Gyerekes családok, mennyi megy el ételre nálatok?
Csomó ismerősöm azt mondja max 2 gyerekes tehát nem nagy családok, hogy 300 ezret is elköltenek akár. Nem hiszik el, hogy mi nem költünk ennyit. Egyik ismerősöm 2 gyerekes ráadásul azt mondta múltkor 500 ezret költenek havonta, ezt már el se akarom hinni.
Én kb hónap elején vásárolok 60 ezerért, majd 2 hét múlva még 50e körül. Rossmanban költök havi 20e körül még illatszerekre, mikor mi kell, nyilván nem egyszerre fogy el mindent. Kutya kajája még olyan 15 ezer havonta. Szóval így megy el nagyon max 150e. Nem eszünk szerintem annyira rosszakat, reggelire zabkása vagy tápiókapuding, szendvics vagy hétvégén tojás vagy valami meleg. Ebédre is főzünk majd minden nap, húst keveset eszünk, pár kg fogy el egy hónapban (kb. 4 kg hús fogyhat el havonta plusz néha hal), mindig van itthon gyümölcs, zöldség, gomba, tojás. Tejtermék, túró, sajt sok fogy, felvágott is. Bulgur, rizs sokat van. Sütni nem tudok, palacsinta szokott max lenni desszert sima vagy amerikai, heti 1* kb. Nasi általában tejes desszertek, joghurt, Dörmi, ropi van mindenkinek. Csoki, kávé, chips, energiaital, ilyesmiket nem veszünk. Néha gyümölcsleveket igen, havi pár liter,meg teázni szoktunk.
El se tudom képzelni 500 ezerért mit lehet enni egy hónapban vagy mennyit.
"hogy normálisan étkezni nem kerül félmillióba"
És ha mégis? Az neked miért fáj?
Nem a te pénzedet költöm. Nekem van miből. Semmit nem dobunk ki, nem pazarlunk. Jól élünk, jól eszünk és még vékonyak is vagyunk, amit a kérdező nem mondhat el.
"Nem. Arra mondtuk, hogy zabál, akinek 3 csirkecomb körettel és savanyúsággal nem elég ebédre."
Oké, akkor mi zabálunk. Ez van. :D egy deka felesleg sincs egyikünkön sem, innentől kezdve baromira nem érdekel, hogy mást ez zavar. Az irigység fáj, hogy megtehetik egyesek? Vagy mi a baj? ;D
"Nekem is van miből, csak nem flexelni járok ide."
Bizony, ez egy más fajta flex: arra vered, hogy olcsóbban kihozod és mindenki más hülye, aki nem. És ehhez természetesen hozza kell tenni, hogy mennyit utazol a megspórolt összegből. ;)
Beleférne, 950e-1 millió körül keresünk havonta, ebből 80e a lakáshitel, 60 a rezsi. Kajára mint írtam akkor kb 170e megy el. Meg nyilván költünk egyéb dolgokra is, ruha, programok, kutyajátékok, benzin, angol, sport (foci, gyereknek jóga)
500e körül simán elrakunk fixen havonta, nyilván abból még futná kaja, de nem is tudok többet tényleg ha akarnék se. Azt hittem aki ilyen 300-500 ezreket mond túloz, de ezek szerint nem, van ilyen.
Nem 122.000 ft, mint írtam óvodában kajabefizetés 12000 azt lehagytam az elején + Szép kártyáról is költök néha. Tehát több, ezeket az elején elfelejtettem. De ha hiszed ha nem egy Lurpak vaj nekünk elég egy "hónapra", nem esszük meg egy nap alatt, áfonyát málnát főleg a gyerek eszik, de nyilván nem kap minden nap. Inkább körtét, almát, banánt, mandarint, szőlőt szeretjük ja meg az ananászt, de nem eszünk gyümölcsöt se mértéktelenül, hiszen magas a cukortartalma.
Alpro ital sem fogy el napi szinten, 2 doboz/hó kb, sima tejet is veszünk, abból fogy több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!