talán még 1et igen, de 2t nem. Plusz sejtem hogy mennyi energiával jár 3 gyerekkel foglalkozni, én pedig szeretek azért hetente magammal foglalkozni, plusz nincs diplomám hogy esetleg 260-300at haza vigyek 8 órás munkával, marad a szakmai minimál.. :D
Kérdésre a válasz, igen, kéne mindenkinek valami kis kedvezmény, de csak úgy, egyébként aki azt mondja hogy hülye a kérdező a felvetéséért...az olvasson a kormány sorai közt, nekik 1 gyerek fél gyerek 😄
Gyermektelenek nyugi! Nektek a kedvezmény a még több szabadidő! 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!