Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekes családok, mennyi...

Gyerekes családok, mennyi megy el ételre nálatok?

Figyelt kérdés

Csomó ismerősöm azt mondja max 2 gyerekes tehát nem nagy családok, hogy 300 ezret is elköltenek akár. Nem hiszik el, hogy mi nem költünk ennyit. Egyik ismerősöm 2 gyerekes ráadásul azt mondta múltkor 500 ezret költenek havonta, ezt már el se akarom hinni.

Én kb hónap elején vásárolok 60 ezerért, majd 2 hét múlva még 50e körül. Rossmanban költök havi 20e körül még illatszerekre, mikor mi kell, nyilván nem egyszerre fogy el mindent. Kutya kajája még olyan 15 ezer havonta. Szóval így megy el nagyon max 150e. Nem eszünk szerintem annyira rosszakat, reggelire zabkása vagy tápiókapuding, szendvics vagy hétvégén tojás vagy valami meleg. Ebédre is főzünk majd minden nap, húst keveset eszünk, pár kg fogy el egy hónapban (kb. 4 kg hús fogyhat el havonta plusz néha hal), mindig van itthon gyümölcs, zöldség, gomba, tojás. Tejtermék, túró, sajt sok fogy, felvágott is. Bulgur, rizs sokat van. Sütni nem tudok, palacsinta szokott max lenni desszert sima vagy amerikai, heti 1* kb. Nasi általában tejes desszertek, joghurt, Dörmi, ropi van mindenkinek. Csoki, kávé, chips, energiaital, ilyesmiket nem veszünk. Néha gyümölcsleveket igen, havi pár liter,meg teázni szoktunk.

El se tudom képzelni 500 ezerért mit lehet enni egy hónapban vagy mennyit.

2023. nov. 4. 17:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
87%
9. vagyok. Nekem a fiam egyedül eszik meg 3-4 szelet rántott húst :)
2023. nov. 5. 06:49
 42/85 anonim ***** válasza:
91%

igen, itt a magyarázat, az átlaghoz képest rendkívül keveset esztek. Nem végeztek fizikai munkát sem, egy rakodó munkásnak, vagy burkolónak aligha lenne elég ennyi kaja. Nem sportol egyikőtök sem? Mert ha igen, biztos hogy nem lenne neki elég 1 szelet rántott karaj 😅

És sokat számít, hogy te home office-ban vagy, több időd jut a főzésre.

Én, amíg otthon voltam, sokkal több időn jutott egyáltalán átgondolni, megtervezni a menüt, számításaim szerint 30 % körül spórolható, ha van idő erre, és arra, hogy a kuponokat és akciókat lessem, mint ahogyan az egyik válaszoló. Bár végösszegi kupon nagy ritkán a Tescoban tudok, hol vásárolsz, ahol ennyi kupont be tudtál váltani?

Bár végiggondolva, amennyi időt és energiát rászánsz, én nekem nem is lenne a hatalmas kert, család, háztartás mellett.

De hogy a kérdésre válaszoljak:

szeptemberben nálunk 300 ezer ft ment el kajára. Pontosan vezettem, mire, mennyit költöttem, olyan szinten, hogyha pl. 180 tojásra 12600 ft, kolléganőmtől vettem nagyon jó áron házi tojást. Igen, ez egy havi adag. A 70 kilós férjem, reggelire 5 tojásos rántottát eszik egy héten legalább 3-4-szer, a gyerek és én 2-2.

Legtöbbször piacon vásárolok, zsák krumpli/hagyma, kb. 50 ezerrel ezért is több a szeptemberi, mert feltöltöttem a pincét.

2023. nov. 5. 07:39
 43/85 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagyon sok "ingyen kaját kapunk" a szülőktől. Kertből gyümölcs, zöldség, saját szörp, lekvár, savanyúság, tojás, főtt ételből is 6-8 adag össz a két oldalról plusz egy-két adag süti minden héten. Persze télen nincs gyümi meg zöldség, de értitek. Szinte minden hétvégén egyik nap anyukáméknál, másik nap anyósoméknál eszünk. Ha ezek nem lennének, szerintem nekünk is 300-400ezer elmennék kajára egy hónapban, de így is sok. Négyen vagyunk, de a legkisebb még anyatejes. Nagyon sok és sokféle sajtot és egyéb tejterméket fogyasztunk. Ez nagyon sok pénzt elvisz, mert nem az akciós trapistára vadászunk. Szerintem minden vásárlás alkalmával ezek a kosárérték felét kiteszik. Ahogy utánaszámolgattam, napi átlag 5 joghurtot megeszünk hárman, 1 hónap alatt tuti, hogy több, mint 1 kg teavaj elfogy, napi 1 liter tej minimum, stb...

Boltban az össz havi vásárlás kb 150ezer ft csak élelmiszerre. Emellett minden hónapban rendelünk párszor vagy étterembe megyünk, kb 30ezer Ft.

Pár hónapja rászoktam, hogy rendelek pár ebédre valót is hetente, hogy teljesen kiváltsam a főzést, de ez csak ideiglenes. Ennek oka, hogy veszélyeztetett terhes voltam, szigorú ágyban fekvéssel, a szülés óta pedig akkor alszom, amikor tudok egy picit. Ez kb 40ezer Ft havonta, de ha abbahagyom, akkor ennyit biztosan elköltünk még pluszban friss alapanyagokra a főzéshez.

Tehát most kb 220ezer Ft megy el egy hónapban. Ha a baba is elkezd enni, vagy tápszerre kell váltani esetleg, akkor ez nőni fog.

2023. nov. 5. 08:38
 44/85 anonim ***** válasza:
79%

El tudom képzelni a férjem fejét ha kiraknék elé ebédre 2-3db csirkecombot. :DD

Keveset esztek, jó nektek. :D

2023. nov. 5. 08:48
 45/85 anonim ***** válasza:
100%

Azért tudsz ilyen kevés pénzből kijönni, mert:

1. Te és a férjed nagyon keveset esztek. Én is keveset eszem, de a férjem a többszörösét, mint amit írtál. Nem kétszer annyit, hanem legalább 4-5-ször annyit. Ehhez képest csak kétszer annyit költünk élelmiszerre, mint ti.

2. A nagy étkű gyereked hétköznap egyszer eszik otthon, a többi étkezése 12.000 Ft, ami jóval több lenne, ha te vennéd meg ezekhez az alapanyagot. Az én kiskamaszom megreggelizik itthon, elvisz a suliba egy telepakolt uzsisdobozt, majd miután hazajön még 4-szer eszik és mi is fizetjük a menzát. Szerintem 8-10 év múlva a te gyereked etetése is sokkal többe fog kerülni.

3. Otthon vagy, sokkal több időd van főzni, ételeket készíteni, mint annak, aki eljár munkahelyre és ez így jóval olcsóbb, mintha rendszeresen menüt vennél.

2023. nov. 5. 08:59
 46/85 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy nem láttál még másokat enni? Mi sem eszünk sokat, a lányom szinte falatokat, de azért látom, hogy a barátaim, rokonaim közül sokan nagy étkűek. Három napig egy tál húsleves, meg 4 szárny, vagy zsíros kenyér egy felnőtt férfinak? Az unokaöcséim a púposan szedett húsleves és 3-4 szelet rántotthús között betolnak egy adag töltött káposztát, majd jöhet egy doboz fagyi és egy óra múlva nézelődnek, hogy mit lehetne enni. Szerintem simán elnasiznának 30 szárnyat, amíg várják, hogy elkészüljön az ebéd.
2023. nov. 5. 09:30
 47/85 A kérdező kommentje:

#42 a férjem 1 éve fizikai munkát végez (sajnos) most sem eszik többet mint régebben, de előtte sem full irodai munkát végzett, hanem kb ilyen 50-50, fele gép előtt, fele pakolás.. most meg full fizikai munkát végez közel egy éve, de váltani akar :) nem sportol, csak focizni jár heti 1* pénteken

Én szellemi munkát végzek, nem sportolok csak itthon tornázok heti 3*45 perc meg biciklizek 30-40 km-eket is, de semmi fix

A gyerek meg ovijógára jár heti 1*

Akkor ezek szerint keveset eszünk. Ez megnyugtató, mert eddig azt hittem sokat eszünk mert ha elmegyek barátnőimhez, tesómékhoz vagy étterembe megyünk másokkal néha olyan madárétkűnek tűnnek más nők is hozzám 🤣🤣 pl az egyik barátnőmnek a vacsorája egy szelet toast kenyér, egy szelet felvágott meg 1 paradicsom meg ilyen mennyiségek, tesómnak kb hasonló,van olyan kolleganőm aki nem bír ebédre egy adag ételt megenni, stb én mindig azt hittem mi zabálunk másokhoz képest

2023. nov. 5. 09:47
 48/85 A kérdező kommentje:

Nem, ha hiszed ha nem nincsenek zabálós ismerőseim, eddig magunkat tartottam annak kb,de ezek szerint tévedtem, csak az én szűk környezetem nem ilyen.

2023. nov. 5. 09:50
 49/85 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy már a normális étkezés zabálás legyen! ;)

Ha azzal, hogy normális mennyiségeket eszünk és nem tart 2-3 napig 1 adag avokadókrém*, a súlyunk a normális tartomány alsó felébe esik, akkor aligha zabálunk.

*nincs is jó íze már másnap se, mivel ez tipikusan az az étel, ami csak frissen jó

2023. nov. 5. 10:00
 50/85 anonim ***** válasza:
27%

"El tudom képzelni a férjem fejét ha kiraknék elé ebédre 2-3db csirkecombot"

Hát azért be haragudj, ez már zabálás, persze a magyaroknak ez a normális, ezért van 60%-uk elhízott.

Ebédre 2-3 csirkecomb körettel meg salátával/savanyúval kevés? Mert zabáltok, bocs.

2023. nov. 5. 10:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!